Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя дата е днес никой ли не се сеща?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Коя дата е днес никой ли не се сеща?

Днес сме 9 септември най черната дата в Българската история

Началото на края ни като държава

Кърджалиите преживехме тия не неможе

Като почнем че защитени от комунистическите танкове пуснати от затвора бандити
    избиват много от своите сънародници виновни че са по умни от тях и имат пари

И разрушаването на едно селско стопанство можешто да храни четвърт Европа

Създавайки циганския проблем който съседни Гърция и Турция го нямат но не са помирисвали КОМУНИЗЪМ че щеха да видат дека зимуват раците

Ако има некой на противно мнение може да поспорим
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

От: Коя дата е днес никой ли не се сеща

На 9 IX 1944год историческият ход на събитията докарва България на ръба на пропастта - тогава тя прави решителна крачка напред...
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      Днес сме 9 септември най черната дата в Българската история

Началото на края ни като държава

Кърджалиите преживехме тия не неможе

Като почнем че защитени от комунистическите танкове пуснати от затвора бандити
      избиват много от своите сънародници виновни че са по умни от тях и имат пари

И разрушаването на едно селско стопанство можешто да храни четвърт Европа

Създавайки циганския проблем който съседни Гърция и Турция го нямат но не са помирисвали КОМУНИЗЪМ че щеха да видат дека зимуват раците

Ако има некой на противно мнение може да поспорим

Наборе , ти па к`во ! Сливовицата ли ти е в повече ?!

Това е най-светлата дата в най- новата история на Народна Република България !
      Народа се избави от гнета на умиращия и разлагащ се капитализъм и работниците сами взеха в ръцете си управлението на заводите и фабриките . Настъпи общонародна собственост - както каза др. Живков : "Всеки за всичко и пред всички е отговорен ! " ... Така че се нароиха "отговорните " другари . ...И като настъпи един живот ... всички сме равни . А отговорните другари , понеже носят тежкото бреме на отговорността - естествено , че те са по- равни от другите !.... та до ден-днешен ! Ма това е друга тема .
      Настъпи и една хармония в икономиката . Планиране , планиране ...."Петилетката - за 3 години! " , тъкачки на многотъкачни станове ... медалисти , първенци в социалистическото съревнование ... "Тази година 5 овце от коч , догодина - 10 ! " Абе нерез да си ! ... и ред други ...
      ... и така : До края на света !

ПС. Мен обаче още ме терзаят едни други въпроси : Защо аджеба Г. Димитров и В. Коларов са били хората , които да кажат : "Ей тоя комунист, който се е сражавал в подмосковието през 42-ра има право да се завърне в България , а този - не! " За този втория - Сибир ! Нищо , че е честен Комунист ....
      .. и още : Тюх че изгоряха архивите в Партийния дом , та така и няма да разберем кои са бли истинските Предатели в Партията през 41-44-та , кои са били внедрените хора на Гешев ... и ред други ... или това си го знаят агент Гоце Седефчов и неговите хора май ? Зер , той е историк .

... или май темата е за катинар ?!
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Наборе , ти па к`во ! Сливовицата ли ти е в повече ?!

Това е най-светлата дата в най- новата история на Народна Република България !
        Народа се избави от гнета на умиращия и разлагащ се капитализъм и работниците сами взеха в ръцете си управлението на заводите и фабриките . Настъпи общонародна собственост - както каза др. Живков : "Всеки за всичко и пред всички е отговорен ! " ... Така че се нароиха "отговорните " другари . ...И като настъпи един живот ... всички сме равни . А отговорните другари , понеже носят тежкото бреме на отговорността - естествено , че те са по- равни от другите !.... та до ден-днешен ! Ма това е друга тема .
        Настъпи и една хармония в икономиката . Планиране , планиране ...."Петилетката - за 3 години! " , тъкачки на многотъкачни станове ... медалисти , първенци в социалистическото съревнование ... "Тази година 5 овце от коч , догодина - 10 ! " Абе нерез да си ! ... и ред други ...
        ... и така : До края на света !

