Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не ми харесва новата система за рейтинга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не ми харесва новата система за рейтинга

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Каква стана тя, сега ще излезе че модератори са само софиянци ли ?
    Най-паче Кинекс е баш софиянец, Каишин и Явор тоже.
    Вие сега, да не го обръщате на София v.s. страната.
    Аз живея в София, ама не се имам за софиянец. Е, и?!
    Що си мисля, че е по-важно друго, а не кой от къде е!

Коментар

Нещо много напрежение се е нагнетило във форума.
      Няква тежка гной се събира. Тия дни гледах няква тема за нарушения на група участници и модератори срещу друг член и то за абсолютно житейски кавги и проблеми нямащи нищо общо с идеята за това място.Може да са прави може и да не са ..техни си дертове. Ама не се разбрали като мАже ...решили да го ебават с виртоална репутация.Ако тия репутации и точици не работят значи хората като личности и фактори не ги заслужават.Никога не съм обръщал внимание на тази екстра на форума която може би е единствената водеща изява и жизнено необходимо мерило за някой членове и по малки членчета.Мензиси съм давал само два пъти и то за абсолютно тъпи заяждания и обиди пряко към мен...само два пъти. Когато човек притежава някакви права или не дай господи оръжие той трябва да може да се контролира.И то щото не че някой ще го боли хаспуха за некви точки.Просто за да не почна с мощните псувни и при заключване на темата от модераторите та да побеснея съвсем.Всячески съм предпочитал саморазправа при лична среща със заблудената овцЪ отколкото замеряне с букви. По този начин правиш другите скрити заблудени овци в тяхното стадо най мощни лъвове.Смятам че този портал е пълен с качествени хора и много интересни личности на който с радост чета постовете.Като цяло ако изключим приятната поява на колегата Симеон всеки втори от новите герой е пълна скръб.Както всяко развитие във вселената явно и тук е дошло началото на периода за необходима промяна.Само времето и създателите на това пространство ще решът какво ще се случи след този етап.
      Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 25-01-08, 00:45.

Коментар

Добре де, не са само.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

В личен разговор, човек с лекота (освен ако не е малко по-така) може да проследи мнението/отношението на другите към неговите изказвания и ако иска да се корегира (е има и други случай, познавам един "Сладур" чиято е Крилатата фраза "по-добре аз да говоря глупости и вие да ме слушате, от колкото обратното").
          Във Форума тази възможност за обратна връзка се наричаше реитинг (или иначе казано гласуването), сега с нововъведенията (реакция която не разбирам и не одобрявам) човек губи коректива, ако си скриеш реитинга (не ме инетересува и няма защо да го показвам, така или иначе на повечето е констатен зелен "бар"), не можеш да видаш как е гласувано за твоите мнения, ерго одобряват ли хората какво казваш или не, получава се разговор със Стена (аз със стените не си говоря много, много, поне все още), не ми харесва.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            В личен разговор, човек с лекота (освен ако не е малко по-така) може да проследи мнението/отношението на другите към неговите изказвания и ако иска да се корегира (е има и други случай, познавам един "Сладур" чиято е Крилатата фраза "по-добре аз да говоря глупости и вие да ме слушате, от колкото обратното").
            Във Форума тази възможност за обратна връзка се наричаше реитинг (или иначе казано гласуването), сега с нововъведенията (реакция която не разбирам и не одобрявам) човек губи коректива, ако си скриеш реитинга (не ме инетересува и няма защо да го показвам, така или иначе на повечето е констатен зелен "бар"), не можеш да видаш как е гласувано за твоите мнения, ерго одобряват ли хората какво казваш или не, получава се разговор със Стена (аз със стените не си говоря много, много, поне все още), не ми харесва.
            +10...
            Да не говорим,че като влезна в някоя тема и гледката на всичките тези ЧЕРНИ квадратчета ми стопява настроението ....сякаш съм на на ........погребение.
            П.П.Дали Администратора не може да помисли и поне да коригира черния цвят в някакъв по-жизнерадостен........така имам чувството,че повечето хора са БАН-нати.Поздрави
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнение
              ...
              Няква тежка гной се събира.... ...решили да го ебават с виртоална репутация... ...някой членове и по малки членчета.Мензиси съм давал само два пъти и то за абсолютно тъпи заяждания и обиди пряко към мен...само два пъти... ...И то щото не че някой ще го боли хаспуха за некви точки.Просто за да не почна с мощните псувни и при заключване на темата от модераторите та да побеснея съвсем... ...Всячески съм предпочитал саморазправа при лична среща със заблудената овцЪ... ...По този начин правиш другите скрити заблудени овци в тяхното стадо най мощни лъвове... ...всеки втори от новите герой е пълна скръб... ...Както всяко развитие във вселената явно и тук е дошло началото на периода за необходима промяна.Само времето и създателите на това пространство ще решът какво ще се случи след този етап.
              Ех, да имаше едно виртуално ехо, да повтаря на тези думи "дивната слава" /пояснение за колегата giorgio - "дивна" значи удивяваща, а не "дива"/. Разбира се, в тези думи няма никаква обида към никой от сайта, нито пък заплаха със саморазправа. Затова и не е необходимо ученическо жалване или размахване на картони или репутации или каквото и да било! Обаче - фактът на художествения /без кавички/ изказ е налице.

