Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До 10 снимки на мнение !!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: До 10 снимки на мнение !!

Един съвет към хората с мобилен интернет. Всеки браузър има опция да му се забрани да показва автоматично картинки. Винаги го ползвам, когато съм с бавен интернет. После според коментарите си избирам кои да ми се покажат.

Иначе ограничаването на брой снимки в едно мнение е доста смислено. Понякога се случва хората да цитират мнение със 100 снимки в него и става една...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Понеже и аз качвам по много (в редките случай когато снимам), пък и чета често форума от "вилата" през ГСМ-а.
      Против съм тези ограничения, нека хората да се кефят на темите, а тези с много бавният нет просто могат да спрат зареждането на страницата - първо се зарежда текста, после снимките и пак да прочетат темата, а ако някоя снимка (кометара към нея) ги заинтересува има десен бутон - покажи снимката (аз поне така правя като чета на телефона), каквито и ограничения да сложим - на телефона пак няма да излезне добре (и на компютъра през телефона), защо да страдат всички?
      +1
      За мен най-доброто разрешение на проблема би било да се използва Pic Lens на Мозила(ако не греша името на extension-a) - може би най-доброто разширение за браузване за последната една година. При зареждането му не чакаш да се зареди самата страница, a директно ти зарежда снимките накуп като ти дава и опцията да можеш да гледаш и филмчета от youtube.com - нещи което е възможно на доста по-елементарни сайтове, а тук трябва да постнеш само линк към сайта с видеото (youtube.com, vbox7.com и т.н.), без да имаш опцията директно да постнеш самото видео.

Пример: на домашният ми комп. имам възможно най-слаб нет, защото го ползвам от дъжд на вятър, но когато ми се наложи да разгледам тема с повечко снимки и копмпа блокира , докато ако зареждам клипчета от youtube.com ми отнема значително по-малко време от тема за разходки във форума.

Не зная дали някой тук е ползвал Мозиллата с въпросното приложение, но за сайт където то работи е меко казано благинка Ако имате интерес го инсталирайте и пробвайте с www.facebook.com, www.youtube.com или с търсене на изображения в гоогле-то.
      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
        Иначе ограничаването на брой снимки в едно мнение е доста смислено..
        За мен по-смисленото е ограничаване на размера на файловете. Иначе и с 2-3 10-мегапикселови снимки зареждането може да стане ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          За мен по-смисленото е ограничаване на размера на файловете. Иначе и с 2-3 10-мегапикселови снимки зареждането може да стане ...
          Имах предвид друго. Ако има едно мнение със 100 снимки и след това 10 човека са го цитирали, с коментар "Браво", "Еха", "Този с зеленото яке съм аз.", "Онова бялото хижа Х ли е?" и т.н., то зареждането не се забавя, защото снимките така или иначе се изтеглят и кешират, но просто стават адски много и скролирането и търнето на смислени мнения от по 10 реда между тях става сериозен проблем.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Сложете една анкета и ще се види.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
              Сложете една анкета и ще се види.

Поздрави
              Съгласен съм с теб, но с анкета ще се реши само дали да има максимум 10 мнения на публикация или не, а въпросът за "ергономичността" на форума и неговото "улесняване" ще остане отворен.
              Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

На мене повечето ми качествени снимки са 12-18 МВ.това практически не мвоже да се качи.Затова когато са интернет се правят в GIF формат мах на 72 пиксела до 300-700 КВ.Колкото и да са красиви на единия компютър избягвам да отварям такива репортажи.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  Имах предвид друго ...
                  Разбрах те какво имаш предвид, но не мисля, че трябва да се водим от несъобразителността на някои хора да цитират мнения със снимки, без да си направят труда да редактират цитата и да оставят в него текста.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    Често пъти ме е яд, на мижавата резолюция 800/600.
                    Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
                    А за размера на снимките....800/600 се виждат и на голям, и на малък монитор и освен това се зареждат бързо - което е много важно, ясно е на всички. На моя монитор, който е 19" и с резолюция 1280/960 снимките с размери 1024/768 трудно се разглеждат, защото освен снимката, браузърът също заема място около снимката.
                    Нека си остане размера на снимките 800/600. Аз също, на един от мониторите си, като Петя, трудно ги разглеждам. Освен това смятам, че ако снимката заема целия екран не се възприема като нещо цялостно.
                    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                    A2 (+)

Коментар

По отношение на размера 800/600 пиксела - и за вмъкнатите и за прикачените снимки ли ще се отнася ограничението? Имам предвид заложеното в настройките на форума за прикачени файлове - максимално 1024/768. (вж. прикачената картинка)
                      Прикачени файлове
                      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

За вмъкнатите. При прикачените нямаш отстрани разни други неща и са добре.
                        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                        A2 (+)

Коментар

Размера 800/600 е добре - достатъчно малко за да не се налага скролиране по хоризонтала, а същевременно и достатъчно голямо за да се виждат и подробности от снимките. А ако някой чак толкова е харесал нечия снимка, винаги може да се свърже с автора и да я поиска в по-голяма резолюция. Предполагам че никой няма да откаже.
                          По-отношение за ограничение за брой снимки на мнение - според мен ще е добре да се въведе някакво, но дали да е 10 или 5 или 20 не мога да преценя. Груба сметка - на страница има по 20 мнения, с по 10 снимки, по 100КБ - май станаха 20 мегабайта (или 2?) За някой с по-бавен интернет, това означава да отваря такава страница около час. Пак ще е бавно.
                          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                          Walter Rohrl
                          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                            По отношение на размера 800/600 пиксела - и за вмъкнатите и за прикачените снимки ли ще се отнася ограничението? Имам предвид заложеното в настройките на форума за прикачени файлове - максимално 1024/768. (вж. прикачената картинка)
                            Мисля, че за прикачените и 1024 си е добър размер, защото се отварят самостоятелно в нов прозорец и не се налага човек да лази наляво - надясно, дори и да е с по-малък монитор.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Без да съм експерт...

1во) Ако снимките се подготвят предварително за форума проблема ще е малък.
                              2ро) Форума си има опция за скриване на снимките, ако броузера ви не поддържа такава /не съм много сигурен, къде беше но ще я изровя и ще я постна в респективната тема/.
                              3то) Голяма част от репортажите ("Разходки"-те, "Сравнителни тестове" и други) изискват снимки.

Формата който бих предложил за снимка във форума е JPG, 24 или 16 битов цвят, 520-50 на 770-80 пиксела, защото scrollbar-а (или т.нар лента за верикално преглеждане) в дясно заема около 10 пиксела от ширината, а task bar-а и различните други ленти по броузера - около 70-80 пиксела от височината, макар и да не е фатално ако се скролира снимката.

Ето статистиките на една снимка за форума - в случая е 24 битова.

Dimensions:
                              800 x 600 pixels /моя грешка /
                              Depth:
                              24 bits per pixel
                              Image type:
                              JPEG
                              File size:
                              72 KB (73*388 bytes)
                              Последно редактирано от господин никой; 16-09-08, 13:41. Причина: typo...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X