ПС. Мен обаче още ме терзаят едни други въпроси : Защо аджеба Г. Димитров и В. Коларов са били хората , които да кажат : "Ей тоя комунист, който се е сражавал в подмосковието през 42-ра има право да се завърне в България , а този - не! " За този втория - Сибир ! Нищо , че е честен Комунист ....
        .. и още : Тюх че изгоряха архивите в Партийния дом , та така и няма да разберем кои са бли истинските Предатели в Партията през 41-44-та , кои са били внедрените хора на Гешев ... и ред други ... или това си го знаят агент Гоце Седефчов и неговите хора май ? Зер , той е историк .

... или май темата е за катинар ?!
        Не е сливова а гроздова

И чете терзаятно брат няма да се предадеме

Сега да кажат че отиваме да воюваме с комунягите пиши ме и мене вед
        нага
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Дръпни ръчната, наборче, "Камо грядеши..."...
          Нема смисъл, докато някой не ни върти в кръг 40 лета, виж днешното интервю на Хекимянчо с цяло село по БТВ-то...

Коментар

Оставете ги тези глупости за комунисти ,фашисти и други,вече сме 21век и децата даже не знаят какво е това комунизъм а са на по 20г.Сега е тяхното време,до 5-10г и последните червени баби ще умрат и комуната остава в историята като турското робство

Коментар

Днеска е 10ти - слагайте ключа...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                Днеска е 10ти - слагайте ключа...
                Правилно.Какво да мислим за минали времена

А защо сме на това дередже?Сигурно така трябва.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                  ...А защо сме на това дередже?Сигурно така трябва.
                  Туй вече е истина. И не са ни виновни нито комунисти, нито демократи, а хората които ги измислиха и ги прилагат на наш гръб!
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

"Ако има некой на противно мнение може да поспорим"

Аз съм на противното мнение, но да споря с Теб /или с който и да е с подобно мнение/ ми се струва безмисленно. Все едно да спорим ЛЕВСКИ-ЦСКА , шуменско-загорка и т.н.

Ти си имаш мнение /може би си видял добро от фашизма/ , аз си имам мнение и така.
                    За мен 9 септември е Победа над фашизма и е светла дата, затова го и празнувах!
                    088455338две
                    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                    Джамбазов 2010г..

Коментар

Сите са маскари. АЗ ЩЕ ПРАЗНУВАМ УТРЕ. Хак да им е.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение

Аз съм на противното мнение, но да споря с Теб /или с който и да е с подобно мнение/ ми се струва безмисленно. Все едно да спорим ЛЕВСКИ-ЦСКА , шуменско-загорка и т.н.

Ти си имаш мнение /може би си видял добро от фашизма/ , аз си имам мнение и така.
                        МалеееееееКакъв фашизъм в една многопартийна държава?Брата близнак (по лошия) на фашизма ни се стовари на девети тази(светла)датаТа ни доведе до това дередже.

Чул ли си великата мисъл на другаря Мао (Невежия може и е длъжен да управлява) ето до къде ни доведе това тяхното управление да сме най бедни в Европа

Задавал ли си си въпросът каква щеше да бъде България ако бяхме избегнали тази участ.Сега да сме поне на нивото на Испания да речем;

Не си сам 37% от населението въздиша по Татово времеПоздрави.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Дааа и аз го празнувах,че кой не харесва панелни жилища,лади,москвичи,варбурзи,трабанти,кооп кола ,сайдер,етър и т.н.т.Айде де глезени капиталисти ,мерцедеси,бмв-та,кока кола,кокетни къщички ,ама глезоти де да живее 9 септември !!!
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Някъде, някой, може и да е побеждавал фашизма (разбира се) и това определено е станало на някаква дата (че как иначе).
                            Само че: 9 IX 1944 си е локално-провинциална, нашенска дата. А по нашенско, фашизъм, дори и най-фанатизираните лумпен-антифашисти не могат да дефинират!!!
                            Как така е бил победен без да го има, е една вселенска конспирация.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Добре де . Докато темата не е минала в забвение до следващия "Девети" , или докато още не и е щракнал катинара - малко по-различен ъгъл .

