Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не ми харесва новата система за рейтинга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не ми харесва новата система за рейтинга

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
    Близнака поставя според мен много важния въпрос за отговорността на тези които имат някаква власт в този форум. Не е проблема в системата за репутация, а в главите на тези, които раздават картони и тежки мнения от позиция на виртуалната власт която имат, а не от позиция на реалния си авторитет. Тук има много хора с малка витуална репутация, но с много голяма в реалния живот. И се получава понякога комичните случки, някой които е видял джип преди 5 месеца назидателно да съветва опитен състезател, които просто пише рядко и затова има малка репутация.

Тези проблеми най-лесно се разрешават при личните срещи или разходки или кръми или каквото там се сетите.
    Тука не си прав приятелю. Порталът е нещо различно от външният свят. Кой какъв е навън няма никакво значение тук. Който е голям Човек навън много бързо ще стане голям и тук... Едно нещо е достатъчно да напише... Примери мисля че пред очите на всички има достатъчно за хора дошли и с няколко мнения отишли в "десятката"... А позицията ама аз съм велик пък тука не го знаят си е показател за обратното...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Stela Преглед на мнение
      DINI - много добре си го казал.
      Аз не искам да съдя никого.Кой крив , кой прав - има ли значение!?След всяка свада и след всяко наказание остава една тиха ярост у хората...
      кой печели от това!?Всеки мисли себе си за прав и нито червени картони , нито Баннване ще променят нещо у него - напротив.
      Тук съм заради разнообразието на мисли и позиции, заради стойностното у хората, а не да ГЛЕДАМ САИР.Всеки има кусури, нека не си ги търсим с лупа!!!Аз червено не съм давала и няма да дам на никой - ако мога ще поздравя и насърча човека, а да го възпитавам ... не е моя работа.
      Нека бъдем над тези неща - репутации, точки и ... нива в иерархията.
      Нека се опитаме да Открием ЧОВЕШКОТО във всеки един от нас.
      Нека всеки уважава другия, както самия себе си.Трудно ли е !?
      Всеки който не желае да "съди" ще трябва да се примири с обкръжение каквото не иска... Интересно защо толкова хора все тук идвате заради обществото и мненията... Е да, но те са само защото има система за "съдене" и отсейка на плявата... Защото ако я нямаше тази система досега тук да е станала говорилня като на Женски пазар в петък вечер...

Та който не желае да "съди" и не се интересува от рейтинги да бъде готов и да се примирява с неизбежните последици. И понеже нито аз нито Брат ми сме готови да си губим времето в словоблудства ще трябва да се помисли и за друго място на което това може да става...
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        За теми като тази, може да се формулират няколко отчетливи характерности: Те предизвикват нервна реакция у много участници, като в същото време са доста популярни и по правило завършват с катинар.
        Лично моят извод /без да ангажирам никого с мнението си/, от това положение на нещата, е че явно има няболял проблем, който така и си остава нерешен /"катинарът" е само отлагане на решението за неопределено време/. Мнението, което винаги съм имал по въпроса, е че, ако нещо ще се прави, то то трябва да се прави без уговорки. Системата за репутация, или трябва да действува в пълния си вид, или да я няма. С ясното съзнание, че се повтарям и потретвам, но отново ще отбележа: Жена - наполовина бременна, е нонсенс!
        Конкретно, относно настоящата последна редакция на тази система, ми прави впечатление следното: Като се увеличава относителната тежест на броя мнения, за сметка на взаимната оценка между участниците, се поощрява самоцелната публикация във форума. А "спамъри", така и така не липсват - дори измежду "стожерите" му
        Системата сега функционира в пълна степен. Единственото ограничение е визуализацията на рейтинга след +ПЛ, ако всички решите че това не ви е необходимо можем спокойно да го направим незадължително а всеки сам да си решава.

Колкото до повишаване тежестта на броя мнения - мисля че тук камъкът е в градината на Модераторите. Писането на безсмислени мнения би следвало да ги завежда в кошчето. А мненията в кошчето, както и в форумът с разкази, случки и линкове софтуерът не ги брои... Та там някой и 100000 мнения да напише все тая... Другото си е до Модераторски решения...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Системата сега функционира в пълна степен. Единственото ограничение е визуализацията на рейтинга след +ПЛ, ако всички решите че това не ви е необходимо можем спокойно да го направим незадължително а всеки сам да си решава.

