Обява

Свий
Няма добавени обяви.

''Не ме жали, ще те надживея''

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ''Не ме жали, ще те надживея''

Чувал съм, че ако разработката на една кола струва 1000 000, фирмите произвеждат резервни части за 100 000 000. Та затова последните здрави МБ са 123 и 124. Усетили са се, че са им останали частите. Т.Е. нЕма печалба. За следващите модели са взели мерки. Може и това да е легенда...

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
      Някога много отдавна когато тръгна този легенда, че ще те надживее имаше и друга легенда, че двигателите на волвата изкарват по 1 000 000км.
      Това донякъде е и въпрос на употреба. Едва ли има автомобил чийто двигател да не може да бъде "заварен" и за под 1000 км. Ако все пак има такива, вероятно ще се броят на пръстите на ръцете.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Е не знам дали са изключения, но аз също мога да потвърдя за здравината на старите Волва.
        Имах за известно време Volvo 740 - 2,4D.
        6 цилиндров редови, ако не се бъркам.
        Модела беше 1987 год.
        Много готин звук вадеше мотора, едно такова "камионско"
        Двигателят беше същият, който слагат на VW LT бусовете.

Преди мен го бяха карали много.
        Бивщият му собственик ми го продаде, с идеята че си "заминавало" или ще издъхне скоро.
        Да, ама не.
        Аз го карах няколко месеца.
        След това го дадох на един приятел.
        Той го караше като бензинова кола, без да го жали и все в обороти.
        Никакви проблеми.
        След това го взеха едни други познати.
        Използваха го за дърпане на коли, бусове и т.н.
        Без почти никаква поддръжка.
        Е, не можаха да го уморят, здраво животно излезе.
        Накрая го блъснаха челно в едно дърво.
        И пак запали двигателя

Много здрави коли, но за съжаление вече рядко се намират...
        .

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
          Чувал съм, че ако разработката на една кола струва 1000 000, фирмите произвеждат резервни части за 100 000 000. Та затова последните здрави МБ са 123 и 124. Усетили са се, че са им останали частите. Т.Е. нЕма печалба. За следващите модели са взели мерки. Може и това да е легенда...
          Легенда е!Проблемът не са оставащите части, а факта,че не се купуват нови(и все по-скъпи)возила!Пък и частите(оригинални)за W-123 май попривършиха,но модела е толкова популярен,че има(и ще има)части със съвсем прилично качество още дъъълги години!124-та е далеч от подобни проблеми все още!
          За Волво нищо не мога да кажа,но 123-ка дизел при нормална поддръжка и каране спокойно ще изкара 1000 000км.А редовата ГНП износва 2 двигателя-неоспорим факт!
          От личен опит със слъжебни Опел-и(бензинови Екотек),Тойоти(също бензинки),Пежо(пак бензиново) мога да кажа,че 400-600 000км. не са им проблем при добра поддръжка и нормално каране.Продаваме ги на около 200 000км. и чат-пат се виждам с новите им собственици.Виж-за дизеловите слъж. коли изобщо не мога да кажа същото-все проблемчета,проблеми,проблемища...
          Последно редактирано от mbenz; 02-09-10, 22:16. Причина: допълнение
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Пичове, "Волво" в момента не е ли китайско?

Завършиха ли сделката?

Коментар

Всъщност фирмите не печелят ли най вече от резервните части?
              Сигурно има и друга причина, ама нали ако си сглобиш кола, сам от купени нови части, цената е в пъти по-голяма.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                За Саан също се носят легенди че е пословично здрав, говорим за старото прозиводство до края на 80-те.Напоследък се заглеждам по един 900 1087 г. ама много ме плашат със скъпа поддръжка и части само с поръчка.
                Братче, за кратко време карах един СААБ, някъде модел '96, или '97. Голям кеф, ти казвам! Страхотен комфорт, чак отвратително удобен за каране /все пак е Скания, нали/, ужасно ергономичен, всяко нещо си е точно на мястото и като че ли са предвидили във всеки един момент какво ще трябва да натиснеш, или да ти потрябва, като истински самолет. А най-много му се радвах на това, че контактния ключ е долу до скоростите, включваш контакта и после има старт-бутон, като на Астон Мартин. Кеф, хора, КЕФ! Все пак СААБ правят самолетите за шведската армия, нали?
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                  А, то да беше само Мерцедес-Бенц . Тъжното е, че се набляга на печалбата. А, че последните истински МБ са 123 и 124 - няма спор.
                  Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                    Братче, за кратко време карах един СААБ, някъде модел '96, или '97. Голям кеф, ти казвам! Страхотен комфорт, чак отвратително удобен за каране /все пак е Скания, нали/, ужасно ергономичен, всяко нещо си е точно на мястото и като че ли са предвидили във всеки един момент какво ще трябва да натиснеш, или да ти потрябва, като истински самолет. А най-много му се радвах на това, че контактния ключ е долу до скоростите, включваш контакта и после има старт-бутон, като на Астон Мартин. Кеф, хора, КЕФ! Все пак СААБ правят самолетите за шведската армия, нали?
                    Аз съм фен на малко по-ретро производството, някъде до 1990
                    Щях да те питам дали са истина митовете за скъпата поддръжка но във Франция е по-различно.
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
                      Е не знам дали са изключения, но аз също мога да потвърдя за здравината на старите Волва.
                      Имах за известно време Volvo 740 - 2,4D.
                      6 цилиндров редови, ако не се бъркам.
                      Модела беше 1987 год.
                      Много готин звук вадеше мотора, едно такова "камионско"
                      Двигателят беше същият, който слагат на VW LT бусовете.

