Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова парола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

На мен честата смяна на парола ми допада. Създава впечатление, че правя нещо важно.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Нали?

На всичкото отгоре не ми позволява да препотвърдя старата парола, нова та нова.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      То какъв е смисъла от цялата работа ако можеш да оставиш старата парола ?

• kra_kra
      kra_kra коментира
      Редактиране на коментар
      Смисъла е, че сменям паролата а с каква си е моя работа.

• #8.2
      BatGeorgeone коментира
      15-11-21, 15:26
      Секретности няма, има отговорности и рискове за форума ако стане издънка да ги погнат с едни глоби и други тегоби, инак дреме му на дедовия на форумния стопанин за вашите пароли ) на вас трябва да ви пука, че ако или когато отново думнат форума "същите" ви пароли ще бъдат използвани от разни лоши хора за не добри цели.
    И викаш смяната на 6 месеца на паролата тук ще ми съхрани паролата за банкирането, която е на няколко пъти по 6 месеца? Или теч на мейл, дата на раждане и останалите данни от профила ще е съвсем безобиден, ако хеша с паролата е пресен и труден? Я кажи имаш ли някъде онлайн акаунт със задължителна смяна на паролата на 6 месеца?

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Ако поне 1/4 от потребителите на този форум се заинтересуват защо е толкова важно паролите да са големи, сложни и да се сменят редовно ще заживеем един по-хубав живот

Апатията и боликурието + типичния нашенски мързел продължават да ни пречат да прогресираме.

Прогрес например е когато се наложи едно ново правило и болшинството хора започнат да го спазват ИЛИ ако това ново правило е вредно/неприятно/достатъчно дразнещо, би следвало болшинството от хората да вземат ефективни мерки за промяна и отпадане на това ново правило.

Мисля, че е ясно какво се случва тук, една шепа мънкащи хора, повечето от които, са силно скарани с новите технологии и новите реалности и резултат е, че нищо значително няма да се промени.

• bullet_pk
      bullet_pk коментира
      Редактиране на коментар
      Прогрес е, когато хората се издразнят и вземат мерки да напуснат и без това оределия ни форум. И не знам защо си мислиш, че всички са с твоето ниво на компютърна грамотност и на твоята възраст. За някои е непосилно да се разправят със забравени пароли. Все пак говорим за акаунт в обикновен форум, който се ползва за развлечение. Нито е банкиране, нито е служебен акаунт, нито е поща или акаунт в гугъл. Също и не се съхраняват кой знае какви лични данни

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Съгласен съм с теб, напълно.

А кое пречи на хората изпитващи затруднения поради възраст или недостатъчни компютърни умения да поискат адекватен съвет или помощ за справяне с този техен проблем???

Колко трудно е да обясниш на някой, да ползва примерно месеца сложвом + родното си място + годината, така на всяка смяна няма какво да умува толкова.

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение

... Я кажи имаш ли някъде онлайн акаунт със задължителна смяна на паролата на 6 месеца?
    Аз имам. Работният ми ден започва с (много досадно) въвеждане на няколко пароли в различни акаунти, които пароли задължително, ама много задължително, се сменят и то не на 6, а на 3 (три) месеца.

В един момент започват да ти идват едни напомняния на мейла, че трябва да смениш еди-коя си парола. Ако случайно изпуснеш прозореца за подмяна, акаунтът ти се блокира и следва времеемко ресетване от оторизирано лице.

Паролите задължително трябва да съдържат едно, второ и трето и системите не ти дават да използваш някоя от 5-те последни пароли. И те така.

Може и изискването за сложна парола за форум да е овъркил, ама пък от друга страна, не виждам къде е голямата драма. Правиш парола и я запомняш в браузъра или в Гугъл. Ако случайно нещо стане и я затриеш, а не я помниш - използваш функцията за забравена парола.Пробвах я не толкова отдавна. Работеше.

Ние не сме неутрални!

Коментар

• bokomo
      bokomo коментира
      Редактиране на коментар
      Описваш процедури в DC.