Колкото до повишаване тежестта на броя мнения - мисля че тук камъкът е в градината на Модераторите. Писането на безсмислени мнения би следвало да ги завежда в кошчето. А мненията в кошчето, както и в форумът с разкази, случки и линкове софтуерът не ги брои... Та там някой и 100000 мнения да напише все тая... Другото си е до Модераторски решения...
          Не можем да даваме отрицателна репутация, също така не можем да виждаме каква са ни дали, за мен това не е пълна функционалност .
          Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Преди малко промених условията и сега всеки сам ще решава дали иска да си визуализира индекса на +ПЛ или не. Естествено ако реши да го визуализира ще има и достъп до информацията за гласуване.

От право на отрицателна оценка няма нужда. Счита се че който е вече влязъл в клуба +ПЛ има достатъчно авторитет и познания за правилата тук така че да дава предупредителен или направо наказателен картон. Този картон автоматично сигнализира на съответният отговорен Модератор/и които да вземат и последващо отношение ако е необходимо. Случаят се регистрира и задължително обработва. Така всички които са с +ПЛ всъщност имат много по-мощен и сериозен инструмент.
            VPetrov.photography

Коментар

Без система за рейтинги и оценки няма да го бъде. Не може всеки тук да е равен с другите... и този дето е написал две думи и то сбъркани и този който е отделил месеци че и години аз да ни подготвя материали които няма къде другаде да прочетем. Така че призивите за отказване от подобни инструменти са си евтин популизъм без никакво покритие. Много пъти съм подчертавал че наличието и работата на система за рейтинг в един портал е пряко и сигурно доказателство за нивото на интелигентност на участниците в него. Аз портал за бавноразвиващи се няма да управлявам нито поддържам. Ако не намерим начин системата да работи удовлетворително както и преди съм казвал с Брат ми ще спрем портала. Повечето от вас зная че като нещо кажа го и правя. Тъй че дилема да има или да няма система за рейтинг въобще не съществува. Или ще сме Порталът или не! Средна позиция няма и няма да има. Който желае може да се поразрови и да ми каже на колко места по света ще намери портал с добре работеща система за рейтинг... Ще бъдете учудени от резултата. Такива портали се намират крайно рядко. Разбираемо е и е обяснимо... хората са еднакви в по-голямата си част. Само че аз уважаеми колеги нямам желание да претворяваме тук във виртуалното пространство типичните взаимоотношения от света навън. Може и утопично да ви изглежда но тук бих желал да срещам уникалните Човеци. Това да е тяхното място. Не търсим масовост. Задачата на този портал е елитарност във всичките и форми.

По моите скромни 42 годишни наблюдения светът за съжаление нито е съвършен нито е пълен само със съвършени хора... доколкото разбира се въобще има такива. Без система за рейтинг всеки ще бъде равен с останалите което автоматично означава принизяване на приноса на на едни от вас и уравняването им със всички други. Всеки от вас който не гласува по съвест и се ръководи от каквито и да е други подбуди УНИЩОЖАВА по малко този портал.

Ще се повторя, искам да съм точно разбран: Или ще сме Порталът или нищо!
              Аз също поддържам РАБОТЕЩА система за рейтинг.
              Дали тя ще бъде наистина такава, зависи основно от нас.
              Считам, че аргументацията за положителна и отрицателна оценка за мнение (не за човек), трябва да бъде задължителна. Не виждам защо трябва да не е известен човека който дава тази оценка. Криенето зад анонимността не ни помага. От съвестта си не можем да се скрием.
              Венци, поддържам максимализма ти:Или ще сме Порталът или нищо! Останалото е само съществуване, борещо се за оцеляване.

В сериозните теми трябва да се пишат само сериозни постове и не бива да се допускат там личностни нападки. Модераторите трябва да следят за това. За диалозите си има лични съобщения и не бива двама души да занимават останалите с личният си спор.
              Аз съм сигурен, че форумът е помогнал на много хора в тяхното ограмотяване не само в областта на оффроуда, т.е. това не е само форум за оффроуд. Ако форумът е наистина добър - той ще прерастне в общество. Ако не е добър - ще затихне.
              Смятам че рейтингът е от полза за форума.
              Разбира се неформалните обединения "срещу" трябва да се "отлюспват" още в зародиш. Всъщност нито едно обединение "срещу" не е прокопсало. Ценните обединения са "за" " в полза на". И там може да има изключения, но ценна е все пак идеята - нали.
              Стремежът към съвършенство е по- важен в случая.

Пак ще цитирам Венци:
              Или ще сме Порталът или нищо!
              !

Коментар

Венци,напълно съм съгласен с тебе за идеите ти при правенето на портала.И аз съм напълно за тази система с рейтингите и по горе съм обяснил защо .Просто в интерес на истината ми прави впечатление субективността на даване на точки за дадени мнения.