Коментар

Напълно подкрепям Близнака ,Моето мнение съм го казвал и преди.Ако имаш нещо да казваш на някого кажи му го в очите, респективно му го кажи в пост.Аз лично винаги гледам репутацията преди да приема или отхвърля някое мнение- зелените квадратчета по някоя специализирана тема показват доколко може да се вярва на този човек.И съм за стария вариант на показване.
                Ние всички тука сме едно малко огледало на обществото-имаме си и добри хора ,имаме си и "бандити",имаме си и "полицаи", имаме си и президент ,въобще нещата трябва да ги разглеждаме само от положителната им страна-нали сме тук за да сме си полезни един на друг, за да ни е приятно. Венци беше казал и много ми хареса :"този форум е за офроуд в пълното му понятие. Т.е. за всички които имат нестандартен и не канализиран поглед върху живота. За всичко което е извън "пътя". И "джипките" са малка част от това. "

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=24455
                  Това какво да го правим ? Май към картон отива ама преди бих му сложил червено с коментар "Опитай се да пишеш на български" и толкова, той да си преценя по натам как ще пише ...
                  Приятелю какво нередно видя в на човека темата... Несе ли постави на негово място - новобранец, не е отракан да се прави на велик, а всъщност един болт да неможе да завие както има много хора тук.
                  От много време гледам врънканета за някви точки, картони, репутации - с една дума жажда за власт. Който имал повече наказвал повече и т.н. Тази жажда ще ви погуби бе хора.
                  Аз дори незнам какво е това с картоните сигурно ако ти му дадеш червен картон той ще бъде изгонен от сайта. Неможе ли просто да му се направи корекция на поста и да му се изпрати съобщение как се прави.
                  Незнам какво е да накажеш някого когото непознаваш и неси познавал и то тук във виртуалния свят. Това за мен е най-тъпото нещо, което един човек може да направи, за да се докаже пред себе си и пред другите.... По - разумния начин е на среща с него да му кажеш в очите каквото има да си казвате както каза и Близнака сигурен съм, че нещата ще са различни... Имам даже и личен опит в това. Незнам... или аз съм много добър или в хората кипи някъква огромна злоба и жажда за власт. Аз неискам да участвам в такива състезания и бих се радвал ако въобще ми липсват взичките тези екстри и "лампички".
                  Лек ден и късмет
                  Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
                    Приятелю какво нередно видя в на човека темата... Несе ли постави на негово място - новобранец, не е отракан да се прави на велик, а всъщност един болт да неможе да завие както има много хора тук.
                    От много време гледам врънканета за някви точки, картони, репутации - с една дума жажда за власт. Който имал повече наказвал повече и т.н. Тази жажда ще ви погуби бе хора.
                    Аз дори незнам какво е това с картоните сигурно ако ти му дадеш червен картон той ще бъде изгонен от сайта. Неможе ли просто да му се направи корекция на поста и да му се изпрати съобщение как се прави.
                    Незнам какво е да накажеш някого когото непознаваш и неси познавал и то тук във виртуалния свят. Това за мен е най-тъпото нещо, което един човек може да направи, за да се докаже пред себе си и пред другите.... По - разумния начин е на среща с него да му кажеш в очите каквото има да си казвате както каза и Близнака сигурен съм, че нещата ще са различни... Имам даже и личен опит в това. Незнам... или аз съм много добър или в хората кипи някъква огромна злоба и жажда за власт. Аз неискам да участвам в такива състезания и бих се радвал ако въобще ми липсват взичките тези екстри и "лампички".
                    Лек ден и късмет
                    Напълно подкрепям това изказване, още повече, че Dini Винаги е правил впечатление на човек, който не се респектира лесно от измислени авторитети и спамаджий!