На 9-ти септември`44-та дойдоха танковете . Бронирана мощ ! Или както е модерно : "Пауър , човече!"
                              Заедно с тях на куполите на оръдията бяха накацали едни другари . Народа ни ги знаеше , ни ги познаваше ... а доколкото познаваше някои от тях , то не беше с добро .
                              Тези другари се обявиха за новите цезари по тези места . И ни убеждаваха (къде с кютек - къде с ласкателства и лукавство ) , че ако им вярваме , ше сме по-добре от вчера .

Почнаха новите цезари да управляват , ама се указа че по познатия от хилядолетия принцип : "Разделяй и владей!" . Новото на този принцип беше , че му викаха "Основен закон на социализма". Имаше и други нови неща . Например : цезарите след кратки вътрешни котериини борби все пак предвидливо и стратегически си избраха един баш цезар измежду равните- Цезар Живков . Да концентрира и обира лаврите на народната любов , изразена във вицове , попържни и други любвеобвилни действия . Пък и ако дойде Видьовден , Той да поеме гръмотевиците . Останалите цезари ни лук яли , ни лук мерисали !

На 9-ти септември цезарите бяха забранили на народа да работи ( беше му забранено да вярва и у Господ) .
                              На 9-ти септември се маршируваше и венцеславеше Цезар и цезарите . На 9-ти танковете парадираха на площад "9-ти септември" . Цезарите приемаха парада , а "хилядното множество и обществеността" в низините размахваше лаврови клонки ...пардон! ..червени плакати и викаше "Да живей!" . Подобно нещо ставаше и в провинциите , наречени "окръг"
                              (и управлявани от окръжни комитети на Партията , цял отбор юнаци - пълномощници на цезарите) . Там хилядите трудови колективи също идваха ( къде зорлем - къде доброволно , следени зорко от своите си отговорници - профпредседатели и партийни секретари ) , с червени плакати и полуусмихнати .

На 9-ти септември можеше да се мернат (тук-там , ненатрапващо се) и фуражките на едни други другари , изобретатели и собственици на онези танкове , от 9-ти`44-та. Колкото да не забравим откъде изгрява месечината.

...Сигурно има нещо символично . Години по-късно , от площад "9-тисептември" , един от последните официални цезари в резултат на афект или вследствие от действието на коняка беше възкликнал "Добре е да дойдат танковете...!" За добро , или зло танковете не дойдоха . При все че булевард "9-ти септември" си стоеше павиран именно за тази цел - да слязат от Горна баня - до площад "9-ти септември".

И за да е пълна символиката : още няколко години по-късно , едни други другари , които подържаха навремето реномето на цезарите ( по съвременно му се нарича PR) и на свой ред самообявили се за най-новите поредни цезари по тези земи - взеха че видяха сметката на таковете ! Част от тях нарязаха на скрап . Спечелиха по някой сребърник , заедно с фуражките и звездите на тези дето пряко командваха танковете . За тези последните е оправдано . Все пак "големите болтове" ( вече с окапали зъби) имаха по 30 години кибичене ..пардон ! ...служба на Народната република а накрая взеха , че вероломно ги пенсионираха . Е вярно , че с по 20 пенсии наведнъж ( за разлика от простите хорица , които ги венцеславят ) , ма това е за "равен старт" . ... а другата част от танковете новите цезари "харизаха" (?) на една съседна братска държава ... която пък се страхува единствено от "бугарите" (!) Каква ирония , а ? Впрочем , тези последните нарязаха на скрап "харизаните" танкове малко по-късно.

... та така започнаха и така завършиха събитията около тази дата ...

ПС. Защо пиша това ли ? Ами защото някой беше казал : "Абе стиига глупости с тея комунисти , бе ! Стига с тея тайни служби! Няма такова нещо вече , а младите даже не подозират че го е имало .Забравете ! "
                              ... младите не знаят че е имало и фашизъм . И националсоциализъм . Ама хора като този цитирания непрекъснато ни го напомнят ... а същевременно ни набиват в главите да забравим , че е имало и комунизъм ?! Странна работа !
                              ... а дали ни липсва бронираната мощ на танковете е друга тема . Във всеки случаи едни младежи от съвременна реклама унило констатират : Няма пауър , човече ...! "
                              Последно редактирано от Vlado_Ts; 11-09-10, 08:50.
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X