Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До кога ще я караме АНОНИМНО???!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: До кога ще я караме АНОНИМНО???!!!

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    За системата за гласуване и аз съм за предишното и "пълно" състояние!
    За анонимността имам някой Разсъждения - Анонимността е не лошо нещо (не винаги), но помислете, в големият град ние малко или много сме по-анонимни от колкот в малко селце и това ми харесва не искам да се съобразявам с мнението на кака Гицка от съседното къще и да си мисля какво ли ще си помисли тя за мен ако ме види на улицата с цветя (или нещо друго), не ми се обяснява винаги и на всекиго защо мисля "така", а не "другояче" (затова и повечето избори и анкети са Анонимни), ако не ми харесва мнението на някого, не мисля че на всяка цена трябва да го "наплюя" и "доблестно" да застана да му обяснявам защо не е прав (според мене де).
    Съвсем друг е въпроса, че не бих му давал "червени" защото ми се е набила в главата максимата "накажи глупака с мълчание" не знам дали съм прав, ама отдавна съм се отказал да "оправям света", а се опитвам да си живея в него и затова гледам да не се карам с хората без (важна) причина и да не давам непоискано мнение с цел да "охуля" нечие "неправилно" мнение...
    Браво!
    Напълно подкрепям.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      И ти ли ще ревнеш, че не всички те обичат?!? Какъв ужас а?
      Айде зЕми се У ръце, ако обичаш!
      Случаят Чаво е съвсем различен!
      Използвам поста ти, за да обесня на всички.
      В онази тема, ако сте я прочели,
      просто съм постнал една общочовешка мъдрост,
      излязла от устата на един индиански вожд.
      Това не съм го измислил аз и приемам,
      че хората които го оценяват не оценяват мен,
      а него, вожда Сиатъл.
      Та, на тая мъдрост, някой и лепва едно леке,
      просто така, щото аз не съм му симпатичен.
      Нямам против, не държа да ме харесват всички, камо ли някой си,
      но да оцени мен, да сложи отрицанието си върху мои думи, все ще намери къде.
      Казах, че системата е гнила точно по горепосочените причини.
      Дава възможност, за немотивирани, лицемерни и недоброжелателни действия, при това без възможност да им бъде отвърнато в дискусия!!! Ако зад онова "червенко" нямаше текст, нямаше да му обърна внимание изобщо, но мотивировката ме раздразни, точно защото не приемам тази оценка лично. Това е все едно да се из..ш върху Мона Лиза анонимно!!!! Не казвам, че всеки вот трябва да се мотивира(повтарям Алекс Марков), но зад вота трябва да стои някой.
      Отговорноста се носи персонално и мисля, че е достатъчна анонимноста на НИК-а в тоя форум.
      За тази тема, например един колега ме е оценил отрицателно,
      просто защото му е писнало от "плява",
      за което си е направил труда и ми е пуснал ЛС,
      за което съответно и най-искрено му благодарих и го правя още веднъж.
      Не виждам, какво пречи, когато се дава отрицателна оценка,
      автоматично да се изписва ника на този който я е дал???!!!
      Аз лично, от сега нататък винаги ще вписвам ника си,
      когато го правя!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
        когато го правя!!!!
        +1, и аз ще го правя. И много хора които стоят на позицията си ще го правят, но, тая личност която те е оценила много вероятно пак няма да го прави. А ако автоматично се вижда ника, няма да ти пусне червеничко защото ще го видиш. Колегата съм сигурен че чете темата, нека да се разберете на лични или тук. Ама мисля че няма да се обади.

Коментар

Не можеш,против правилата е.Добри или лоши...
          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
            Не можеш,против правилата е.Добри или лоши...
            Ами тогава ще си казвам достатъчно категорично мнението в темата на човека с чието мнение не съм съгласен. И това е начин.

Коментар

Всъщност,това точно е начинът.
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

И аз така правя. И двата пъти, когато съм давала червено...

Колкото до пълната функционалност и на мен много ми липсва и предпочитам да се върне, но като гледам и дори без нея какво става...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Затова и аз не пиша като не мога да си сложа аватар, да се види кой какво казва мисля си на глас , как да стана утвърден ???
                  ТАКА си е и това е
                  FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                  BJ42 04 1982
                  FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                  LZ 2 BHB