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Няква тежка гной се събира. Тия дни гледах няква тема за нарушения на група участници и модератори срещу друг член и то за абсолютно житейски кавги и проблеми нямащи нищо общо с идеята за това място.Може да са прави може и да не са ..техни си дертове. Ама не се разбрали като мАже ...решили да го ебават с виртоална репутация.Ако тия репутации и точици не работят значи хората като личности и фактори не ги заслужават.Никога не съм обръщал внимание на тази екстра на форума която може би е единствената водеща изява и жизнено необходимо мерило за някой членове и по малки членчета.Мензиси съм давал само два пъти и то за абсолютно тъпи заяждания и обиди пряко към мен...само два пъти. Когато човек притежава някакви права или не дай господи оръжие той трябва да може да се контролира.И то щото не че някой ще го боли хаспуха за некви точки.Просто за да не почна с мощните псувни и при заключване на темата от модераторите та да побеснея съвсем.Всячески съм предпочитал саморазправа при лична среща със заблудената овцЪ отколкото замеряне с букви. По този начин правиш другите скрити заблудени овци в тяхното стадо най мощни лъвове.Смятам че този портал е пълен с качествени хора и много интересни личности на който с радост чета постовете.Като цяло ако изключим приятната поява на колегата Симеон всеки втори от новите герой е пълна скръб.Както всяко развитие във вселената явно и тук е дошло началото на периода за необходима промяна.Само времето и създателите на това пространство ще решът какво ще се случи след този етап.
                      Близнака поставя според мен много важния въпрос за отговорността на тези които имат някаква власт в този форум. Не е проблема в системата за репутация, а в главите на тези, които раздават картони и тежки мнения от позиция на виртуалната власт която имат, а не от позиция на реалния си авторитет. Тук има много хора с малка витуална репутация, но с много голяма в реалния живот. И се получава понякога комичните случки, някой които е видял джип преди 5 месеца назидателно да съветва опитен състезател, които просто пише рядко и затова има малка репутация.

Тези проблеми най-лесно се разрешават при личните срещи или разходки или кръми или каквото там се сетите.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

+1

Браво Пеко, супер си го написъл!

Коментар

Лек ден и късмет
                          Не бе Дини, за друго става въпрос тук . Пича не си е направил труда да напише 1 правилно изречение, такива правописни грешки направо ми избождат очите . Другото което е за мен репутацията е както каза Алекс "обратната връзка" за това е важна, не ми пука дали ми е малко или много репутацията, искам просто да виждам какво мислят хората за моите коментари . А искам и да виждам какво мислят и за другите ... това му беше различното на този форум, сега вече никой няма дава репутация, нито положителна нито отрицателна и цялата идея вече се разваля .

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          +100
                          Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

За теми като тази, може да се формулират няколко отчетливи характерности: Те предизвикват нервна реакция у много участници, като в същото време са доста популярни и по правило завършват с катинар.
                            Лично моят извод /без да ангажирам никого с мнението си/, от това положение на нещата, е че явно има няболял проблем, който така и си остава нерешен /"катинарът" е само отлагане на решението за неопределено време/. Мнението, което винаги съм имал по въпроса, е че, ако нещо ще се прави, то то трябва да се прави без уговорки. Системата за репутация, или трябва да действува в пълния си вид, или да я няма. С ясното съзнание, че се повтарям и потретвам, но отново ще отбележа: Жена - наполовина бременна, е нонсенс!
                            Конкретно, относно настоящата последна редакция на тази система, ми прави впечатление следното: Като се увеличава относителната тежест на броя мнения, за сметка на взаимната оценка между участниците, се поощрява самоцелната публикация във форума. А "спамъри", така и така не липсват - дори измежду "стожерите" му
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

