Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измамени с внос на кола от Италия от V.Vasilev / Valentin 0885677840

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Измамени с внос на кола от Италия от V.Vasilev / Valentin 0885677840

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
    Към Авторката на темата ... ако е възможно се свържете с мен или по телефона (звънете и затворете) или ми пишете на лични.

Мога да се опитам да помогна директно от Австрия!

Мой приятел така един австриец го врътна с една кола , ама с помощта на Google и тукашните сайтове го намерихме

Така , сведохме банката до Eisenstadt .... малко градче близо до Виена.

Diese IBAN ist formal korrekt.
    IBAN: AT345100091032140200
    BIC: EHBBAT2E (Eisenstadt)
    Bank: HYPO-BANK BURGENLAND AG

Номера на банковата сметка е : 91032140200

Ако има как да ми пратите копие на платежното , може и по-натам да стигнем
    Пиши на жената, оставила е мейл в първия пост, че сигурно се е объркала и е забравила на колко места е писала!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Ако опре да доказва в български съд нещата първо ще трябва да докаже че не му ги е дължала парите на въпросния измамник . Адвокатите му така ще извъртят нещата че 10 години не и мърда ходене по мъките . Тези хора за това работят с относително малки суми защото после разходите в съда са с пъти по големи и потърпевшите обикновено се отказват още в началния етап .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Аз често го правя, а и други хора. Измамват ме достатъчно рядко, за да не си струва труда да се пазя всеки път.
        Пробвай да пратиш на тоя 500 евро за кола
        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
          Пробвай да пратиш на тоя 500 евро за кола
          Късно. Има тема във Форума.

Коментар

Днес говорих с Диана от Варна ... надявам се скоро да имаме резултат.

Email-a ми е : martin.dushkov@gmail.com , на който да ми прати платежното.
            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Здравейте отново,
              Не съм влизала, т.к доста време темата ми беше неактивна и мислех, че е премахната от модераторите.
              Все още от полицията нямаме вест, не се и надявам. Но мошенниците, според мен са доста продължават своята работа и на всеки две седмици има нови обяви.

Ето как ги намирам аз - cars.bg в търсенето избирам обяви само от частни лица, само от София, година след 2009. Неговите цени са в евро и си личат с около 4000лв са под нормалната цена на дадената кола в БГ.

Докато ние тука си приказваме, изгарят още купища хора и тея си публикуват безнаказано, за съжаление в тая държава не виждам и какво може да се направи. Не ме е яд за парите, яд ме е, че никой не си мърда пръста за нищо, плащаме данъци и осигуровки, а накрая с/у тях получаваме вдигане на рамене.

До Мартин, дори и да открием коя е банката и сметката, какво правим след това? Аз лично се притеснявам да дам платежното си нареждане на кой да е, та в него фигурират всичките ми данни и кой ми гарантира, че тогава няма да изгоря с повече пари.

Коментар

Първоначално публикуван от Svett Преглед на мнение
                ...та в него фигурират всичките ми данни и кой ми гарантира, че тогава няма да изгоря с повече пари.
                С пари през банката се гори предимно от собствено невнимание. В банката имат спесимен и искат лична карта при теглене, от която също имат копие, за да сравняват снимка. Невъзможно е да изтегли някой друг без участие на вътрешен човек в банката. Ама от участие на вътрешен човек никой не може да те спаси.

В случая сте пратили пари на непознат човек, в чужда банка, и без никакъв друг документ. Без да се сърдите, но това, погледнато от страничен човек, не е особено логично поведение, да не кажем нещо повече. Пишете парите отишли на вятъра и имайте едно на ум от тук нататък. Полицията и при най-добро желание трудно ще направи нещо. Парите са преведени съвсем доброволно, а документ, указващ причината за превода няма.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, случката си е измама и това че някой лесно се е хванал не променя състава на престъплението. "Имал си бол пари - пратил си" не е аргумент за такива случаи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Спарки, случката си е измама и това че някой лесно се е хванал не променя състава на престъплението. "Имал си бол пари - пратил си" не е аргумент за такива случаи.
                    Спор няма, че е измама, обаче се извършва по такъв начин, че практически не виждам как може да се докаже. Съдържанието на телефонния разговор, след който е извършено плащането, е недоказуемо и, дори и да бъде издирено съответното лице, не виждам какво ще му попречи да каже примерно "Ами тя/той ми дължеше пари и с превода ми ги върна". Ходи доказвай после какви уговорки е имало по телефона или дори в личен разговор. Думата на единия срещу думата на другия.

Поради което не мисля, че полиция и прокуратура ще си строшат краката от бързане да направят нещо ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Че е измама няма две мнения по въпроса. Мисълта ми беше че при толкоз рехаво вързани гащи, полицията не може да направи твърде много. При липса на договор дори да се стигне до съд, не мисля че платежното ще е достатъчно основание за нещо повече от това ищеца да покрие и едни разходи по делото. И очевидно въпросния "търговец" е съвсем наясно с това. За капак и сметката е в чужда банка.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Думата на единия срещу думата на другия.

Поради което не мисля, че полиция и прокуратура ще си строшат краката от бързане да направят нещо ...
                        Дума срещу дума - добре, но има и документ (платежно) и двете страни трябва да имат стройна теория за какво е това плащане. Особено получателят му.

Схемата "100 човека ми дадоха/върнаха заем" може и да работи в България, но в Австрия примерно да предизвика разследване за пране на пари или за укриване на данъци.

Тъй че полиция и прокуратура може да се задействат или не, но определено има за какво да се хванат, ако решат да се задействат.

Коментар

Все пак ми е е чудно как ще се "оттърве" при положение, че парите са минали през банка и има документи... Може би в Австрия 500Е е прекалено малка сума за разследване? Или има някаква тънкост или измамника е глупак... За такива неща се ползва MoneyGram / Western Union обикновено...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Интересна логика имате,нямало договор незнам си какво. То и при телефонните измами,няма договор,ама полицията си ги гони измамниците,лови си ги... съдят си ги и пр.

Коментар

ТОй устния договор навсякъде важи, стига да се докаже че има такъв. Че има телефонен разговор не е доказателство, обаче. Трябва да има запис, свидетели или нещо друго. Иначе е дума срещу дума.
                              Единственото доказателство в случая е платежното, с основанието за плащане върху него. Но при сума от тоя порядък да задействаш полиция, съд, българска и австрийска банки, и то от българска страна ми се чини малко борба с вятърни мелници, дето ще глътне поне още толкова пари.

Коментар

На моето платежно нареждане изрично записах за какво са парите марка, модел, дни за доставка, пълна информация точно защото не знаех какво ще стане. Иначе за това че сами сме виновни спор няма, но понеже сумите не са прекалено големи много като нас решават да опитат, но това не дава право полицията да вдига ръце защото доброволно съм дала пари на някой, а и всеки документ си е вид договор ако е упоменато в него това за което е спора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X