Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможна поръчка за открадване на Jeep Grand WJ !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възможна поръчка за открадване на Jeep Grand WJ !!!

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Няма да дойдат, а и на крака да им отидеш, няма да вземат отпечатъци. Те за взломни кражби не го правят, та за повреден прозорец на кола ли?

Прокуратурата такива случаи ги брои за маловажни и не се занимава с тях.
    Чакай сега ! От РУП, до РУП има голяма разлика. Не мисля, че колата е маловажна. В Троян, преди няколко години, откраднаха едно колело от блока. Мислих си, че нищо няма да направят полицаите, а те обърнаха целия Троян, за да го намерят.Има градове в които няма да си мръднат пръста. Така, че тези спорове според мен са безмислени! От полицаи, до полицай, има разлика.
    Поздрави !
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
      Съжалявам за спама, но подобни изказвания ми бъркат в мозъка!
      Под определена сума (законово определена) престъплението се счита за маловажно и не се води дело. Демек и да ги фанат и да не ги фанат се 200.
      Също така ако дължите 60 лв на Софийска вода, квото и да ви говорят от кол центъра не могат да ви осъдят.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не искам да спамя много, само да вметна...
        Това, че нищо не е взето, въобще не означава нещо конкретно. Вариантите за конкретния случай са много – може просто крадците да са се уплашили от нещо и да са прибързали. Общо взето, въпрос на шанс.

ПП: Така при мен не бяха взели почти нищо от претарашения, посред бял ден, апартамент. Смешното беше, че бях оставил пари в брой на съвсем видими места но в пощенски пликове(около 2000лв, служебни и лични), които никой не беше се сетил и да докосне. Направих и грешката да се обадя в полицията...Е, да не се заричам, ама не бих го повторил... Отровиха ми живота после, викаха ме барем 4-5 пъти за разни глупости(да повтарям едно и също, което вече бЕх и позабравил), а полза и без друго нямаше. Накрая ме съжалиха и откликнаха на молбата ми да не ме занимават повече, и си приключиха бумагите в кратка версия
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          ... Остава професионален крадец на автомобили.
          Как не са видели бастуна преди разбиването ?

Тия работи стават с поръчка, обикновенно от търговци на втора ръка части по ул. Симеон.
          Така, че си отваряйте очите следващите няколко вечери.
          Не че е невъзможно да има поръчка, ама ако е било това, нещо нивото на професионализъм никъде го е нямало. Професионалист да не види бастуна, да не може да го преодолее, че и да остави куп отпечатъци по стъклото?!? Как ли е щял да се пребори с необходимостта от ключ с чип?

Може нещо да са се поразшетали наркоманчетата, но нещо да ги е подплашило.

Миналата седмица в рамките на 3 дни на два пъти около 4 ч. сутринта трябваше да разпъждам апашчета, налетели на коли пред блока. Един беше строшил десния прозорец на едно Рено, ама повече щети не успя да причини, а други двама нещо се бореха като прасе с тиква с вратата на друг кола, преди да бъдат изпратени с ненормативна лексика и гвардейски салют ... Собственикът на втората кола може и да не е разбрал, че му е пипано по колата.

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
          ... Съжалявам за спама, но подобни изказвания ми бъркат в мозъка!
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...673#post988673
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение
            ... що пък да не дойдат, даже и за 99 лв., и пръстов отпечатък ще вземат...
            .... щото като се обадих за една кокошкарска кражба , така се размота,,кълбето''...
            Ако си познават контингента , и бе пръстов отпечатък става и не се гледа дали е основно средство , дали е 100 лв., професионализъм и срЪце си трЕбе ...
            Точно така... "ако си познават контингента", е много важно уточнение. Ако за такива кокошкарски изпълнения се харчат ненужни средства (разбирай екип криминалисти) би било доста необосновано. Доста по-разумно би било, кварталния да си пообиколи хората и да намери 10 задигнати акумулатора и да ги върне по съответния ред.

Доста холивудски сериали се гледат за съжаление, а като ни изкарат цифрите за бюджета на МВР и започва вой по форумите.
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Под определена сума (законово определена) престъплението се счита за маловажно и не се води дело. Демек и да ги фанат и да не ги фанат се 200.
              Също така ако дължите 60 лв на Софийска вода, квото и да ви говорят от кол центъра не могат да ви осъдят.

Маловажно пестъпление - що е то? Или е престъпление, или не е!