Преди мен го бяха карали много.
                      Бивщият му собственик ми го продаде, с идеята че си "заминавало" или ще издъхне скоро.
                      Да, ама не.
                      Аз го карах няколко месеца.
                      След това го дадох на един приятел.
                      Той го караше като бензинова кола, без да го жали и все в обороти.
                      Никакви проблеми.
                      След това го взеха едни други познати.
                      Използваха го за дърпане на коли, бусове и т.н.
                      Без почти никаква поддръжка.
                      Е, не можаха да го уморят, здраво животно излезе.
                      Накрая го блъснаха челно в едно дърво.
                      И пак запали двигателя

Много здрави коли, но за съжаление вече рядко се намират...
                      Вярно е, колега, точно такова е - камионско, много на място си го казал. Аз тука имам една съседка, френска кака, тя го има същото - Волво 740 2,4Д. Обаче е мераклийка мадамата - сутрин го пали, после си пали цигара и го чака да стопли, докато не изпуши цигарата не потегля . Шапка И свалям на каката!
                      Истинска шофьорка! И най-ми е кеф като мине покрай мен да го чуя как се форсира, верно камион, мама му стара!
                      Само DIESEL !!!

Коментар

Аз съм фен на малко по-ретро производството, някъде до 1990
                        Щях да те питам дали са истина митовете за скъпата поддръжка но във Франция е по-различно.
                        Ами да ти кажа тук много се карат шведски коли - Волво, СААБ. И за купуване не са скъпи.
                        Виж сега, това е лично мое мнение, поне аз така правя - като имам една кола гледам да си намеря същата в лошо състояние за части, и без това обичам да се ровя в мръсотията и маслото и сам да си поправям /е, стига да мога, де/.
                        Ако искаш ще се поразровя да намеря нещо, това ми е работата все пак.
                        А сега искам да те помоля нещичко - на ЛС ти пращам един вълшебен сайт, френски. В него има всичко за всички. Моля те, ползвай го само ти, не го давай на никого! Ако нещо си харесаш - пиши, или ми звънни, в профила ми има телефон, включен е денонощно, даже току-що ми се обадиха да ходя до Орлеан да изтегля с платформата някакъв закъсал до тук.
                        Нищо неискам в замяна, само като идваш да си вземеш СААБ-а донеси ми, моля те, едно кашонче лютеница от онази едросмляна ли беше, домашна ли ............ една такава оранжева.
                        Поздравявам те за това, че и ти като мен си падаш по старите трактори!
                        Последно редактирано от мишоци; 03-09-10, 00:32. Причина: допълнение
                        Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                          Ами да ти кажа тук много се карат шведски коли - Волво, СААБ. И за купуване не са скъпи.
                          Виж сега, това е лично мое мнение, поне аз така правя - като имам една кола гледам да си намеря същата в лошо състояние за части, и без това обичам да се ровя в мръсотията и маслото и сам да си поправям /е, стига да мога, де/.
                          Ако искаш ще се поразровя да намеря нещо, това ми е работата все пак.
                          А сега искам да те помоля нещичко - на ЛС ти пращам един вълшебен сайт, френски. В него има всичко за всички. Моля те, ползвай го само ти, не го давай на никого! Ако нещо си харесаш - пиши, или ми звънни, в профила ми има телефон, включен е денонощно, даже току-що ми се обадиха да ходя до Орлеан да изтегля с платформата някакъв закъсал до тук.
                          Нищо неискам в замяна, само като идваш да си вземеш СААБ-а донеси ми, моля те, едно кашонче лютеница от онази едросмляна ли беше, домашна ли ............ една такава оранжева.
                          Поздравявам те за това, че и ти като мен си падаш по старите трактори!
                          Хахаха лютеница ли бре бате Мишо, ще намерим домашна само да дойда
                          Ще погледна сайта да видим какво ще излезе, след месец, два планирам закупуването на някакъв лек автомобил и обмислям какъв да бъде.
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Хахаха лютеница ли бре бате Мишо, ще намерим домашна само да дойда
                            Ще погледна сайта да видим какво ще излезе, след месец, два планирам закупуването на някакъв лек автомобил и обмислям какъв да бъде.
                            Няма да повярваш, ама тази сутрин гледах именно в този сайт СААБ /не помня модела/, беше дизел, комби, 2005 година, имаше някакъв проблем в мотора /в интерес на истината/. Познай? 900 евро на коментар!
                            Само DIESEL !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                            X