• Чавдар (V93)
      Чавдар (V93) коментира
      Редактиране на коментар
      Ако въпросът ти касае само форуми и т.п. то да, нямам спомен някъде да ми искат да сменям парола.

...Я кажи имаш ли някъде онлайн акаунт със задължителна смяна на паролата на 6 месеца?
    Тук е 50:50. Използвам банкиране коиео не иска смяна на парола, но ползвам и такова което иска.
    Действително смяната на парола не е чак такава драма. Да кажем че е досадно.
    Но ако се използва софтуер за съхранение на пароли, дори и това отпада. И без това за важните неща използвам "непроизносими" пароли, та дали ще погледна каква е паролата за банкирането или за някой форум е без значение...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• large
      large коментира
      Редактиране на коментар
      Имаше една шега, за авторизация в сайт, те питат таен въпрос, дето си заложил предварително.

Да речем, човека сложил въпроса:

ghj635ag34kln34jk7hj4l3dtd2l76u7;i458h567gf2y6 ?

И отговора беше:

argtj456igf;7fd57y8;6j4b89h/6kj74g67f/3i7u8467j/8

Да видим съпорта, като го пита по телефона

• bokomo
      bokomo коментира
      Редактиране на коментар
      Да видим отворкото като се окаже, че съпорта е на платен телефон или чарджат на час

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Жената му намери цаката:
      на лист А4 написа всичките си потребителски имена и пароли. Естествено служебни.
      Запълни изцяло едната страна

BatGeorgeone коментира
    Днес, 18:21
    Ако поне 1/4 от потребителите на този форум се заинтересуват защо е толкова важно паролите да са големи, сложни и да се сменят редовно ще заживеем един по-хубав живот
    Апатията и боликурието + типичния нашенски мързел продължават да ни пречат да прогресираме.
    Тази 1/4 след още някое малоумно правило ще са цифром и словом 10 (десет) човека. Голямата и сложна парола е изключително подло нещо, защото от една страна създава фалшиво чувство на сигурност, а от друга стимулира съхраняването и по възможно най-тъпият начин. Твърде често на листче около клавиатурата или в текстов файл на десктопа. Ако наистина си се занимавал с ИТ сигурност и си изградил концепцията на дълги, сложни и често сменяни пароли ще е чудо да си оцелял.

Коментар

• bokomo
      bokomo коментира
      Редактиране на коментар
      Ами щом си намерил някои да ти плащат 4 цифри за да слагаш дълги пароли мога само да те поздравя. А и доста добре прикриваш, че си доста заможен, трябва да ти се признае.

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Старая се, мерси подобно

• stefsab
      stefsab коментира
      Редактиране на коментар
      Едно безплатно подсказване - примерно номер шаси на твой бивш автомобил или телефонните номера на стари гаджета

Я да видя аз защо изобщо ми е нужна парола?
    1. За да мога да сея дълбокомудреното си мнение сред останалите 100-200 активни участници.
    2. Да видя дали някой не ми е пратил Л.С.
    3. Да мога да виждам някои снимки (една част се виждат без да си се „логнал“ но други не)

Май не се сещам за друго...

По 1. Животът ми е достатъчно пъстър и шарен, и май не се нуждая от това да сея акъл тук.
    По 2. Много рядко получавам Л.С. С хората с които ми е важно да комуникирам общувам по други начини.
    По 3. Хм снимките...Обичам да разглеждам снимки, макар че съм некадърен с „фотоапарата“

Какво излиза? Парола ми е нужна за да разглеждам „определени“ снимки.
    Когато настоящата ми парола изтече и поискат да я сменя, ще си помисля какво да правя.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
      Я да видя аз защо изобщо ми е нужна парола?
      1. За да мога да сея дълбокомудреното си мнение сред останалите 100-200 активни участници.
      2. Да видя дали някой не ми е пратил Л.С.
      3. Да мога да виждам някои снимки (една част се виждат без да си се „логнал“ но други не)

Май не се сещам за друго...

