Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До 10 снимки на мнение !!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До 10 снимки на мнение !!

Предлагам да въведем ново правило - до 10 снимки на публикация / мнение /, /отговор/ .
    След това нова публикация и нови 10 снимки.
    И така, докато се изчерпи темата за репортажа .
    Причина:
    Все повече колеги си купуваме мобилен интернет достъп за ЛапТопите, през някой от мобилните оператори.
    Този достъп е относително бавен, и като зацикли, няма шанс да отвориш страницата, ако има много снимки.

Нядявам се това няма да развали репортажите )
    Проблема е дискусионен и е отворен за мнения .
    Благодаря !
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

До: До 10 снимки на мнение !!

Ако се стигне до одобрение, то може би ще може да се направи и софтуерно, сега ограничението в едно мнение е, да не са повече от 100снимки, а защо не, да се намалят и на десет!

П.П. Не съм сигурен, че това много ще помогне. Ако някой иска да публикува 100 снимки и го направи в 10 последователни поста, пак ще си е същото, на страницата пак ще има поне 100 снимки!
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Предлагам да въведем ново правило - до 10 снимки на публикация / мнение /, /отговор/ . След това нова публикация и нови 10 снимки. И така, докато се изчерпи темата за репортажа .
      Причина:
      Все повече колеги си купуваме мобилен интернет достъп за ЛапТопите, през някой от мобилните оператори.
      Не мисля, че в този вид правилото ще свърши работа с оглед на целта. Дали ще пусна 100 снимки в една публикация, или ще ги разпределя в 5-10 постинга, страницата все ще ти се отваря бавно.

За мен най-чистият вариант от тази гледна точка (скорост на отваряне и икономия на трафик) е да се пускат ограничен брой снимки за илюстриране на най-интересните моменти от репортажа, а останалите да се качват някъде (било на ФТП-то на форума, било в Picasa Web Albums
      и т.п) във вид на галерия, към която да се пусне линк.

П.П. Може обаче да се помисли за ограничаване на размера на снимките, които се качват.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдар ме е изпреварил... Т.е. изразил е мнение, което подкрепям...
        Лично аз съм пускал по 20-ина снимки в "мнение", но те винаги са били подбирани от поне 100... Може би, трябва да се обърне повечко внимание на подбора и качеството....
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение

П.П. Не съм сигурен, че това много ще помогне. Ако някой иска да публикува 100 снимки и го направи в 10 последователни поста, пак ще си е същото, на страницата пак ще има поне 100 снимки!
          В случая, не става дума за ограничение на правата.
          FTP Сървъра, пренася страницата, на брой мнения, след поредното мнение.
          Ако е настроен на 25 мнения, и те са с разрешение за 100 снимки, това означава, че трябва да изчакаме зареждането на /Максимум/ 2500 снимки, за да може да четем страницата.
          Случва се , след интересно събитие да се появят страници с по 300 - 400 снимки. И няма пренасяне,... и няма зареждане.
          Тъжно и напоително си брадясваш и очакваш с влажни очи, кога най после ще можеш да прочетеш страницата.
          А всъщност, който помества репортаж, може простичко след поредните 10 снимки да постави надписче, - следва продължение - и после да оформи ново мнение, с още 10 снимки.
          На 25 тото мнение, сървърът ще ги пренесе автоматично на нова старница.

Нека не забравяме, че за сървъра, поддържащ форума, снимката е само един обикновен ред текст.
          Последно редактирано от Nik Nikolov; 15-09-08, 10:22.

Коментар

Според мен има резон. В една страница има 20 мнения.
            Едно е 20 мнения с по 100 снимки друго е 20 мнения с по 10 снимки (това за максимално натоварена относно трафик страница). Хубаво е тази натовареност да се ограничи софтуерно.
            Аз също съм съгласен с Чавдар, но това може да е само препоръка. Кой как ще подбира и излага снимките си е въпрос на собствена преценка.
            О899 2б2 1З2

Коментар

по-добър вариант за мен е, да се настроят правилно ограниченията за атъчментите... Примерно - до 130к на jpg и до 700 пиксела по дългата страна. Ако на някой това му се струва малко - мога да му препоръчам да разгледа качествените фото сайтове, където до скоро това бяха горните граници за показване на качествени фотографии.....
              Раздробяването на публикациите, поне за мен - е неудобство и за публикуващия и за четящите......
              Аз лично гледам да не товаря сайта със снимките си и си ги слагам на други места, а публикувам само връзките към тях....

Коментар

Размера на снимките за публикации, също е дискусионен.

Няма да крия, че аз си правя албумчета с най готините снимки на колеги. Често пъти ме е яд, на мижавата резолюция 800/600.

Ама защо се придържаме към каменната епоха на компютрите ?
                Не е ли време да сменим стандарта поне на 1000/750. Видях го от Пепи, и много ми хареса.

Защо харчим пари за супер монитори и фотоапарати, като ще си разменяме изображения с размерите и резолюцията на пощенски марки ?

Кой, ще си познае това ?

Ами това ?

Или пък това ?