DINI - много добре си го казал.
                              Аз не искам да съдя никого.Кой крив , кой прав - има ли значение!?След всяка свада и след всяко наказание остава една тиха ярост у хората...
                              кой печели от това!?Всеки мисли себе си за прав и нито червени картони , нито Баннване ще променят нещо у него - напротив.
                              Тук съм заради разнообразието на мисли и позиции, заради стойностното у хората, а не да ГЛЕДАМ САИР.Всеки има кусури, нека не си ги търсим с лупа!!!Аз червено не съм давала и няма да дам на никой - ако мога ще поздравя и насърча човека, а да го възпитавам ... не е моя работа.
                              Нека бъдем над тези неща - репутации, точки и ... нива в иерархията.
                              Нека се опитаме да Открием ЧОВЕШКОТО във всеки един от нас.
                              Нека всеки уважава другия, както самия себе си.Трудно ли е !?
                              sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Лек ден и късмет
                                Четенето на правилата винаги помага. В случая един жълт картон е напълно достатъчен. Този картон служи само и единствено за предупреждение без да носи каквито и да са наказания. Познаването на инструментите тук и правилното им използване също си е проява на интелигентност нали?

Ако му бъде даден съответен жълт картон и човекът е на място ще си даде сметка че следващият път е необходимо да положи малко повече усилия и при формиране на заглавието и при спазване на правописа. Това дали може да завива гайки или не няма никакво значение за участието на един човек тук. Многократно съм подчертавал че този портал е място за стойностни хора и едно елитарно общество където е важно един човек да е грамотен. Порталът не е място за обмен на техническа информация между полуграмотни гаражни монтьори... Тук на езика и качеството му се държи. А нивото задължава. Аз лично наблюдавам много хора които в началото бяха почти неграмотни. А сега спокойно могат да пишат дописки за всекидневниците. Когато има желание всичко е възможно.

Без система за рейтинги и оценки няма да го бъде. Не може всеки тук да е равен с другите... и този дето е написал две думи и то сбъркани и този който е отделил месеци че и години аз да ни подготвя материали които няма къде другаде да прочетем. Така че призивите за отказване от подобни инструменти са си евтин популизъм без никакво покритие. Много пъти съм подчертавал че наличието и работата на система за рейтинг в един портал е пряко и сигурно доказателство за нивото на интелигентност на участниците в него. Аз портал за бавноразвиващи се няма да управлявам нито поддържам. Ако не намерим начин системата да работи удовлетворително както и преди съм казвал с Брат ми ще спрем портала. Повечето от вас зная че като нещо кажа го и правя. Тъй че дилема да има или да няма система за рейтинг въобще не съществува. Или ще сме Порталът или не! Средна позиция няма и няма да има. Който желае може да се поразрови и да ми каже на колко места по света ще намери портал с добре работеща система за рейтинг... Ще бъдете учудени от резултата. Такива портали се намират крайно рядко. Разбираемо е и е обяснимо... хората са еднакви в по-голямата си част. Само че аз уважаеми колеги нямам желание да претворяваме тук във виртуалното пространство типичните взаимоотношения от света навън. Може и утопично да ви изглежда но тук бих желал да срещам уникалните Човеци. Това да е тяхното място. Не търсим масовост. Задачата на този портал е елитарност във всичките и форми.

По моите скромни 42 годишни наблюдения светът за съжаление нито е съвършен нито е пълен само със съвършени хора... доколкото разбира се въобще има такива. Без система за рейтинг всеки ще бъде равен с останалите което автоматично означава принизяване на приноса на на едни от вас и уравняването им със всички други. Всеки от вас който не гласува по съвест и се ръководи от каквито и да е други подбуди УНИЩОЖАВА по малко този портал.

Петър Близнака по-горе пише че рядко е използвал системата за рейтинг. Еми Близнак колкото по-рядко я ползваш толкова повече ще те заобикалят едни хора с които ти не щеш да си говориш... а искаш да ги биеш... Така че уважаеми приятелю, обкръжението и хората тук зависят и от твоето усилие и мнение при използването на репутацията. Ако не го правиш загубата ще е за всички... и за теб и за мен и за останалите...

Ще се повторя, искам да съм точно разбран: Или ще сме Порталът или нищо!
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X