Обява

Свий
Няма добавени обяви.

''Не ме жали, ще те надживея''

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ''Не ме жали, ще те надживея''

Момчета, много пъти съм чУвал, че на старите Volvo на кардана ли,на диференциала ли беше, имало надпис ''Не ме жали, ще те надживея''.
    Вярно ли е това? Все пак във всяка легенда има малко, или много и истина, освен всичко друго. Ха, кажете, да видим вие какво знаете.
    Ако Модератор прецени, че темата не е точно за този раздел, моля да я премести, където И е мястото.
    Предварително благодаря!
    Прикачени файлове
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

От: ''Не ме жали, ще те надживея''

Знам,че този надпис е бил върху шасито....не съм го виждал обаче.А и старите Волво вече са кът.....

Коментар

А аз съм чувал за този надпис че бил на двигателя някъде, но не съм го виждал ... за по новите с двигател Рено няма как да се напише подобно нещо :-)))
      [B]Ако искаш да имаш нещо което никога не си имал, може би трябва да направиш нещо което никога не си правил![/B]
      [B]If you want, you can![/B]

Коментар

Първоначално публикуван от jorkara Преглед на мнение
        А аз съм чувал за този надпис че бил на двигателя някъде, но не съм го виждал ... за по новите с двигател Рено няма как да се напише подобно нещо :-)))
        Да, на някои пише Рено, на някои дори Ауди, но има доста, на които си пише Волво, дори в някои Лагуни също.
        Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Доколкото знам, това е градска легенда, породена от една малка грешка в тълкуването на символите ... и, естествено, от наистина сериозната издържливост на някои от по-старите модели на марката. Чичо ми има един подобен дрънгел, кара го вече не знам колко години, при това душманската (разбирай - въобще не чува двигателя) и при почти нулева поддръжка и то основно Софийско градско, често натоварено юнашки. Още е живо и няма признаци да се разпада скоро.

На термоекрана на ауспуха има символче - пресечен кръг с ръчичка. Тоест, "Не пипай". И май целия лаф е тръгнал от там - "Не ме пипай и ще те надживея".
          Всъщност, както всички знаем, означава "Не пипай, че ауспуха пАри! Предупреден си, ако все пак пипнеш и ти излязат мехури, не си прави труда да ни съдиш."
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не вярвам който и да е авто-производител да сложи подобен надпис,защото ще засегне клиента!Демек "остават ти още 40-50 години живот"!
            Инак такъв надпис по би подхождал на 123-та на Мерцедес!
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Подобен надпис, на автомобил с претенции за челните позиции в автомобилната безопасност, би звучал меко казано като оксиморон...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                Не вярвам който и да е авто-производител да сложи подобен надпис,защото ще засегне клиента!Демек "остават ти още 40-50 години живот"!
                Инак такъв надпис по би подхождал на 123-та на Мерцедес!
                Абсолютно съгласен, аз няма да мирясам, докато не си купя един.
                А що се отнася до Волво, това което съм чУвал е, че в някакъв автосервиз през 70-те, или 80-те години, незнам точно, направило впечатление на механиците, че някъде отдолу на всички коли имало надпис, естествено на шведски, на всички коли и все на едно и също място. Та един ден не се сдържали, преписали текста и един от тях се свързал с някаква преподавателка по скандинавски филологий. Човека останал като гръмнат като разбрал, що за послание са оставили шведите.
                Тази история аз така я знам. Сега друг е въпроса къде е истината.
                Последно редактирано от мишоци; 02-09-10, 14:11. Причина: правопис
                Само DIESEL !!!

Коментар

Доколкото знам е имало такава реклама. Не си купувайте волво, защото ще Ви надживее. От други места съм чувал че такъв надпис има на заводите на Volvo в Швеция. Явно е легенда...

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                    Доколкото знам е имало такава реклама. Не си купувайте волво, защото ще Ви надживее. От други места съм чувал че такъв надпис има на заводите на Volvo в Швеция. Явно е легенда...
                    И легенда да е, много е хубава!
                    Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци
                      И легенда да е, много е хубава!
                      Някога много отдавна когато тръгна този легенда, че ще те надживее имаше и друга легенда, че двигателите на волвата изкарват по 1 000 000км.
                      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                      0878 79 20 61 Борис

Коментар

За Саан също се носят легенди че е пословично здрав, говорим за старото прозиводство до края на 80-те.Напоследък се заглеждам по един 900 1087 г. ама много ме плашат със скъпа поддръжка и части само с поръчка.
                        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Прибирам се от Стара Загора по магистралата, настигам и задминавам едно излъскано Волво, не му разбрах модела, но беше старо. Спрях на бензиностанция, след малк о и то, заговорих собственика, поздравих го и разказа, че е произведено 1970 г. купено е от "Кореком" и цял живот е било гаражно, не е карано много, камо ли душмански, но това е изключение. Виждал съм и такива жигули, а и москвичи.

Приятел имаше волво, произведено някъде през 80-те, съответно 12 години след това беше при него, занимаваше се с всякакви жита, обикаляше с него по къра, не го спираше изобщо, не знам от какво му беше душата... но и това е изключение. Въпросът е как е по принцип?
                          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                            Някога много отдавна когато тръгна този легенда, че ще те надживее имаше и друга легенда, че двигателите на волвата изкарват по 1 000 000км.
                            Нещо такова ли?
                            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Да за такова нещо говорим , даже специално за този имаше стотия в АМ Беда или в АВТО ТРУД
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X