Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е Форумът и с какво е полезен?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е Форумът и с какво е полезен?

Форумът е най-големият по рода си в България и май вече не само в България! Състои се от много раздели, не еднородни, давайки на всекиго по нещо. Аз например тръгнах при регистрацията си от ЖПСи и карти! Беше ми много нужно на дадения етап, макар и да имах базисни знания. Този раздел се е превърнал в училище/ако щете УНИВЕРСИТЕТ/ за повечето новорегистрирали се колеги! Двамата с Пацифик организирахме /и то бе подхванато и от другите/ създаването на уникална база от гармински карти, каквато няма никъде по света! С помощта на колегите притежаваме нещо наистина уникално!!! Дават се съвети, хората се учат и т.н. - това е наистина университет и интересът е голям - много пъти съм си задавал въпроса, наблюдавайки количеството прегледи и реалните потребители, колко, кои хора се интересуват от темата.... ще Ви кажа , че стотици хора, не регистрирани в сайта ни го следят непрекъснато! И четат! Вече и от чужбина! Това означава някакво ниво и качество!
    Знам , че всичко е тръгнало от офроуда и старите участници, но голямата потребителска маса на информация вече не са офроудаджии или мотористи!
    Просто има всякакви хора, като интересът към сайта им минава именно през раздела карти и устройства!
    След това се вглеждат и в другите рубрики, четат, участват с мнения - както моят случай!
    Форумът дава много неща - запознаства - виртуални и не виртуални, информация, служи , ако щете ,и за отдушник по други теми, намирайки съмишленици или хора за диспут!
    Форумът има определено образователна роля - природознание, география,история,социология, защита и опазване на природата.
    А практическите съвети? Помощта, която оказваме един на друг?!
    Форумът е ВЕЛИК по своята същност и е уникален!
    Нека "старите кучета" не се сърдят на многото нови членове! Има секции за всички участници по теми и т.н....
    Форумът има и възпитателна роля - най-малкото по отношение на начина на водене на полемика, спор, обръщения един към друг! Това хич не е малко, даже много малко са местата в днешно време, където можеш да влезнеш в "крачка" изпълнявайки дадени правила! - ценно е!
    Мога още неща да напиша като препоръки, но това друг път..
    Последно редактирано от gtsvg; 09-04-08, 12:06.

Коментар

Намерих Форума, когато момента да си купим Ленд Ровър дойде. Както няколко колеги знаят, това беше детската ми мечта, но поради прахоляка на годините и няколкото /десетки, надявам се/ бели косъма се колебаех още за Тойота и Нисат Патрул. Прочетох 1 статия на Яро, след няколко дни мандибулата ми падна от Кемъл Трофи и думите на майка ми за Марката, както и първото ми запознаване с нея /Марката/ - "Боговете сигурно са полудели 1" възкръснаха в мен. И цялото удоволствие да се срещам с този моя детска мечта винаги, когато погледна Скитника /Диско 1 300tdi/, дължа според стечението на обстоятелствата на Форума. Съветите Ви ми помогнаха в огледите... Всички знаете за какво говоря.
      Паралелно с това, старите ни семейни приятели възприеха нов - чужд на нашия мироглед и когато се виждаме с тях почти го няма предишното веселяшко купонясване. В разходките срещнах много хора, които възприемат света подобно на нас. Това е основа за добре развито познанство /защото на тези години приятелство не се ражда/. И все още откривам интересни и нови за мен стари теми.
      Какво повече мога да искам?

Коментар

Хубавото във Форума преобладава многократно тук-там проявяващата се дребнавост и цупене!
        Да го бъде!

Коментар

Смятам, че тази тема е изключително важна и полезна и би трябвало да я има изчистена до нещо като Философия на форума.
          Би трябвало лесно да става ясно на новодошлите / а и на някои стари / членове :
          -какво представлява OFFROUD BULGARIA
          -какви цели си поставя
          -за какви пора е предназначен
          -за какви хора Не е предназначен
          -отношение към новите членове

Мисля, че за вас организатори и модератори на форума би трябвало да е интересно впечатления и мнения на новите членове. Най малкота защото от дистанцията на времето се губи “свежата” преценка и впечетления.

На мен, като нов член ми прави впечатление следното:
          Положителни неща :
          -богата база с информация
          -много добър стремеж за организираност, ред и “изчистване “ от празни приказки, грубости и простотии.
          -добро впечатление за зрялост, сериозно, професионално отношение и мнение.

Отрицателни неща :
          -Стремеж към рейтинг: може би това е най-впечатляващото тук. Явната човешка черта да е отгоре и да трупа точки. Поради съществуващата в голяма степен анонимност зелените квадратчета добиват особена важност. Това неминуемо води до някаква дискриминация.
          Пример : Ако приемем хипотетично , че една и съща тема е отворена и написана от човек с 1 квадратче и човек много зелени, разликата в посещения, мнения и отношение ще е очевадна.
          Мнения и теми на хора с малко рейтинг биват пренебрегвани
          Това води до
          -целенасочено гонене на рейтинг

Цялата работа прилича на етикет, примерно на стая с хора където новодошлия влиза гол и слез време му дават потник, после фанелка ,.......... и накрая генералски пагони.
          Хубаво е да имаме в предвид, че може човек с много по-ценни качества, знания и опит от много от старите членове да се е регистрирал днес.

Но както някъде беше казал Венци без ред не може или всяко нещо си има и отрицателни неща.

Може би трябва да се помисли за подфорум да новодошлите.
          -да им се обръща повече внимание и да няма непрестанно реплики.......ти пробва ли с търсачката ? .............ти изчете ли всичко ?

