Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2007-официалната програма на Ленд Ровър Ентусиаст и клуб УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Алекс един приятел вика-:
    Това така не може да се каже-требе да се проба.

Коментар

Първоначално публикуван от markan
      Алекс един приятел вика-:
      Това така не може да се каже-требе да се проба.
      е те затова Говорим тук със Злати, требе да се проба

Коментар

Първоначално публикуван от markan
        Питай Йори за какво става въпрос.Особено пък ако са мокри скалите.
        Аз още не съм сигурен дали ще мина от там с джипчето .
        Имай в предвид че този път не се подържа и след всяка зима чезне все повече.
        Ти удари едно рамо на Злати за разршението. Заради мен последния път охраната на парка се връща 100 метра на заден с моторите, че не можехме да се разминем. Добре, че бяха сговорливи хора
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Ей Йори, много готин аватар, май даже познавам автора на една от снимките .
          Вчера проверявах, за съжаление от Кобилино бранише до Рилския манастир няма как да се мине, пък и ако искаме и занапред да ни пускат в парка, не трябва да орем из ливадите и клека и да правим луде каскади по скалите, нали?
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

http://www.rilanationalpark.org/bg/map_base.html
            това е положението - няма указан път - значи няма да стане. Не ме разбирайте погрешно може и ДА Е възможно, но щом не е нанесен пътя на картата .. няма да разрешат.
            Аз доколкото си спомням района - не може.
            Мисля, че пътя за който се споменава по-горе е стария царски- над Боровец - до Трещеник

Коментар

Първоначално публикуван от Slick

това е положението - няма указан път - значи няма да стане. Не ме разбирайте погрешно може и ДА Е възможно, но щом не е нанесен пътя на картата .. няма да разрешат.
              Мисля, че пътя за който се споменава по-горе е стария царски- над Боровец - до Трещеник
              Слик, от твоята картинка се вижда че какъвто е пътя до кобилино бранище такъв е ид пътя за рибните езера (демек Рилският манастир), не казвам че може , Но от картата това не става ясно, Пък може и да сте прави. Жалко.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                Първоначално публикуван от Slick

Слик, от твоята картинка се вижда че какъвто е пътя до кобилино бранище такъв е ид пътя за рибните езера (демек Рилският манастир), не казвам че може , Но от картата това не става ясно, Пък може и да сте прави. Жалко.
                alex прав си - че е такъв пътя - ПЕШОходен ..
                от РМ през Кирилова поляна до Тиха Рила има път .. и оттам до Рибни .. си пеша.

