Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групата от Пловдив - организационна тема 2010г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Групата от Пловдив - организационна тема 2010г.

Колеги,малко позабравихме тази тема
    Ще помоля всеки от вас да се вьрне назад и да прочете постове 1189 и 1192 или по извесни като идейте на Ники.
    Мисля че това са нещата за които трябва да мислим за напред.
    [img]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/img]

До: Групата от Пловдив

Ето това са двата поста на Николай, за който не му се търси!
    Аз също мисля, че всеки трябва добре да помисли над тях, да види той самият до къде е, за да може при една от следващите ни срещи да обсъдим теми от този род!
    Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
    Колеги, радвам се на ентусиазма.
    Дайте да изясним за подфорума, името - то май друго няма. С подфорум или не, няма кой знае какво значение. И без туй имаме, мисля 4 теми.
    Име - естествено Пловдив, Офроуд и подобно. Можем да си направим допълнително - стикери, винили и др. дреболии /facebook.../

Ако целта е Пловдивската група да бъде сплотена и да се развива, то ще трябва да се въвеждат различни инструменти от организационен тип, както и контрол. Това обаче е доста сериозно нещо и често води до конфликти.

Модератор - Стоян е доста добър избор. Надявам се обаче да не "изгори" в бъдещи караници и претенции. Това дали Стоян да е модератор или не, води до ясното определяне на функциите му. Да не стане утре подфорума да си избира други подмодератори.
    Стоян е един от хората, които положи доста усилия за обединението ни.
    Забравяме обаче, че целта на едно бъдещо съществуване е да обединим максимално симпатизантите на силните преживявания. Нещо позабравихме Петя и Фани, които бяха едни от основателите на групата. Напоследък се ограничихме в разходки, но пък намаля присъствието. Няма ги радиолюбителите, гъбарите, алпинистите, самотните писачи и въобще има върху какво да се помисли.

За мен важно е да направим група, обединяваща интересите на максимално допустим брой участници, да съчетаем вижданията им, да развиваме Екосистемата и себе си.

Отговори не търся. Просто имам доста опит в тази дейност. Да не стане така - имена, модератор/и и нищо съществено.
    Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
    Принципно нещата дотук са добре.
    Трябва да знаем дали да ги разваляме?
    Би ми се искало по-силно присъствие при Марин, който има доста опит в движение сред природата. Например, да се организират няколко преходчета с крачка, скромни изкачвания и т.н. /Едвам се занесох онзи ден по баира/.
    Да се направят няколко мероприятия - почистване, засаждане, кръв, помощ на бедни и болни хора.
    Ако трябва и bgbul да ни изведе веднъж за гъби.
    Някой да вземе да организира 2 леки експедицийки, със скари, винари, може и козари.

В резюме - прекрасен форум, събрал ни тук. Вариантът е да не шаваме много, за да не стане боза. Ако ще се доорганизираме, то би трябвало да разширим обхвата и качеството на дейността, за да ни е по-интересно. Трябва малко социална дейност, трябва малко на гости у..,както и много хард разходки.

Всички споменати лица са произволно изскочили. Това е само насока за размисъл.
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
      .... за да може при една от следващите ни срещи да обсъдим теми от този род!
      От кой род бе Стояне? Да мааме гащи пеша по чукарите? Прекрасно е да можеш да го правиш. Повечето от нас, обаче са дебели и мързеливи, еле я, което не пречи на младите да се организират. Справка-снимките на Калаша от миналата седмица. За чистене, засждане и даване на кръв си има акции и в момента. Кеф ти на Въча, кеф ти на Беглик, кеф ти на Ботев. За даване на кръв само питаш и веднага те насочват.
      Ако идеята е НИЕ да изчистиме някой ке&неф, за да ни забележат журналята и да ни снимат у пресата.....

Нека не забравяме, че това е форум за Оффроуд.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Ники дава хубави идеи за размисъл, но виждам, че няма голяма активност. Аз лично силно се надявам да открия съмишленици и в другите ми хобита, но се сещам за една приказка: "На сила хубост не става". Може би не е нужно да се натяква. Хората сами ще се опознаят по време на разходките и сбирките в петък.
        Вальо, с цялото ми уважение към теб, който иска да "маа гащи по чукарите" нека маа.
        Иван
        ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          От кой род бе Стояне? Да мааме гащи пеша по чукарите? Прекрасно е да можеш да го правиш. Повечето от нас, обаче са дебели и мързеливи, еле я, което не пречи на младите да се организират. Справка-снимките на Калаша от миналата седмица. За чистене, засждане и даване на кръв си има акции и в момента. Кеф ти на Въча, кеф ти на Беглик, кеф ти на Ботев. За даване на кръв само питаш и веднага те насочват.
          Ако идеята е НИЕ да изчистиме някой ке&неф, за да ни забележат журналята и да ни снимат у пресата.....