-може би аз не умея да работя с търсачката добре, но често или нищо не намирам / пример /bmw/ , или излизат много неща и човек трябва да чете до полуда.
          -често темите /въпроси/ на новобранците се препращат или прехвърлят в други теми, но там или вече никой не обръща внимание поради това, че темата е стара или не отговаря на конкретното питане, или информацията е на много високо ниво и остава неразбрана за някои от тях /говоря предимно за технически неща/

Наскоро спорихме с мой приятел, по-стар член на форума.
          Неговата теза беше, че тук трябва да се “дава” информация, да се обогатява форума и да си полезен. Да се мисли много преди да се напише тема или мнение. Бях обвинен, че карам по лесния начин и само черпя информация, а не давам нищо смисленно......Да ,ама на мен ми се струва тъпо да давам акъл на Жоро Хаджиев примерно, а ми се струва адски разумно да черпя от неговия опит ))

В общи линни се получава следното старите членове са уморени от въпроси, теми и др. Повтарящи се неща като :
          -каква категория ми трабва да карам мотор ?
          Те с досада насочват новобранеца към линк.
          Може би въпроса е .......форума отворен ли е или по скоро затворен ?

Май доста се отплеснах.........но щом толкова пиша значи ме вълнува ))...

За да завърша искам да кажа ,че като като цяло форума ме кефи много, и ми е много полезен.

Коментар

Хубаво е написано! Във "Философията на форума" си написал:
            "За какви хора е предназначен"
            "За какви хора Не е предназначен"
            На въпроса трябва всеки сам да си отговори! Например аз, преди да се регистрирам, четох една година...
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнение
              Пример : Ако приемем хипотетично , че една и съща тема е отворена и написана от човек с 1 квадратче и човек много зелени, разликата в посещения, мнения и отношение ще е очевадна.
              Мнения и теми на хора с малко рейтинг биват пренебрегвани
              Ами естествено, че тема от утвърден ЗАРАДИ МНЕНИЯТА СИ участник ще предизвика повече интерес. Та този човек вече си е спечелил уважението на останалите. Така те го изразяват, обръщайки специално внимание на казаното от него. И съвсем не си прав, че мнение на непознат няма да предизвика интерес, ако е интересно или смислено или полезно! Ако някой се заяжда, то е само поради лична дребнавост, не по други причини! Тук си е едно малко общество - без значение каква е виртуалната репутация на някого, останалите са добили обективно мнение за него, бъди сигурен.

Цялата работа прилича на етикет, примерно на стая с хора където новодошлия влиза гол и слез време му дават потник, после фанелка ,.......... и накрая генералски пагони.

Хайде иди къде да е - в нова компания, на нова работа..или където и да е, кажи "аз съм супер" и искай да те приемат за такъв веднага и безрезервно! Няма такъв филм!!!

Може би трябва да се помисли за подфорум да новодошлите.
              -да им се обръща повече внимание и да няма непрестанно реплики.......ти пробва ли с търсачката ? .............ти изчете ли всичко ?
              Няма нужда от подфорум за новодошли. Как иначе те ще се приобщят бързо към останалите? И трябва ли новодошлите да предъвкват наново всички стари теми?? И през колко време ще се сформира такъв нов подфорум???

-може би аз не умея да работя с търсачката добре, но често или нищо не намирам / пример /bmw/ , или излизат много неща и човек трябва да чете до полуда.
              -често темите /въпроси/ на новобранците се препращат или прехвърлят в други теми, но там или вече никой не обръща внимание поради това, че темата е стара или не отговаря на конкретното питане, или информацията е на много високо ниво и остава неразбрана за някои от тях /говоря предимно за технически неща/

Наскоро спорихме с мой приятел, по-стар член на форума.
              Неговата теза беше, че тук трябва да се “дава” информация, да се обогатява форума и да си полезен. Да се мисли много преди да се напише тема или мнение. Бях обвинен, че карам по лесния начин и само черпя информация, а не давам нищо смисленно......Да ,ама на мен ми се струва тъпо да давам акъл на Жоро Хаджиев примерно, а ми се струва адски разумно да черпя от неговия опит ))
              Може би въпроса е .......форума отворен ли е или по скоро затворен ?
              Търсачката наистина не работи идеално, но...който търси - намира! Извинявай, но когато ти е нужна конкретна информация, няма начин да не я намериш! Когато търсих информация за конкретни модели, изчетох всичко във всички теми. Покрай това научих и доста странична информация, което съвсем не е излишно.
              И не се притеснявай, че знаеш малко. Днес някой ще подскаже на теб, утре - ти-на някой друг. Това е кръговратът на живота.
              Изобщо, не се стягай. Гледай по-широко на нещата. И се израствай.
              За мен форумът е ОТВОРЕН! Той е жив организъм, който диша, боледува и се развива. Което си е съвсем нормално, де.
              НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
              Omnia vincit amor !

Коментар

На мен Форумът(не слъчайно с главна буква) ми е началната страница на екплоръра. Понякога така и си ставам, без да съм ходил другаде из нета. Вярно е, че има и интриганти, има и използвачи, но стойностните хора са голямата част от участниците тук. Форумът ми харесва какъвто е, с репутацията, с картоните, има проблеми разбира се, но къде ли няма?... Но, пък поезните неща съдържащи се тук с много повече. Може ли някой с чиста съвест да отрече, че е научил нещо ново от тук, нещо, което не е знаел преди, или, ако е знаел, е искал да научи подробности...
                Мога единствено да кажа, че ще подпомагам доколкото мога дейността на портала, и ще се радвам, и всички други да правят същото.
                За да бъдем различни!
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X