Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откраднати батерия и зарядно от Сервиз Стемо

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откраднати батерия и зарядно от Сервиз Стемо

NB!!! Искам да предупредя всички потребители на Hp Pavilion серията в София,че от сервиз Стемо има опасност да Ви откраднат зарядни и батерии при престоя там.
    Моите бяха откраднати и съответно са с др. серийни номера от фабричните.

Става въпрос за сервиза на бул.Вапцаров.
    Стойте далече от тях

PS: Ако все пак решите да отидете, опишете си всички части със серийните им номера.
    Серийните номера са: 613153-001 на адаптора и 484170-001 на батерия

От: Откраднати батерия и зарядно от Сервиз Стемо

Първо - това са каталожни номера (P/N), а не серийни

Стана ми интересно, можеш ли да опишеш по-подробно случая?

Как така откраднати?

Да не би да си занесъл лаптопа на ремонт, и после като са ти го върнали адаптера и батерията да са с други каталожни номера?
    Защото ако е така никой нищо не ти е откраднал, просто са ти били дефектирали и сменени и двете, и специално при Павилион винаги каталожните номера, с които се поръчват частите са различни от тези, които са както в твоя случай върху батерията и адаптера

Знам от опит

Освен това, доколкото си спомням, те са единствения сервиз на НР Павилион в България, така че няма много голям избор.
    Последно редактирано от HD; 13-01-11, 18:59.
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Мда...
      По-подробно осветляване на фактите може да е от полза..

В интерес на истината, не е изключена възможността просто да се е получило объркване, и да има още един човек с аналогичен проблем - просто да са разменени.

Неволно!!!

Предполагам, че малцина имат представа от натовареността на хората в един компютърен сервиз - контактуването с некомпетентни ( в общия случай ) потребители, неясно формулирани проблеми, огромното желание всеки да ти виси на главата, и докато се опитваш да оправиш нещо, научаваш много "нови" неща за това, което трябва да направиш...

Ицо е прав - това са PN, не SN.

Я пиши по-подробно за какво става дума?

Коментар

Почти съм готов да се обзаложа, че ще се окажа прав в горния си пост , но нека все пак колегата да изложи фактите.

Като си си вземал лаптопа, трябва да са ти дали едни документчета, там някъде трява да пише какво ти е сменено (като резервни части) по лаптопа , като също така трябва да са отбелязани и каталожните номера на сменените части - бас държа, че съвпадат с новите адаптер и батерия

Колега, в крайна сметка, ако наистина смяташ, че си ощетен по някакъв начин, редно е да се оплачеш на сервиза (пиши им един мейл например, да се разкарваш), и оттам ще ти обяснят какво що.

П.П. Специално захранващия адаптер лесно ще го познаеш дали е нов, едно че етикетчетата са му чисто нови, обикновено на ползваните са леко изтъркани, надраскани и т.н. А и тънкото кабелче, което се включва в компютъра оригинално е едно навито и хванато с велкро.

П.П. И заглавието на темата е некоректно в този случай, защото ако ти бяха откраднати нямаше въобще да ти ги върнат, нали? А те са ти дали адаптер и батерия, нищо че с други каталожни номера. В такъв случай са подменени/сменени, а не откраднати
        Hristo Draganov

Коментар

Колеги, скоро ще се добера до истината, но засега е ясно,че са подменени. Аз не съм искал да ги подменят, а новата батерия ''умря'' буквално след месец. Адаптора също.
          Пиша и съм убеден на 100 % , щото една батерия и адаптор са 170 $ на тоя модел, а те са ми пробутали други , аз влязох в сервиза за съвсем друго.
          По-конкретно пиша тук , за да предупредя хората, а не да се оплаквам.
          Пак казвам : Бягайте надалчеч от габровската фирма СТЕМО!!!

Коментар

Серийни са колега, серийни. Serial numbers не product numbers S/N са , лично го проверих и още няколко пъти .

Коментар

Sorry за triple post-a, но явно не сте запознати.Paraflow, lyrecs също ги обслужват сервизно. Стемо даже не са официален партньор на HP , просто има договор някакъв за сервизно обслужване на определени модели. Разровете се, аз намерих много ужилени от въпросния сервиз...

Коментар

Първоначално публикуван от Kasiopeq Преглед на мнение
                Серийни са колега, серийни. Serial numbers не product numbers S/N са , лично го проверих и още няколко пъти .
                КАТАЛОЖНИ СА (P/N - Part Number) а не серийни
                Хайде на бас
                От мене да знаеш - почти всички каталожни номера на НР резервни части са от типа ХХХХХХ-ХХХ (шест цифри - три цифри, например 606321-001). Изключение основно правят някои резервни части на принтери и плотери, там има и букви освен цифри.

Така, пишеш, че ти е умряла батерията и адаптера, а пък си отишъл за съвсем друго в сервиза ... Много те моля, ама много - обясни всичко както си е, от-до, за да се опитам да ти дам адекватен отговор.
                Засега от написаното от тебе ми става ясно, че не си много наясно с нещата (без да се обиждаш).

