Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимание! Офроуд бандити!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Внимание! Офроуд бандити!

Крумовите закони....абе много ще станат големи опашките пред ТЕЛК за инвалидност.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
      Днес посред бял ден тъста ми паркира моята фронтерка на Витоша на пътя до Дендрариума. Равносметката е счупена ключалка и липсващ касетофон. За съжаление не е бил свалил панела и резултата е налице.
      Явно Витоша е привлекателно място за апашите. Да им изсъхнат ръце, бял ден да не видят.
      Привлекателни за апашите са не местата, а това което виждат в колата.Като видят, че имаш касетофон или CD-плейър и си му свалил панела, логично е да го потърсят или под седалката, или в жабката и т.н.Много хора ги държат там, това е публична тайна.Дори ако имаш монтирана стойка на стъклото за GPS или GSM, също могат да предположат, че у-вото е вътре.Да не говорим, че могат и да те наблюдават докато паркираш и слизаш от автомобила.
      Сигурен съм, че всеки може да разкаже по няколко такива истории...за съжаление.
      А въпросната фронтерка беше ли с включена аларма?Питам защото в повечето случаи апашите подбират автомобилите и по това.Тогава няма значение дали си на оживено място или не.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
        А въпросната фронтерка беше ли с включена аларма?Питам защото в повечето случаи апашите подбират автомобилите и по това.Тогава няма значение дали си на оживено място или не.
        Да, включена е била, но докато стигне до колата всичко вече е било свършено.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
          Привлекателни за апашите са не местата, а това което виждат в колата.Като видят, че имаш касетофон или CD-плейър и си му свалил панела, логично е да го потърсят или под седалката, или в жабката и т.н.Много хора ги държат там, това е публична тайна.Дори ако имаш монтирана стойка на стъклото за GPS или GSM, също могат да предположат, че у-вото е вътре.Да не говорим, че могат и да те наблюдават докато паркираш и слизаш от автомобила.
          Сигурен съм, че всеки може да разкаже по няколко такива истории...за съжаление.
          To kакто казваш всеки може да разказва истории.Мой познат хваща изродите със откраднатия комп на колата си,който струва 4600 лв..Съда в последствие приема,че собственика на колата не може да ги разпознае от терасата си в тъмното и че момчетата просто минавали,намират нещо на земята и го взимат.Крадците били някакви други,които пък се изплашили от минаващите момчета,хвърлили компа и избягали.В този момент добрите деца били заловени и нашамарени от лошият собственик на някаква си разбита кола.Резултата е оправдателна присъда...и разбитата кола.Незнам защо моят приятел не е бил накаран и награда да им даде???
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

! Слаб адвокат или какво? Ти съвсем дескридитира българската Темида.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
              To kакто казваш всеки може да разказва истории.Мой познат хваща изродите със откраднатия комп на колата си,който струва 4600 лв..Съда в последствие приема,че собственика на колата не може да ги разпознае от терасата си в тъмното и че момчетата просто минавали,намират нещо на земята и го взимат.Крадците били някакви други,които пък се изплашили от минаващите момчета,хвърлили компа и избягали.В този момент добрите деца били заловени и нашамарени от лошият собственик на някаква си разбита кола.Резултата е оправдателна присъда...и разбитата кола.Незнам защо моят приятел не е бил накаран и награда да им даде???
              То май по-добре да не ги хваща човек...или като ги види от терасата да ги помоли да му свирнат, като си тръгнат с плячката за да може да се обади в полицията.

Имаше преди години през зимата случай при, който крадец бил хванат в автомобила,но беше оправдан.Влязъл в автомобила да се стопли...

Коментар

Това не знам дали не съм го споменавал вече, но преди години един приятел, някъде около Пирогов се раздели с два касетофона в рамките на месец. И предвид, че тогава си бяха скъпи, направо откачи. Като не могъл да се сети друго, взел че наковал на една дъска 4-сантиметрови гвоздеи-доста сериозно количество. И сложил поредния касетофон. На излизане оставил дъската с пироните нагоре на шофьорската седалка, а отгоре някаква покривка, уж случайно метната. Когато се върнал след около час... Изненада! Шофьорската врата отворена, по-голямата част от гвоздеите стърчат над покривката, която била обилно напоена с кръв. А касетофонът... чудо! На мястото си!
                И досега ме заболяват седалищните части като си представя как идиотчето, се е метнало със сила на седалката, бързайки да откачи касетофона...
                И трябва ли всеки да се оправя по такъв начин?
                Последно редактирано от Еmil; 30-09-09, 23:47.

Коментар

Българио, Родино мила,
                  Що си тъй унила?
                  Искаш кражбите да спреш,
                  пък самата ти не взреш,
                  че за нашего брата,
                  кражбата е като слънцето, въздуха и водата.
                  Тук свобода и правда няма!

Българио, Родино мила,
                  Що тъй очите не си си измила,
                  вземи и се събудИ
                  и мръсниците на място турИ.

И всичко е защото на една шепа хора тъй им отърва, да страда цял един народ.
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

на един познат не стига, че му откраднали касегофона и т.н. "нормални" неща при разбиване на кола, ами и ученическата чанта на детето /учебници за около 200лв/...

Няколко са основните причини за положението:
                    1. "Висящи дела" това си е наш патент - крадците, изнасилвачите и т.н. си щъкат на свобода, докато забравят за какво ги съдят... Накрая /евентуално/ ги осъждат за кражбата на 10-20 коли на същия срок както за една кола... Вместо за рецидив - например 10х3 години.