Идеята е "Групата от Пловдив" да има възможност да се развива във всички насоки на Форума. Да обхваща възможно най-много интереси. Това нито ще стане днес, нито утре. Но пък, ако не стане си е просто сбирка на пичове, дето искат повечко адреналин и си карат колите. Аз лично търсех точно този момент и го намерих. Групата обаче се развива с бързи темпове и ако натискаме за организираност и т.н., то влизаш в схемата с изграждане на структура. Значи тя трябва да задоволява възможно максимум интереси. Но пък като правиш нещо, да е ясно какво ще се получи или защо го правиш. А иначе времето ще покаже.

Между другото на мен ми е писнало от "организирани мероприятия" журналисти, засаждане, показност и т.н. Снимки, интервюта и медийна показност - дал Бог. Намерих си приятно занимание и разпускам идеално. Който не знае, занимавам се с политика и съм тук заради гората, купона, "нормални" и приятни хора и изпълнени с преживявания случки. Ето защо, нито участвам, нито ще участвам в организирането на каквото и да е мероприятие. Може би и в тяхното изпълнение.
          Най-доброто тук е, че сме равни и ни събира приключенския дух.

Ама няма проблеми. Аз ви поставям акценти, които са важни и така или иначе възникват и ще възникват. Дали ще ги решим или не, си зависи от нас.
          Идеята е духовното да ни събира, щото колите лесно се чупят.
          Последно редактирано от nikita66; 04-01-10, 09:48.
          Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Според теб нещо(ако искаш го наречи организация, клуб, група хора с близки интереси, седянка и т.н.), което не се развива в никаква посока(седи си на едно място) колко време просъществува? Моят опит(макар и малък) говори за не много време.
            А офроуда не се изразява само в ходене с джипките по чукарите. Да "мааме гащи пеша" също е офроуд, да направиш едно влизане в необлагородена пещера също е офроуд както и много други занимания от този род. Даряването на кръв, чистенето на язовири, реки, различни социални подпомагани и др. не желая да коментирам.
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Докато вие тука си чешете езиците ние по-младежката част от Пловдивската група без много много да коментираме осъществихме всички точки по които говорите. Имехме време да се опознаем, да караме Софт, да караме Хард, да мааме крачоли пеш, да почистим района на седянката и май само кръв не сме дали ама и това ще дадем.
              Ето я и младежката група с коята така добре се опознахме и зближихме в името на офроуд дружбата . От ляво на дясно: Митака (ders4), Борислав (Padjero1), Аз-Борис (kerkelov), Жорката (kalasha).

И нашите не безисвесни джипки

И цялата група интусиасти

Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
              Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Колеги, безсмислен е спор на подобни теми !

Форумът е за това, всеки от нас да споделя идеите си и да търси съмишленици.
                Ние като част от една голяма група съмишленици, обичащи живота без граници, намиращи се на сравнително близко разстояние в околията на град Пловдив, имаме честа да си имаме под форум.
                Това е единствено за наше улеснение и помага за сплотяването ни, но нека не забравяме че идеята на форума си остава същата !
                www.4x4Trips.bg

Коментар

До: Групата от Пловдив - организационна тема 2010г.

Моето мнение е, че всеки трябва да прави това, което му е интересно без да се чувства задължен. Така че, който иска да се катери и вижда, че има някой и друг мераклия да пише или да се обажда /на предполагаемите мераклии/ и да се организират. Който иска да чисти да пуска тема и който иска ще дойде. И група от 4-5 човека е достатъчно, ако другите не искат или са заети. Всеки си има хобита, интереси, спортува или прави различни неща в различни моменти от годината или от живота си ако искате. Та, аз съм за разнообразните идеи и кой квото иска да прави /стига да не е противозаконно/. Колкото до форума е вярно че е офроуд, но ако човек влезе и огледа само 5 минути темите ще му стане ясно, че отдавна тоя форум не е само офроуд, а в някои ситуация няма нищо общо с офроуда, което в определени граници, според мен не е лошо.

Аз вчера например се видях с приятел от форума от София с идея да покараме до някое красиво местенце, но в крайна сметка пихме по бира /аз пих чай/ до едно езерце само. Е, нищо офроуд нямаше, но с човека се познаваме от форума и се обсъди идея за едно преходче, така че полза има за всеки, пък била и тя бирата /чая/ и хубавата гледка.
                  Последно редактирано от marin199; 04-01-10, 12:57.
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                  http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Вальо, готиното на Пловдивската група е, че не ламтим да ни снимат журналистите. Идеята на Никита да правим разнообразни неща е чудесна и нищо не пречи тя да се осъществи.
                    Разбира се, зимата е лош сезон за природозащитна и друга външна дейност, но е много добра за обмисляне на идеи как можем да бъдем полезни и за някой друг. Защо е нужно да си правим труда, щом няма да викаме журналистите да ни снимат....мисля, че няма нужда да обсъждаме.
                    Аз съм фен на катеренето и пешеходните дейности. С радост ще се включа, ако Марин (както го набедиха вече) измисли нещо по въпроса.
                    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                    Omnia vincit amor !