Аз работя със Стемо (много често съм им клиент, така да се каже) и досега не е имало никакви проблеми или недоразумения. С времето ми станаха ясни и доста неща, така че давай да разнищим случая

Освен гореизброените от тебе фирми (пропуснал си Си Ен Сис например, и се пише Lirex), Стемо също Е ОТОРИЗИРАН сервизен партньор на НР, и ЕДИНСТВЕНИЯ официален сервиз в България за серията HP Pavilion
                Ако не вярваш, звънни в НР България, да видиш там какво ще ти кажат

Виж сега, явно няма да стане така, ами я вземи ме намери на скайп draganovh.
                Последно редактирано от HD; 23-01-11, 22:25.
                Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                  КАТАЛОЖНИ СА (P/N - Part Number) а не серийни
                  Хайде на бас
                  От мене да знаеш - почти всички каталожни номера на НР резервни части са от типа ХХХХХХ-ХХХ (шест цифри - три цифри, например 606321-001). Изключение основно правят някои резервни части на принтери и плотери, там има и букви освен цифри.

Така, пишеш, че ти е умряла батерията и адаптера, а пък си отишъл за съвсем друго в сервиза ... Много те моля, ама много - обясни всичко както си е, от-до, за да се опитам да ти дам адекватен отговор.
                  Засега от написаното от тебе ми става ясно, че не си много наясно с нещата (без да се обиждаш).

Аз работя със Стемо (много често съм им клиент, така да се каже) и досега не е имало никакви проблеми или недоразумения. С времето ми станаха ясни и доста неща, така че давай да разнищим случая

Освен гореизброените от тебе фирми (пропуснал си Си Ен Сис например, и се пише Lirex), Стемо също Е ОТОРИЗИРАН сервизен партньор на НР, и ЕДИНСТВЕНИЯ официален сервиз в България за серията HP Pavilion
                  Ако не вярваш, звънни в НР България, да видиш там какво ще ти кажат

Виж сега, явно няма да стане така, ами я вземи ме намери на скайп draganovh.
                  Не разбрах бачкаш с тях или там бачкаш?Разрови се малко да видиш колко човека сме опарени от СТЕМО.Ще стигнем и до Господари на ефира.
                  Lyrecs, lirex все тая, CNSYS ги знам също, айде обади им се и на лирекс, и на CNSYS да видиш ,че и те облужват павилионите сервизно, а СТЕМО е СЕРВИЗЕН ПАРТНЬОР , мнг добре знам, освен,че печелят държавни поръчки под масата, не съм чувал добро мнение за тях от колеги.
                  Щом работиш с тях, ако е служебно, не ти пука особено за парите, щото не ги даваш ти.
                  Както и да е, аз пак ще си повторя разрови се в нета да видиш колко човека пострадахме от тази ''фирма''.
                  Не виждам с какво може да помогнеш, аз съм сезирал институциите, ще пиша тук като приключи проверката.

Коментар

темата ми стана интересна...
                    развитие има ли? Ако си съзирал компетентните органи - би трябвало да имаш отговор вече. Силно се надявам, че е станало объркване. Работя със Стемо от години и смея да твърдя, че системата по която работят е... абе трудно е да се объркат
                    Преди да пуснеш темата си ходи ли да споделиш първо с тях констатацията си?
                    Има доста неизвестни. Не защитавам нито тях, нито неб, просто тези въпроси ми изникнаха, четейки темата.

Коментар

Първоначално публикуван от Kasiopeq Преглед на мнение
                      Не виждам с какво може да помогнеш, аз съм сезирал институциите, ще пиша тук като приключи проверката.
                      Ами мислех си, че ще мога да помогна поне малко, но както говорихме и по скайпа, не можах особено
                      Щеше да ми пращаш нещо сканирано?

Очаквам да кажеш какво е развитието по казуса ти, успех!
                      Hristo Draganov

Коментар

Аз съм работил със Stemo, но пловдивския клон и мога да потвърдя, че когато за последно работих с тях (2005-6-та) все още бяха окей. Разбира се това не изключва и грешки.

Колкото до батерията и зарядното на Pavilion-а ти... цената им ти се струва висока, но на практика не е - виж например на Sony как са цените, ако се съмняваш. Още повече, че и повечето хора не биха рискували на дребно точно за подобен проблем. "Печалбата" се изразява в я 20, я 50 лева, а ако трябва да съм честен... дори и толкова не е.

По въпроса за PN VS SN... вече не помня поредиците от цифри, защото от известно време минавам все повече към сървърите и много-много не ми дреме за потребителските станции, но номера, който даваш е много малък за да запише толкова много информация в него. Просто погледни внимателно за да си сигурен.

Коментар

Не съм казал, но пак повтарям - ВСИЧКИ НР СЕРИЙНИ НОМЕРА СА 10 (десет) СИМВОЛНИ
                          Без значение компютър, плотер, принтер, съвър, или каквото и да е
                          Hristo Draganov

Коментар

<off-topic>
                            @HD - колега вземи изтрий малко съобщения
                            </off-topic>

Коментар

Това прилича на партенка.

Има система, която позволява да се пороверят серийните номера на компонентите в една система.
                              Пиши ми ЛС ако искаш наистина помощ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X