Куадра, да беше тук .... да видиш какви мостове (неубиваеми) имаше машинката . Направо ми се дощя да ги сложа на Вранглера . Широкички закръглени направо угоени прасенца.
Пък карданите.... мечта. Като сондажни пръти (за големи дълбочини).
Знаеме ги вашите алуминиеви тънкостенни кардани. Затова ги правят на голям диаметър, чак е стряскащо на пръв поглед. Хубави са, само да се внимава да не се чукнат някъде при офроад, че не го понасят и не подлежат на ремонт.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Знаеме ги вашите алуминиеви тънкостенни кардани. Затова ги правят на голям диаметър, чак е стряскащо на пръв поглед. Хубави са, само да се внимава да не се чукнат някъде при офроад, че не го понасят и не подлежат на ремонт.
Тука отдавна много работи започнаха да се правят така че да се сменят а не оправят. Много е слъпа работата на час.
На пример, ако одраскаш бронятя, вместо да се пребоядиса направо се сменя със нова. Карданите явно и те така са станали. А алуминия ги прави само по ефтини.
Прави ги по-леки, така че на високи обороти да не тресат и се балансират по-лесно. Иначе сигурно са по-скъпи от стоманените.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Виж първо на Севдо кардана че е колкото бутилка от бира дебел и ще ти мине мерака
Пък и при теб няма да живее дълго - като го подпреш някъде и край...
Иначе има една руска фирма дет` тунингова УАЗ-ки, те им правят карданите от титан
Иначе може и карбонов да се направи, даже ги имаме и хората и технологията, пита се само ЗАЩО?
Виждал съм на Севдо кардана, даже имам такива дебелостенни алуминиеви тръби. Истината е че никога не бих се захванал да си правя кардана от дурал. Колкото и да го обичам тоя метал в тоя случай ще пропусна.
Титана мисля че е подходящ обаче. Въпроса е че трябва да нагърбим Стефан да измисли как да го обработим
Ще ти кажа моите замисли пък ти ако искаш го прави скъпо
Коментар