2. Пускането под гаранция за криминално престъпление според мен е престъпление само по себе си - открита покана "Иди да поработиш още"!

3. При престъпление потърпевшите са демотивирани да свидетелстват в съда, чувстват се несигурни... Лично съм го изпитал на гърба си 1999г, когато в градинката пред НДК един юнак /дрогиран служител в СОТ161 се разбра впоследствие/ ми грабна ЖСМа, но аз го настигнах и хванах, въпреки че беше по-як от мене успях да го сваля на земята и да го задържа до идването на полицията... Той нощува в участъка, а на мен започнаха да ми звънят още на сл. ден да си оттегля жалбата и че ако отида да свидетелствам за бързото производство лошо ми се пише, защото ми знаят всички данни /явно имаха копие от жалбата с ЕГН-то и адреса ми/ ...

Лошото в случаите като с Чавдар е, че ти нанасят щети на психиката... Започваш постоянно да се оглеждаш за крадци и т.н.
                    За саморазправа трябва да няма свидетели - човек като се разхожда със семейството не му е до това...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      ! Слаб адвокат или какво? Ти съвсем дескридитира българската Темида.
                      Напротив,"добър" адвокат.

И слаба Държава.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                        Крумовите закони....абе много ще станат големи опашките пред ТЕЛК за инвалидност.
                        На мен ми крадоха нивата в района на цигов чарк, след 3 часа преследване и обиколки я намериХМЕ ,няма да изпадам в подробности ,само ще кажа ,че блегеца най- вероятно трудно се е предвижвал следващите ДВА месеца !Като звънах на полицията казаха кой може да е в района, ама само това - за другото сами се опровихме ,не че съм питал той ли е или не ама си получи това което е търсил !!!!!

Защо не се опитват да правят разни простотий като сме 6-7 джипки ,тогава и ютия не ти трабва само ключ 32-36!!!
                        Последно редактирано от karata_z; 02-10-09, 18:58.
                        Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                        костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Нашият град има около 4 основни района. Мрамор, Козуря, кв.Пеновото и долни и горни край. В Козуря преди около година на почти всички коли бяха нарязали гумите. Говорим за чисто нови зимни гуми на повечето коли и защо???!! Да си правят кефа. Така и неможаха да ги хванат.

Коментар

Същата работа татко си взе GPS за колата даде 300 и кусур лева , казах му може да го цапнат някоя вечер нищо че е нова колата аларма и така нататък( нисан навара ) и познайте ... има няма седмица след покупката - сутринта отивам на даскало 7.30 и кво да видя стъклото на парченца на земята . Стойката , GPS-а , и КАБЕЛИТЕ !!!!! Резнати със секач и откраднати ... а какъв кеф им е било да му вземат някакви ключове имаше със една кравичка ключодържател , скъсали ключодържателя отворели жапките вътре CD-та , карти , запалки , сякакви глупости , очила и така натък - нищо не пипнато ! обаче GPS-a го нямаа ... както и да е , взехме си нов стария беше nuvi 250W или 255W сега новия е 760 ем по-хубав ама няма вечер дето да не го свали от стъклото че и радара , излиза ли от колата всичко си смъква . даже ако го забрави може да е 12 и нататък преди да си легне винаги ме праща да го взема от колата ... няма вечер вече в която да има нещо на предното стъкло ... а радиото , то си е вградено незнам как могат да го смъкнат без да изкъртят половината работи покрай него и да не го осерът така че да могат да го продадът ... в последствие се разбра че същата вечер са разбити още 3 джипа в нашия квартал по същия начин и откраднати видими неща по стъклата - радари , ГПС-и и така ....
                            Няма кал - Няма кеф !!!
                            Suzuki Samurai LJ410 1984
                            Suzuki LTZ400 2008
                            Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Малко последваща информация по случая:

Преди няколко месеца уведомих "компетентните органи" едно, за да получа необходимия ми за пред застрахователя документ и второ, за да има при тях някаква информация, която може да им послужи и при други случаи.
                              С оглед на обстоятелствата не съм очаквал, че някой ще се втурне да издирва бандитите и затова не бях изненадан, когато неотдавна получих от прокуратурата постановление за прекратяване на преписката.

Определено обаче бях впечатлен от обосновката на отказа и прилагам сканирана тази част от документа:

От тук нататък няма да се учудвам ако за пореден път си намеря колата разбита или не я намеря там, където съм я оставил. Не и след като съм прочел, че прокуратурата смята кражбата на МПС, която не е успяла само благодарение на случайно стечение на обстоятелствата, за малозначително деяние с явно незначителна обществена опасност ...

П.П. Ето го текстът на цитираната в документа алинея от Наказателния кодекс

(2) Не е престъпно деянието, което макар формално и да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление, поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-01-10, 20:05.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Вярно е че НПК,мълчи за подобен род деяния,и едва ли не насърчава злосторниците,но това не пречи ако случайно хвана някой да го направя инвалид,..случвало се е и с закъснение,аз бавя но не забравям,например един такъв изрод ми беше изпразнил апартамента като фискултурен салон преди 9 години но съдбата го зарадва наскоро,направихме си очна ставка,от която получих само душевно удовлетворение,но и това е нещо след толкова време
                                LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                                Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X