ЕЕЕ, може ли да има ограничение за таквиз красоти ? )
                Последно редактирано от Nik Nikolov; 15-09-08, 10:39.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                  ... Аз също съм съгласен с Чавдар, но това може да е само препоръка. Кой как ще подбира и излага снимките си е въпрос на собствена преценка.
                  Естествено, че може да е само препоръка. Но поставянето на ограничения за размера на публикуваните снимки е доста широко възприета и съвсем резонна практика.

Ето една илюстрация на това, което имам предвид:

Съмнявам се, че са толкова много хората, които ще забележат разликата в качеството на двата варианта на снимката. Само че едната е с около 5 пъти по-голям размер на файла.

... Защо харчим пари за супер монитори и фотоапарати, като ще си разменяме изображения с размерите и резолюцията на пощенски марки ?
                  Не става ли малко "Хем сърби, хем боли"?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Независимо от броя снимки в публикация,страницата няма да отвори бри бавен нет.Аз качвам снимките по друг начин и отварянето е без проблем.
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Май аз съм причината за тази дискусия...
                      Знам, че много не означава качество, даже тези 240 снимки се качват за около 2 часа и си е мъка затова моля да ме извините..
                      Няма да пускам повече от 25-30 снимки друг път.
                      Аз ще приема всяко едно ваше решение, не съм се съобразил защото съм с оптика и такива страници ги отварям за около 20-30 секунди..
                      Идеята за малко снимки тук и линк към FTP-to за мен е много удачна.

Коментар

Чинела, не си ти причината. Виж темата от събора и ще разбереш, какво е истинско множество.
                        Всъщност, все повече ще ставаме оборудвани и с мобилен интернет.
                        Друго си е, да отдеш на риба и си четеш форума )))

Коментар

Съгласна съм да се въведат някои ограничения. Например доста колеги пускат еднакви кадри, направени последователно, с което с нищо не допринасят за експозето си, но МНОГО бавят зареждането на страницата. А за размера на снимките....800/600 се виждат и на голям, и на малък монитор и освен това се зареждат бързо - което е много важно, ясно е на всички. На моя монитор, който е 19" и с резолюция 1280/960 снимките с размери 1024/768 трудно се разглеждат, защото освен снимката, браузърът също заема място около снимката.
                          3-4 скромни правила в това отношение само ще подобрят вида и ползването на форума.
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

Чинела, не си ти причината. Виж темата от събора и ще разбереш, какво е истинско множество.
                            Всъщност, все повече ще ставаме оборудвани и с мобилен интернет.
                            Друго си е, да отдеш на риба и си четеш форума )))

Понеже и аз качвам по много (в редките случай когато снимам), пък и чета често форума от "вилата" през ГСМ-а.
                            Против съм тези ограничения, нека хората да се кефят на темите, а тези с много бавният нет просто могат да спрат зареждането на страницата - първо се зарежда текста, после снимките и пак да прочетат темата, а ако някоя снимка (кометара към нея) ги заинтересува има десен бутон - покажи снимката (аз поне така правя като чета на телефона), каквито и ограничения да сложим - на телефона пак няма да излезне добре (и на компютъра през телефона), защо да страдат всички?

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                              Май аз съм причината за тази дискусия...
                              Знам, че много не означава качество, даже тези 240 снимки се качват за около 2 часа и си е мъка затова моля да ме извините..
                              Няма да пускам повече от 25-30 снимки друг път.
                              Аз ще приема всяко едно ваше решение, не съм се съобразил защото съм с оптика и такива страници ги отварям за около 20-30 секунди..
                              Идеята за малко снимки тук и линк към FTP-to за мен е много удачна.
                              Не си само ти.
                              Темата е много хубава.
                              Аз искам да попитам кое определя дължината на една страница?
                              Дали е брой постове или се ограничава по някакви други критерии. Защото ако е брой постове наистина става страшно с няколко поста по 100 снимки, както май се получи и с нашите постове за експедицията. Но пък ако описваш събитие протекло в рамките на един ден и го пуснеш в 10 поста през 20 минути, има голяма опасност да се изпъстри със спам, което силно би го обезценило. От друга страна като се прави репортаж ти се иска максимално да предадеш атмосферата на преживяното, което си иска повече снимки. А да напишеш два реда и да пратиш линк към галерия е лесно, но не така увлекателно за четящия след теб. За линк към ftp - папка направо не ми се говори. В повечето случаи загубвам търпение и рядко стигам до последните снимки в списъка.

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Понеже и аз качвам по много (в редките случай когато снимам), пък и чета често форума от "вилата" през ГСМ-а.
                              Против съм тези ограничения, нека хората да се кефят на темите, а тези с много бавният нет просто могат да спрат зареждането на страницата - първо се зарежда текста, после снимките и пак да прочетат темата, а ако някоя снимка (кометара към нея) ги заинтересува има десен бутон - покажи снимката (аз поне така правя като чета на телефона), каквито и ограничения да сложим - на телефона пак няма да излезне добре (и на компютъра през телефона), защо да страдат всички?
                              +1
                              LZ1GYY
                              0898 436 956

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X