Коментар

Системата за рейтинг определено работи и то много добре за целите коити г-н Петров е поставил на този портал.Ако има проблеми то е заради манталитета на Българина,който всячески ще намери начин да опорочи дори и най-съвършената система за управление.Например последните дни бях случаен свидетел на един разговор от участници в този портал и разбрах как уговаряйки се в чат програми те гласуват помежду си за да си вдигат/свалят рейтинга на определени хора.Тоест това са опити за създаване на партия и контролиране на определени участници.Радвам се че че собственика на портала се намеси и осуети такива грозни прояви.
                  8777203908

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                    Венци,напълно съм съгласен с тебе за идеите ти при правенето на портала.И аз съм напълно за тази система с рейтингите и по горе съм обяснил защо .Просто в интерес на истината ми прави впечатление субективността на даване на точки за дадени мнения.
                    И на мен не ми харесва тази субективност. И затова и толкова повтарям че всеки който милее за нашият портал трябва преди всяко гласуване да си каже - ето това гласуване ще е част от моят принос тук. И да гласува според написаното а не според човека или според моментното си настроение.

Ако всички вие се отнасяте сериозно и не забравяте че вашият глас определя облика на портала нещата ще придобият други измерения...

Моля недейте да чакате и се надявате постоянно на Администрацията и Модерацията. Системата за гласуване ви дава възможност да определяте облика и хората тук. Не я правете заложник на лични взаимоотношения или омраза... Така унищожавате този портал!
                    VPetrov.photography

Коментар

тези функционални особенности на форума (рейтинги, картони, гласувания и т.н.), модерирането, администриране - това са действия по администрация и управление - колкото са по невидими, толкова по-добре действат и явно са ефективни. Тук, по мои наблюдения, има група хора които са прекалено привързани към виртуалния свят в сайта и сякаш повечко се вживяватв интригата, вместо да споделят знанията и опита си и да се забавляват в свободното си време с публикуване или четене на полезни или забавни теми. Заради тази група хора, която на фона на всички останали потребители, според мен е нищожен процент като физическа бройка, всички останали са свидетели на промяна на правила в движение, епични теми с тупане по гърдите и т.н. Представете си клуб по интереси - елитен или не толкоз, няма значение..... в който си пиете питието след уморителен ден и споделяте теми от общите ви интереси. В единия ъгъл на клуба всеки ден обаче някой се кара и налита на бой и хвърчат охрани да ги разтървават и се бият и охраните и собственика държи речи през час да се спазват правилата.... И то за една маса от да речем клуб със сто маси или нещо такова... просто образно исках да го представя...... Един вид - не се вживявайте толкова и не мислете, че проблемът на десетина човека е проблем на останалите няколко хиляди....

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                        тези функционални особенности на форума (рейтинги, картони, гласувания и т.н.), модерирането, администриране - това са действия по администрация и управление - колкото са по невидими, толкова по-добре действат и явно са ефективни. Тук, по мои наблюдения, има група хора които са прекалено привързани към виртуалния свят в сайта и сякаш повечко се вживяватв интригата, вместо да споделят знанията и опита си и да се забавляват в свободното си време с публикуване или четене на полезни или забавни теми. Заради тази група хора, която на фона на всички останали потребители, според мен е нищожен процент като физическа бройка, всички останали са свидетели на промяна на правила в движение, епични теми с тупане по гърдите и т.н. Представете си клуб по интереси - елитен или не толкоз, няма значение..... в който си пиете питието след уморителен ден и споделяте теми от общите ви интереси. В единия ъгъл на клуба всеки ден обаче някой се кара и налита на бой и хвърчат охрани да ги разтървават и се бият и охраните и собственика държи речи през час да се спазват правилата.... И то за една маса от да речем клуб със сто маси или нещо такова... просто образно исках да го представя...... Един вид - не се вживявайте толкова и не мислете, че проблемът на десетина човека е проблем на останалите няколко хиляди....
                        Ако правиш нещо, без да се вживяваш в него, по-добре не го прави.
                        Форумът е нещо сериозно и трябва да се приема като такъв.
                        Форуми в които се приказват повече глупости има много. И този би могъл да стане такъв - ако наистина стане - жалко.
                        !

Коментар

Предлагам да изчакаме известно време и тогава да се прецени кое е добре и кое не. В интерес на истината за мен старата система наистина имаше слаби места. Виждал съм човек с една публикация, само за това, че е обявил висока цена за нещо което продава "леко да оплеска нещата" веднага и други подобни. Разпределението на количеството точки между различните участници сега ми изглежда по-логично.

А всъщност този въпрос толкова ли е важен. Не мислите ли, че основната тема на форума е малко по-различна от "система за рейтинг".