Коментар

Насоките които Ники предлага за размисъл и обсъждане са да създаваме и участваме в наши, на пловдивската група мероприятия (в Пловдив и наоколо), защото не всеки има време и възможност да се включва в официалните акции. Тук, също има какво да се направи и да се помогне, отдавна има и идеи на хора от групата, които все се каним да обсъдим, но от разходки не остава време. Сигурно ще измислим и нови неща, имаме и хора с опит, които биха могли да помагат поне със съвети и идеи, ако не друго. Но само ако искаме, тук Иван е прав “насила хубост не става”; и това което казва Марин също е вярно – всеки който реши да направи нещо би могъл да пуска тема и да търси нашата подкрепа. Само, че ако искаме да се развиваме не става така, надявам се го осъзнавате...
                      Относно вдигането на шум по медии, привличането на внимание и пр. – това е неотменна част от всяка една акция, за да се популяризира, привлекат още съмишленици и обществено внимание по наболял проблем, в което няма нищо лошо - и тук, във форума има събран доста положителен опит. Казвала съм го и ще повторя - доброволчески акции = “добра воля”, т.е. който иска, когато иска и може, се включва в някое мероприятие. Кой с труд, кой със средства (не става дума само за пари), кой с организация, връзки, познанства, пробивност и пр., всеки според желанието си и това, което му идва отвътре.
                      Е, вярно, иска се ангажираност, откъсване от личното време и средства, и най-вече – организация и организатори - тук вече стигаме до постовете на Ники, прочетете ги внимателно пак.

И - браво на младежите!
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                        Насоките които Ники предлага за размисъл ...
                        Най-мразим да ми дават насоки.

Ако някой има идея и желание да я развива и организира той просто го прави и ако иска кани другите.
                        Да караш другите да правят нешо което на теб ти се вижда правилно или полезно ми намирисва на социализъм.

Къде прочетохте, че съм против нещо да се почисти. Аз съм бил няколко пъти на Въча.. а вие. Не, че нещо кой знае какво съм свършил де.

А къде прочетохте, че съм против хората които ходят пеша по планините. Напротив-завиждам им, че могат. И аз бих ходил, ама пусти кила и мързел...
                        Прави се като Керкелов и компания. Решили и отишли без да чакат да ги организираме.
                        Е как не ги е срам.

Или организаторите на втора част "Пловдив и приятели". Решили са да направят нещо и го правят.

Бил съм на много от мероприятията. На които съм решил, съм отишал. На които съм решил повече да не ходя-няма да ходя. Никога не съм карал някой да се съобразява с мене.

Против съм да ми дават насоки на развитие.

Идеята на подобни свободни общества е именно свободата и правото на собствено мнение.

Мое мнение.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Насоки /организациони /мероприятия/обсъждане/социални /развитие-тези думи ми връщат спомените с 20-30години назад ,само липсва /светло бъдеще/и ще заприлича на комсомолско събрание.
                          В Англия има едни клубове дето е много трудно да станеш член. Със затихващи функции били ,само където те не знаели и така си я карат вече по сто и повече години.
                          Като имаш идея за нещо публикуваш тема чакаш и четеш.
                          Като искаш да стане по-бързо има телефон и номерата си ги знаем.
                          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

Ама нещо не ме кефите бе хора, кво става...???
                            Само Лай Джоунс през балалайката и тва е....
                            Еднити - така, другите - на обратно ...
                            Защо всеки се възприема като глобален организатор и нищо не предприема в крайна сметка по същество?
                            След като Човека "Х" си пада по ходенето пеш, ами да си пусне една тема, да събере двама приятели и да обяви кога и от къде до къде ще ходят. Аз ще им чета темата редовно и някой ден ще ида с тях, или пък ще дам кръв, или ще помогна с лодка на Въча или на Васила и т.н.
                            Който взима кръводаряването присърце да пуска темааа!!!

Малко съм си остричък, дано някой не се гипсира

EDIT: гледам, че идеите ми са споделени докъто ги пиша
                            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

яяя, каква стара песен , на колко нов глас...

в една тема преди година
                              в ето тази
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=58457

бях писал разни работи, от които май най-основното е това

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...3&postcount=14

нека да я погледаме темата, и после да се задълбава организационно..

ако има смисъл, де

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X