Коментар

Първоначално публикуван от blago4x4 Преглед на мнение
                    Затова и аз не пиша като не мога да си сложа аватар, да се види кой какво казва мисля си на глас , как да стана утвърден ???
                    ТАКА си е и това е
                    Като не пишеш как ще станеш утвърден? А наличие или отсътствие на аватара не би трябвало да ти бъде пречка де си даваш мнения по теми в коите като си прицениш че можеш да бъдеш полезен
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                      Случаят Чаво е съвсем различен!
                      Използвам поста ти, за да обесня на всички.
                      В онази тема, ако сте я прочели,
                      просто съм постнал една общочовешка мъдрост,
                      излязла от устата на един индиански вожд.
                      Това не съм го измислил аз и приемам,
                      че хората които го оценяват не оценяват мен,
                      а него, вожда Сиатъл.
                      Та, на тая мъдрост, някой и лепва едно леке,
                      просто така, щото аз не съм му симпатичен.
                      Нямам против, не държа да ме харесват всички, камо ли някой си,
                      но да оцени мен, да сложи отрицанието си върху мои думи, все ще намери къде.
                      Казах, че системата е гнила точно по горепосочените причини.
                      Дава възможност, за немотивирани, лицемерни и недоброжелателни действия, при това без възможност да им бъде отвърнато в дискусия!!! Ако зад онова "червенко" нямаше текст, нямаше да му обърна внимание изобщо, но мотивировката ме раздразни, точно защото не приемам тази оценка лично. Това е все едно да се из..ш върху Мона Лиза анонимно!!!! Не казвам, че всеки вот трябва да се мотивира(повтарям Алекс Марков), но зад вота трябва да стои някой.
                      Отговорноста се носи персонално и мисля, че е достатъчна анонимноста на НИК-а в тоя форум.
                      За тази тема, например един колега ме е оценил отрицателно,
                      просто защото му е писнало от "плява",
                      за което си е направил труда и ми е пуснал ЛС,
                      за което съответно и най-искрено му благодарих и го правя още веднъж.
                      когато го правя!!!!
                      Въобще не съм съгласен. Ти смяташ че си публикувал нещо което има общочовешка ценност. Добре, и аз смятам така. Само че защо мислиш че всички по света би следвало да са на това мнение? Няма такова понятие като общочовешки ценности (за съжаление). Винаги ще се намери на кой нещо да му пречи... За Мона Лиза въобще не отваряй дума... Голямата част от човечеството директно ще си запали огън с нея... ако има такава възможност разбира се... А да припомням ли за скулптурите на Буда които бяха разрушени с оръдия от талибаните...
                      Тъй че ще се повторя но въобще не разбирам от какво си възмутен. На толкова години Тони отдавна трябва да си забелязал какъв е света пък и хората в него

И ще се потретя. Гледай общия баланс. Щом си с повече зелено отколкото червено значи си сред хора които повече са ти близко отколкото далечно... Но пък да искаш всички да са така? Забрави...
                      VPetrov.photography

Коментар

Аз разбирам друго, след като наблюдавах развитието на темата внимателно.
                        Колегата GAD , изобщо не е против гласуването с червено или зелено, а против АНОНОМНОТО гласуване. Инак е перфектно ясно, че свят голям, хора всякакви.
                        Ясно е че, при анонимно гласуване, ще получим обективно мнение за приемането на публикувания пост. Риска е, че ще има " дребни душички ", които няма да оценяват публикацията, а самия автор по " други " критерии.
                        При явно гласуване, недоволните ще предпочетат да замълчат, тоест ще започне едно словославене или славословене.
                        Така че , избирайте .
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ясно е че, при анонимно гласуване, ще получим обективно мнение за приемането на публикувания пост. Риска е че ще има " дребни душички ", които няма да оценяват публикацията а самия автор.
                          При явно гласуване, недоволните ще предпочетат да замълчат, тоест ще започне едно словославене или славословене.
                          Така че , избирайте .
                          Добре казано! И е ясно защо е избрано първото
                          VPetrov.photography

Коментар

Все пак е въпрос на личен избор -който има чест и достоинство избира директно да си каже мнението ,а който си е подлизурко и го е страх да приме друго мнение си пише анонимно.В случая може би се възражда въпросът доколко отворено да бъде това общество и от там ползата от евентуално оценяване. Може би да се премахне негативното оценяване. Който харесва поста може би ще го отбележи с зелено квадратче ,или ще напише "супер е",а който не го харесва или ще си замълчи или ще си каже мнението защо не го харесва или защо не е съгласен с автора. Поне аз така постъпвам, не мога да кажа, че това е най правилно, но така съм научен. Както беше казал някой "свят шарен, хора разни".

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                              Все пак е въпрос на личен избор -който има чест и достоинство избира директно да си каже мнението ,а който си е подлизурко и го е страх да приме друго мнение си пише анонимно.В случая може би се възражда въпросът доколко отворено да бъде това общество и от там ползата от евентуално оценяване. Може би да се премахне негативното оценяване. Който харесва поста може би ще го отбележи с зелено квадратче ,или ще напише "супер е",а който не го харесва или ще си замълчи или ще си каже мнението защо не го харесва или защо не е съгласен с автора. Поне аз така постъпвам, не мога да кажа, че това е най правилно, но така съм научен. Както беше казал някой "свят шарен, хора разни".
                              Колега, ами дай и изборите да ги направят с явно гласуване!
                              Изобщо, нещо ми е трудно да ги разбера тия напъни да се премахне възможността някой да изкаже неодобрение без да излиза на мегдана.
                              Колкото и да пробвам - не мога да се сетя за други причини освен:

а) Нежелание да се приеме факта, че не всички те харесват. Сигурно на някои хора ще им е по-спокойно, ако ликвидират възможността някой да им изкаже неодобрение, ама това малко на щраусова позиция ми прилича. Защото неодобрението пак ще си го има, само дето няма да се вижда ...

б) Желание на всяка цена да се разбере "кой ми е сложил червенко". А защо, в същност? За да се отговори с "масирано възмездие"?!?
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 19-11-07, 18:39.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Интересно защо никой не се оплаква от също анонимните зелени...
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X