Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кирилица и използването на латиница

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

...историята се пише от победителите...

Първоначално публикуван от VPetrov
    P.P. По повод на „Москва” разбирам че не си много наясно с кирилицата и затова те информирам че тя е създадена от братята Св. Св. Кирил и Методий много преди да съществува страната която по-късно ще се нарече Русия...
    ...една от дипломните ми работи беше на кирилица...

Друго: ...мисля че всички тук сме чули фразата: "...историята се пише от победителите..." - ако това го премаме за вярно, то тогава историята е пълна с лъжи...колкото и да боли, аз се научих да приемам историята с определен резерв, поне докато си изобретя "машината на времето" с която ще проверя, аджаба какво в съшност е станало...

...а вие тук от "offroad" форума ще сте първите с който ще го споделя...

Коментар

За ползата от кирилицата ще цитирам един текст който намерих в мрежата мисля че няма нужда от коментар...
      Само четете БЪРЗО без да се замисляте много, много

Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си.
      Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета.
      Твоа ивда да пкаоже че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано,
      доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште...

Коментар

БРАВО!
        Но все пак се чете много по лесно от латиницата.И май наистина е трябвало да ходим много по-малко на училище,а като си спомня колко ни мъчиха по български

Коментар

А, мАни! И до ден днешен като имам температура, и в страшните кошмари има граматика С годините донякъде схванах как работи ДВГ, да сменям гума без пищов, даже как тръгва трамвая, обаче как работи българската граматика ... Тайна превелика сие ест!
          )) Има една шъшкъния, криптология. Разни математици си падат по това, те нали верно разбират от извращения И там има теорема на ... а бе на който трябва, и в нея пише, че всичко става нечитаемо при грешки над 50%. В случая разбираемостта идва от скоростта и навика, но той се губи с времето ако няма правилно написано, и пак става неразбираемо. Това пък го разправят физиолозите по мозъка
          Свобода за Анжела Дейвис! Трева в аптеките!! Българският - на български!!!

Коментар

Имам едно усещане че е Бил необходим коментар този пример го давам за да ПОДЧЕРТАЯ ПРЕДИМСТВАТА на Българскят език (писан на кирилица) за нас Българите, не обратното
            Аз поназнайвам английски но не бих се справил с подобен пример на този език (за родените англичани също не съм сигурен, а български писан с латински букви така или иначе има много трактовки при изписването - та си е мъка

Коментар

Разбира се А пък ако изобщо човека има да заяви и някви нюанси... Уви, за повечето е съвсем достатъчен някъв Бейсик Бългериън, той и Primitiven Balgarski, и туй то, ...(((
              Колкото мисли, толкова и потребности от изразяването им. Зер езика е понятийно явление...

Коментар

Сашо е ходил сериозно на училище и на курсове "Как да убедим тъпанара срещу нашата истина!"

Хвала Марков...

Т.
                Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X