Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна тема за форума.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Мобилна тема за форума.

Мобилната тема на форума е преместена в мастер стил - всеки може да я избере от менюто, добавени са много функционалности и фиксове.
    Не детектва автоматично устройствата (така няма да пречи на потребителите с мобилни устройства не желаещи да я използват) - достъпна е и на адрес http://m.offroad-bulgaria.com.

Коментар

Даже и работи, на мен лично ми е супер удобна, в момента пиша от телефона.

Коментар

От: Мобилна тема за форума.

Бърз тест с Windows Mobile 6.1 (версии, описани на предните страници) и Android 2.3.4 (всичко последни версии към момента):
        • Android:
        - Firefox - бели полета вместо името на подфорума/темата
        - Opera Mini - показва си пълната версия. Вероятно сървърите на Опера нещо не се справят успешно
        - Вградения андроидски броузер - показва си нормално (мобилно) всичко
        - Opera Mobile - много по-бързо от преди, много добре изглежда всичко, но понякога се появява закъснението и белия екран, където трябва да се докосне и леко скролира с пръст, за да се покаже информацията
        • Windows Mobile:
        - Opera Mini - показва пълната версия на форума. Проблема е вероятно като при андроидската версия
        - Internet Explorer - показва си мобилната версия, макар да не е толкова мобилна (трябва да се скролира) и не изглежда толкова добре
        - Opera Mobile 9 - зарежда си добре мобилната версия и скоростта е добра. Често има изчезване на всичко към бял екран, но след малко се оправя
        - Opera Mobile 10 - показва пълната версия на сайта
        • Няма да пропусна Kindle 4 WIFI non-touch - изглежда много добре на 6", бързо се зарежда, само технологията за екрана да беше по-бърза и опресняването да не беше толкова бавно...

Общо взето нещата са много по-добре от преди, но с гореспоменатите проблеми с оперите, ще продължа да използвам пълната версия на сайта за сега.

Коментар

Малко визуално пояснение за Firefox и белите полета, тъй като не е на всички подфоруми или теми:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SC20120402-230532.jpg
Прегледи:1
Размер:36.0 КБ
ID:5361977

Коментар

Това е бъг на браузъра - иначе няма как да се получи.
            Скоро се надявам да има и АПП към форума.
            http://www.forumrunner.net/ ще бъде интегриран (евентуално) апп то го има за IPhone и Android, естествено мобилната тема ще си остане.

Коментар

От: Re: Мобилна тема за форума.

При мен ползвам Андроид 2.1 + опера мини - мобилната тема работи ок. По някаква причина най-отдолу под форума остава голямо бяло поле - което изобщо не ми пречи. Влизам директно през http://m.offroad-bulgaria.com, за да избегна разпознаването на темата от браузъра.
              Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
              Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Видях го и това на някои браузъри остава бяло поле не е ясно защо.
                Вече няма разпознаване на мобилни устройства ако искаш мобилната тема това е правилно да си букмаркнеш http://m.offroad-bulgaria.com
                Ако не си ползваш стандартния линк на форума.

Коментар

Направих отново тест с Опера Мини, защото няма причина да има различни резултати при различни телефони. И така след няколко проби за отваряне на m.offroad-bulgaria.com и на двата телефона резултата е работеща мобилна версия. Интересното е, че при WinMobile и HTC HD, скоростта на зареждане и показване е много бърза и много близка до Android и Samsung Galaxy S2, което прави брауза много приятен на стари и много бавни (528MHz срещу двуядрен на 1.2GHz) смартфони.

Тук имам и едно предложение за оползотворяване на доста свободно място, като се премахнат иконките пред под-форумите и пред темите или името на подфорума или темата не е подравнено от ляво, а прелива на втори ред под иконката. Друго нещо, което ми се набива в очи, а не ми върши работа, са броя на темите до името на подфорума. Честно казано при мобилна версия това не е най-важната информация (при данни като иконка, име на подфорум/тема и бутон "стрелка" за влизане в подфорума/темата). Така имената ще се разпределят на по-голямо хоризонтално разстояние и няма да се разливат на по 3-4 и повече реда:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SC20120404-075713.jpg
Прегледи:1
Размер:41.3 КБ
ID:5362084

Коментар

Да ще се помисли малко и за дизайна, прав си зсчко което каза.
                    Важното е, че има вече някаква горе долу работеща основа на която да се стъпи.

Коментар

Дани , след съобщението онзи ден незнам дали си правил нещо , но аз използвах бутона изход , после наново регистрация и сега всичко е нормално. Поздрави !
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Нищо не съм правил - само прегледах нещата и всичко си беше наред, явно проблема е бил само при теб
                        Поздрави

Коментар

Едно нещо не можах да разбера.Сегашното състояние лошо ли е, или не ?.А, и друго, по-съществено: Тази "Мобилна Тема" какво точно означава?.

Коментар

Да четеш форума от телефона , както правя аз........

Коментар

Това го правех преди да се регистрирам,с NOKIA X2
                              А тогава май нямаше мобилна версия...
                              Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
                                Това го правех преди да се регистрирам,с NOKIA X2
                                А тогава май нямаше мобилна версия...
                                Митре точно с такъв телефон вече три години чета форума като съм на път.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X