Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форумни съкращения ползвани от потребителите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Форумни съкращения ползвани от потребителите?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Тези съкращения тръгват още от ИРЦ каналите
    Много е весело според мен тези нещица са виновни за неграмотността на младежите а и не само.

ASAP - колкото може по-скоро - as soon as possible.

DOOH
    Какво означава на простобългарски DOOH? Вече питах Google, но нещо не ми стана много ясно...
    И още един тъп въпрос - какво е ИРЦ канал? Айде знаещите да не се LOLROF
    Nothing comes from nothing...

Коментар

От: Форумни съкращения ползвани от потребителите?

IRC канал е стара система за чат, която в момента се използва в АБВ чата и някой други чатове. Изместен е от skype и facebook чата. ICQ не знам колко се използва, но и той не е на мода. Има още няколко вида чат, но аз използвам кошчето на форума и фейс-а. От скайпа ми забива компа.
      Дух и на старобългарски и на новобългарски си означава дух. Или някой броди из вас, или имаш нужда от лекарска намеса защото няма такова нещо. По лошо е, когато броди из главата, тогава си треба лекар.
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

А какво е QED.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          А какво е QED.
          Q.E.D. is an initialism of the Latin phrase quod erat demonstrandum, originating from the Greek analogous hóper édei deîxai (ὅπερ ἔδει δεῖξαι), meaning "which had to be demonstrated". The phrase is traditionally placed in its abbreviated form at the end of a mathematical proof or philosophical argument when what was specified in the enunciation — and in the setting-out — has been exactly restated as the conclusion of the demonstration.[1] The abbreviation thus signals the completion of the proof.

...Което трябваше да бъде демонстрирано...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

"Което и трябваше да се докаже"
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Както казваше един за WTF (what the fuck) - това било Wow that face! :-) Да не съм офтопик - не видях ASL - Age, sex, location
              Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
              Grand Cherokee 3.0

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Q.E.D. is an initialism of the Latin phrase quod erat demonstrandum, originating from the Greek analogous hóper édei deîxai (ὅπερ ἔδει δεῖξαι), meaning "which had to be demonstrated". The phrase is traditionally placed in its abbreviated form at the end of a mathematical proof or philosophical argument when what was specified in the enunciation — and in the setting-out — has been exactly restated as the conclusion of the demonstration.[1] The abbreviation thus signals the completion of the proof.

...Което трябваше да бъде демонстрирано...
                Баси, сигурно трябва да се изложих.
                Философията - както и да е, а-ма с математически доказателства доста съм се "бакатил".
                Инак: Благодаря!

Коментар

И отново аз като несведущ.
                  Чат-пат, се използват разни комбинации от препинателни знаци. Подозирам, е еквивалент на "емотиконите". Защо се ползват тези неща, това някакъв "преемотиконен" атавизъм ли е? Нещо - друго ниво на изразност ли? Може би по технически причини?

Коментар

Никой ле не е в час бре пичове. Най-малкото, такива неща съм срещал и в този форум - тези които го правят, трябва да знаят защо.

Коментар

Re: Форумни съкращения ползвани от потребителите?

Това е от ерата когато нямаше имотикони, тоест то и в момента е така - само дето знаците се заместват от картинки. Две точки със скоба се замества с усмивка и т.н.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:icon.jpg
Прегледи:1
Размер:179.4 КБ
ID:5474561

Коментар

Ами пробвай да напишеш ; ) без интервала между символите, и най-вероятно ще получиш ето това

За да не си играеш да търсиш емотиконите като такива от менюто с емотиконите, можеш да си ги пишеш със символите, от които са съставени.

При неправилен синтаксис не излиза желания емотикон, а това, с което е написан.

Коментар

Значи, логично съм предположил - "преемотиконен атавизъм".
                          А има ли някъде нещо като речник (на тези съчетания от препинателни знаци)? Всеки емотикон си има "тълкувание", което се вижда като се сложи маркера върху него, така и да не е много ясен смисъла на пиктограмата по самият и вид - съвсем достоверно може да се установи по този начин.

Коментар

Ами речник... може и да има, нещо като това , например.
                            За да не се чудиш какъв е принципа, на който са създадени, разгледай написания емотикон настрани, от края към началото - и си представи личице, на което скобата ) е усмивка, а : са очичките - ето така от : и ) се получава това
                            а ако устата е голяма - очички : плюс голяма уста D - ето ..

Коментар

Имаше мнооого повече в IRC ерата.

Например:

(#) - хамбургер

(|#|) - голям хамбургер

|_|} - биричка или кафе

\_/ - празна чаша

\~/ - пълна чаша

Имаше уникални попадения. Чак после дойдоха картинките.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А няколко скоби с двуеточие? (Това май е най-честото, което се ползва)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X