Честно да Ви кажа последните дни прочетох такива неща, че нещо започнах да се замислям за явната наивност на мисленето си, относно виртуалните отношения между хората.
                          Почти съм сигурен, че повечето от наговорените тук неща едва ли ще се повторят ако опонентите са очи в очи или поне не в този категоричен и твърд вид.

Като страничен наблюдател за мен остава малка загадка какво толкова ценно има тук за делене. Или пак аз нещо не съм разбрал. Черните ли пътища свършиха, джиповете ли са на изчезване или нещо друго.

Явно аз съм наивен. Отскоро съм тук и това е първият форум в който пиша. Досега се гордеех, че съм част от това общество. От както съм се регистрирал, в който и град на България да отидех за повече от един ден винаги съм се обаждал на местните виртуални колеги от форума. Ей така, просто съм искал да се запозная и видя с нови хора със сходни интереси и хоби. Сега като се замисля, сигурно първоначално хората са се чудили, този пък кой е и защо ми се обажда. Не знам какво да си мисля вече.

Едно ми е ясно, че това е форумът в който искам да пиша, само че не точно с тези нюанси от последните дни.
                          ... to be continued

Коментар

За моите разбирания,системата за рейтинг е гаранция.
                            Ако нов член на форума ми каже да му изпратя 460 лв.за резервна част за автомобила ми в друг град,аз няма да го направя.

Но човека на който изпратих пари без да го познавам,имаше висок рейтинг натрупан във форума за повече от една година.Не се замислих нито за миг дали е или не е поредния измамник а спокойно изчаках да ми изпрати въпросната резервна част.И така и стана.Всичко е наред.Рейтинга е важен.Мога да давам подобни примери,но няма смисъл.Вие ги знаете.

Висок Рейтинг = по-голямо доверие.Така е и в живота.
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Колеги, от вчера съм в нещо като шок. Три дни бях вън от нета(пътувах) и сега още се опитвам да проумея случилото се.
                              По отношение на системата за рейтинг и репутацията винаги може да се желае още. Но доскоро за мен това беше една саморегулираща се схема, едно мерило за това колко е запален и любознателен даден член на този Форум. Рядко съм гласувал, и то положително, за някои страхотни пътеписи. Не съм достатъчно технически грамотен и дори не си помислям да давам мнение, камо ли да гласувам, за специфични мнения по техническата част. Един път гласувах и отрицателно и все още малко съжалявам.
                              Но да се върна на темата, този Форум има своите правила и благодарение и на тях съществува в този вид и се развива успешно от доста години. Ако нещо не ми харесва в дадена тема или автор, винаги съм се старал да го кажа в прав текст и очаквам същото и за моите мнения. Това за мен е мъжкия начин. А гласуването просто показва ползта която дадена тема носи или удоволствието, което изпитвам да я чета или гледам снимки. По този начин аз оценявам инидиректно и автора, но само благодарение на написаното от него, а не защото ми е приятел или враг ( аз съм горд, че нямам врагове).
                              Имал съм пререкания, и то сериозни, с участници тук, но като истински мъже сме се изяснили и уточнили без драми и показност. И продължаваме да пишем и да се радваме на добрите си отношения.
                              Връщам се на Правилата. От всеки, започнал да пише тук, се очаква да ги е прочел подробно и да ги е приел, което и потвърждава със самия факт на регистрацията си като член на това виртуално общество. От там нататък тяхното обсъждане може да е само обективно и градивно. 100 пъти съм заявявал, на който нещо не му харесва, просто да не пише. Системата за оценяване е само част от тези правила и нейното използване също е ясно регламентирано. Как точно изглежда тя и по какъв механизъм работи, за мен не е важно. Но тя доказано работи благодарение и на намесата на Венци и принципите, които той устоява. Чест му прави и аз твърдо го подкрепям.
                              Условията за да сме част от този Форум са и малко толерантност и уважение към чуждото мнение, сдържаност и поне опит за кампромис. Това ще ганатира заедно с Правилата успешната работа и развитие на Форума.
                              Последно редактирано от zzlatev; 25-01-08, 15:03.
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Тука не си прав приятелю. Порталът е нещо различно от външният свят. Кой какъв е навън няма никакво значение тук. Който е голям Човек навън много бързо ще стане голям и тук... Едно нещо е достатъчно да напише... Примери мисля че пред очите на всички има достатъчно за хора дошли и с няколко мнения отишли в "десятката"... А позицията ама аз съм велик пък тука не го знаят си е показател за обратното...
                                Искам да попитам Администратора, ако някой от редовите участници гласува с червено за модерато, модератора има ли право да види кой го е гласувал. Разчитам на коректен отговор, защото доста от участниците се вълнуват от отговора. Благодаря.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X