По 1. Животът ми е достатъчно пъстър и шарен, и май не се нуждая от това да сея акъл тук.
      По 2. Много рядко получавам Л.С. С хората с които ми е важно да комуникирам общувам по други начини.
      По 3. Хм снимките...Обичам да разглеждам снимки, макар че съм некадърен с „фотоапарата“

Какво излиза? Парола ми е нужна за да разглеждам „определени“ снимки.
      Когато настоящата ми парола изтече и поискат да я сменя, ще си помисля какво да правя.
      Аз и с паролата вече не виждам 1/3 от снимките.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• kra_kra
        kra_kra коментира
        Редактиране на коментар
        То и снимка не е лесно да се качи във форума.
        По лошото е че вече няма и кой да качва.

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        И да има кой да качва, то този човек бързо се отказва

Преди време предложих на Йончев да му подаря едни сървъри и сторидж за форума, той отказа, което явно значи, че му е през онази работа за качеството на услугата "безплатен форм".

Жоро, кое е безплатно? )))
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Аз умишлено казвам "безплатно" да ме разберят разни хора, инак останалите си знаем, че ако не ни дават касова бележка, значи ние сме просто артикул в нечия сделка от която "безплатно" се "възползваме".

Ами безплатен си е. Щом 65+ годишна ползвателка ме помоли за адблокър, смятай докъде е стигнала търпимостта към рекламите. Тия под 50 ги смятай 95% с адблокъри.
      Едни кукита останаха на завалиите.

Коментар

Не се ядосвайте , всичко ще се оправи ...някой ден ...наздраве Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка2782.jpg
Прегледи:290
Размер:831.0 КБ
ID:6792712
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ама то си е за ядосване. С тая парола и аз се насадих. Не сколасах да я сменя като хората и трябваше да отварям съобщение в пощата. Да ама не, пощата дето съм използвал някога за регистрация не съм я отварял кой знае колко време и админите я закрили. Правя друга поща, за да пиша на админите за ми върнат старата. Получавам писмо че ми пращат СМС с нова парола за пощата, ще я получа на телефон дето съм го сменил и него преди години. Демек никога. Сега преговаряме нови условия за евентуално връщане на старата поща. Между временно си направих нов профил и тук за да мога да чета и пиша, бахти и каръщината за една тъпа парола.

Коментар

Ами безплатен си е. Щом 65+ годишна ползвателка ме помоли за адблокър, смятай докъде е стигнала търпимостта към рекламите. Тия под 50 ги смятай 95% с адблокъри.
            Едни кукита останаха на завалиите.
            Относно "безплатноста":
            Форума (този и доста много други) са безплатни за нас, НО съдържанието, което публикуваме автоматически става тяхно без значение дали са глупости или нещо стойностно. И за да го ползваш на друго място имаш ограничения.
            Точно това е нещото, което спира мен, а сигурно и доста други да пишат съществени неща, а "подкукуросва" простотията и словоблудствата.
            Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Мокрите сънища на някакви администратори нямат никакво отношение към правата върху текстовете. Делото офмедия vs бокомо, ако реша да издам "Отбрани простотиЙ на бокомо от форумите в България" ще е епично. Ама се съмнявам да има чак такива дебили, които да го заведат.

Коментар

• сто
                сто коментира
                Редактиране на коментар
                Е, аз почнах да чета, siem, и като стигнах до БАН! се отказах
                Що е то и къде е обяснено, м?

• siem
                siem коментира
                Редактиране на коментар
                Мен ли питаш?

• garnet
                garnet коментира
                Редактиране на коментар
                БАН - българска академия на науките. Не ли?

Помислих. Правата върху всичко написано от мен са си мои, пише го още в т. 1

...
              Всяко отделно съобщение на тези форуми изразява личното мнение на съответния автор,

....
              Всяко друго нещо би било правно безумие. Утре в правилата може да се появи и правило, че ако администратор хване цироза трябва да се изредим да се тестваме за подходящ донор и задължително да станем донори на черен дроб.

Коментар

• siem
                siem коментира
                Редактиране на коментар
                Сигурно си прав. Желая успех в съда, пък дано не се стига до там...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X