И на мен ми пукнаха гума (която няма и една година) на няколко места, защото съм бил спрял на мястото на някой педе..ст на обществен паркинг в уж европейската столица на държава от ЕС. Дойдоха от РПУ-то, видяха и си тръгнАха. Не знаели кой и затова нямало да разпитват наоколо. Аз да трябвало да им напиша в кой се съмнявам.

Да се смееш ли, да плачеш ли ?! Или да си пуснеш химна на веселин маринов

Като ще е тъй да не се занимават с маловажни престъпления и на човек, когато му е необходима полицията - тя да не може или да не иска да му помогне (което всъщност мяй е част от обществен договор - аз плащам данъци, а с моите данъци се плаща на полицията, а пък тя ме пази), дали не е уместно да се предвидят законодателно престъпления и нарушения на бартер. Т.е. срещу мен е извършено престъпление за 150 лв. и като на този няма да му се търси отговорност, нека и аз да имам правата да извършва нарушение или престъпление на тази стойност.

Коментар

Малката правда... .
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                  нека и аз да имам правата да извършва нарушение или престъпление на тази стойност.
                  Демокрация е бе братчето ми.
                  Демек, ти това право си го имаш.

Имаш право да правиш престъпления и на по-висока стойност. Ако те влече или пък ти стиска или ти иде от вътре.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Добре де, не е ли ясно, че престъпления не се разследват на всяка цена?
                    За дадено по тежест престъпление, се отделя съответния по тежест ресурс.
                    Защо да горим бензин за 50лв и 10 надници по 30лв на обща стойност от 350лв, за гума от 50 кинта.
                    Тези пари от нашия джоб ще излязат. И като го намерят, какво? Ще го осъдиш?
                    Още 500 лв разходи за съд и твойте разходи, то сметката съвсем не излезе...

Виж аз съм осъждал чужденец за хулиганско поведение, за има няма 12 часа от часа на събитието.
                    Ама едно е да удариш човек, друго е да спукаш гума. Ами нямам забележки ни към полиция, ни към съд в случая.

Откраднати ски в Банско са ми връщали полицаи след една година.
                    Откраднато колело в Русе...също.
                    Ама всеки път си пиша една жалба културно и си чакам.
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Доста фриволно тълкуване на закона.
                      Преценката дали деянието е малозначително по смисъла на чл.9 ал.2 НК не се основава само на стойността на отнетата вещ. Основният критерий е тежестта на деянието спрямо закона, а не спрямо нечий джоб.
                      А този акъл дето го даваш...Дори за вземане от 2 лв., "Софийска вода" може (ако иска) да осъди длъжника + лихви и разноски (такси, възнаграждение за адвокат, такси на ЧСИ) и пр. Делата не са само наказателни.
                      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                        А този акъл дето го даваш...Дори за вземане от 2 лв., "Софийска вода" може (ако иска) да осъди длъжника + лихви и разноски (такси, възнаграждение за адвокат, такси на ЧСИ) и пр. Делата не са само наказателни.
                        Може, ама може и да не го осъди. И то не ако иска, а ако успее. Съдът още не е напълно предвидим, нито 100% подкупен. Намират се и добри адвокати.

Коментар

Може, ама може и да не го осъди. И то не ако иска, а ако успее. Съдът още не е напълно предвидим, нито 100% подкупен. Намират се и добри адвокати.
                          Има области в които си компетентен. В тази не си.
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Хубаво няма да спорим излишно. Така или иначе темата е за друго. Сори за спама.

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                              Хайде, пак тия тъпи изказвания за полицията.................. Откъде знаеш, че не е такава, и откъде си сигурен, че ако колегата викне полиция, те няма да направят всичко възможно да го намерят ?
                              Излагаме се вече !
                              Какво се излагаме колега, и да си мълчим ли. Ти викал ли си полиция или не знаеш на какво ниво са. А катаджийте на десните завои тях кво шапка да им сваляме....

Сори за спама.... омръзна ми от тия кражби тва си е ебати и бизнеса .... да ги облагат с ДДС поне ...
                              Т5
                              Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                ...Едва ли има опасност да опитат отново.
                                Доколкото знам, дори и наркоманите не правят второ нападение над една и съща кола...
                                Ти "не леж на тази кълка"! Една и съща кола ми я крадоха два пъти в разстояние на два месеца.

п п
                                Да не мислите, че полицията ми я намираше...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X