Коментар

2007-официалната програма на Ленд Ровър Ентусиаст и клуб УАЗ

Колеги и приятели, това е окончателния вариант на съгласуваната между двата клуба програма за походите през 2007 година. Моля, ако някой има конструктивни мнения или забележки, нека да пише. Мероприятията няма да се променят( освен от обективни фактори), само могат да се обогатят и конкретизират още.
                  1. Голямата международна експедиция Албания ще бъде в началото на май. Ще направим подготовка за маршрута – през Македония, Дебър, оттам в Албания, през планината към седемте езера, после към Дайти, на морето в Дуръс, Саранда и през Тирана обратно през Охрид към София. Тогава е и пролет и морето в Адриатика е вече по-топло. Поставям я на първо място, защото срока за записване е най-кратък.
                  Записванията ще приключат най-късно в края на февруари. За всички подробности ще бъде пусната отделна тема.
                  Дата: 04 – 13.05.2007. Организатор клуб УАЗ
                  2. Откриване на полевия сезон в България - барбекю и разходка на Лозенска планина. Без предварително записване и такса.
                  Дата:21.04.2007. Организатор Ленд Ровър Ентусиастс
                  3. Двудневна екскурзия до хижа Вежен и местността Царичина в Златишко-Тетевенски Балкан (вероятно ще са два или три почивни дни)
                  Дата:30.04 – 01.05.2007. Организатор клуб УАЗ
                  4. Мини-експедиция Родопи с център района на Триград. 1 нощувка в района на язовир Батак или Голям Беглик и две нощувки в района на Чаирските езера над Триград. Посещение на пещерите Дяволско гърло и Ягодинска( с частна беседа само за нас) и природното чудо Триградско ждрело. Ще има възможност и за хотелско настаняване, и за спане на палатки. Една от вечерите ще бъде организирано чеверме. Такса за участие 30 лева на джип и по 10 лева за възрастен човек за чевермето.
                  Дата: 24 - 27.05.2007. Организатор Ленд Ровър Ентусиастс
                  5. Тридневна експедиция до връх Ботев - най-високата точка на Средна Стара планина – 2376 м. и е трети по височина сред планинските първенци, след Мусала в Рила и Вихрен в Пирин.
                  Дата: 01 – 03.06.2007. Организатор клуб УАЗ
                  6. "Откривателски маршрут в Плана" за добре подготвени автомобили. Влизане в планината от село Рельово, изкачване на билото и предвижване без път до село Плана. Без такса за участие.
                  Дата: 07.07.2007. Организатор Ленд Ровър Ентусиастс
                  7. Мини-експедиция Западна Стара планина. От Искърския пролом до Белоградчик с изкачване на върховете Тодорини кукли, Ком и Миджур( в зависимост от времето и разрешението от Гранична полиция за Миджур). Посещение на природните феномени Искърски пролом, Белоградчишки скали и пещерата Магура с лекции на място за всеки от тях. Ще има възможност и за хотелско настаняване, и за спане на палатки. Такса за участие 30 лева на джип.
                  Дата: 06 - 09.09.2007. Организатор Ленд Ровър Ентусиастс
                  8. Изкачване от Говедарци до заслон Кобилино бранище с цел почистване на района. Мероприятитето ще се съгласува с Дирекцията на " Национален парк Рила". Такса за участие 10 лева на джип, ще се събира в деня на старта.
                  Дата: 06 - 07.10.2007. Организатор Ленд Ровър Ентусиастс
                  9. Еднодневен поход и закриване на сезона с преход през" Големите кални коловози" от село Буново през хижа Чавдар до билото на Стара планина в района на връх Баба и възможно слизане към Етрополе. Без предварително записване и такса.
                  Дата: 10.11.2007. Организатор Ленд Ровър Ентусиастс

Допълнително ще бъдат организирани още две мероприятия, чиито дати засега не са определени.
                  Първото е представяне и тест-драйв на новия Ленд Ровър Дифендър в някоя от близките до София планини. Организатори са Ленд Ровър Ентусиастс и Мото Пфое. Вероятно ще се проведе в края на юли или първата половина на август.
                  Второто е Национален поход „История на България”, състоящ се от кратки екскурзии в различни градове. Целта на похода е всеки да научи, разкаже чрез форума и покаже на тези които отидат, славните историческите места в своя край. Приемат се предложения по всяко време, особено за събота-неделя и празници, така че желаещите да могат да пътуват и по-далече. Организира се от клуб УАЗ.

За всяко мероприятие ще бъдат пускани отделни теми, в които организаторите ще уточняват всички подробности( срок за записване, точен маршрут, такса за участие, изисквания към автомобилите и др.)
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Само поправи годината, че тази вече отмина
                    LZ1VMH

Коментар

Извинявам се за грешката, сега всичко е О.К.
                      Голди, прати ми на Л.С. твой телефон, че нещо важно искам да се съветвам с тебе.
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Има един вариант през Сухия чал .Ако се качат там джипките нататък уж са ливади .Може и да се стигне по-далече.
                        Ама за там или караме тихо и тайно или няма кой да ни пусне посмъртно.

Коментар

Аз съм категорично против, ако ни хванат, сбогом Рила. Идеята е да правим нещо официално, разрешено и подкрепено от управата на Парка, а не да си докараме име на рушители на рилската природа.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Тя темата е открита За първото мероприятие на двата клуба.
                            http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=6819

Коментар

Промяна в датите за похода до Албания:

Поради очакваната по-дълга зима в Северна Албания, местните предложиха похода да е през м. Май, когато снега в местата на базовите лагери ще се е стопил.

Предложението е за периода 4-13 май.

По-бързите джипове могат да тръгнат и на 5 май, като сборният пункт ще е следобед в Дебър, Македония, за колективно преминаване в Албания.

Моля за мнения по отношение на празници, продължителнот и др.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

За мене е много важно да фиксираме точни дати, защото с мойта работа отпуските трябва да са точни и много отрано планирани. Иначе този период е по-удобен лично за мен.
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X