Поради естеството на клипчетата, няма да ги показваме на широката публика
Поздрав с "Den thelo tetoious fious" (в превод "Не искам такива приятели") http://www.youtube.com/watch?v=FyjjxsJar1c
Ако са такива всичките разходки ще се присъединя някой път. Вчера бяхме на курбан над Чепеларе- на хижа Изгрев. Пътя до там е стърмен,кал,камъни,коловози и тн. На две-три места замириса яко на съединител(мама му и Санта Фе,няма бавни), малко позадра на едно място,ама аз бях виновен,че не се качих на високото и изгасна веднъж. Горе имаше само Уаз-ки и една-две ТЛК. Беше си бая офф-роудърско за Санта Фе-то. Но се държа геройски по целия път. Имам само 5-6 снимки,защото нямаше кой(как) да снима пътя,но само за информация предния ден беше валяло,а на връщане валеше порой. С тези гуми за мъгла си е цяло приключение. Ще пусна сними и координатите на мястото по-късно. Има добра поляна за пикник и параклис. Също така има и място за палене на огън и пейки. По-нагоре са хижа Изгрев(пътя за кола свършва скоро и почва пътечка само за хора) и път за хижа Студенец. Към хижа Студенец има път,но не го минах целия и не знам как е. В началото е 6+,само дето има малко кал и трябва повечко газ.
Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
Volkswagen Bora AKL
Ако са такива всичките разходки ще се присъединя някой път. Вчера бяхме на курбан над Чепеларе- на хижа Изгрев. Пътя до там е стърмен,кал,камъни,коловози и тн. На две-три места замириса яко на съединител(мама му и Санта Фе,няма бавни), малко позадра на едно място,ама аз бях виновен,че не се качих на високото и изгасна веднъж. Горе имаше само Уаз-ки и една-две ТЛК. Беше си бая офф-роудърско за Санта Фе-то. Но се държа геройски по целия път. Имам само 5-6 снимки,защото нямаше кой(как) да снима пътя,но само за информация предния ден беше валяло,а на връщане валеше порой. С тези гуми за мъгла си е цяло приключение. Ще пусна сними и координатите на мястото по-късно. Има добра поляна за пикник и параклис. Също така има и място за палене на огън и пейки. По-нагоре са хижа Изгрев(пътя за кола свършва скоро и почва пътечка само за хора) и път за хижа Студенец. Към хижа Студенец има път,но не го минах целия и не знам как е. В началото е 6+,само дето има малко кал и трябва повечко газ.
Макар и не много тежък - терена си е доста труден заради коловозите .
Иначе - който иска да стигне до хижа Изгрев -по-лек е терена през село Зорница . Има разклон на 2 км преди Чепеларе.
До селото е асвалт и после само 5-6 км черен път. И се минава по-лесно .
А пътят от Чепеларе е около 12 км кофти изнесен черен път.
Не знаех , че ФЕ то няма бавни ....но като има навит водач ... има резултат ! Браво !
Местните ми казаха,че по-гаден от пътя по който съм минал е само този през Зорница. Ако сте с кола от моя клас(сув без бавни и защити) изобщо не си помисляйте да тръгвате през Зорница. Пътя през Чепеларе има два варината. Покрай джамията(ще питате местните къде се намира-само една е) нагоре и през пътя по който минах или през Асенец. За да минете през Асенец трябва да стигнете до „сръбския“ мост. Строен е от сърби по времето на сръбско-българската война и оттам идва името му. Та, ако искате по-софт минавате ПО моста. Ако искате по-хард изпълнение минвате ПОКРАЙ моста ОТДЯСНО!!! Обаче идва проблем–> сега моста е в ремонт и се минава през едни дерета.
Edit: Ако искате наистина хард пътуване,минете през Зорница,ако искате по-лек маршрут минете покрай джамията и после ПОКРАЙ моста. Не рискувайте с дерето и пътя през Асенец,защото не се знае как е. Всички казаха различни неща и не е сигурно.Аз лично не съм минавал по тези пътища и не нося отговорност.Още нещо за финал. Напоследък в Чепеларе вали всеки следобед и е много кално. Когато се качвах беше пълно с кални локви,някой от които повече от 60-70 сантиметра гъста,лепкава кал. Не задирах много (а колата е сравнително ниска-20 см в най-ниската си част),обаче за сметка на това тракшън контрола работеше почти непрекъснато. 4L е препоръчителната предавка. Иначе,както при мен, ще си тормозите съединителите.
Местните ми казаха,че по-гаден от пътя по който съм минал е само този през Зорница. Ако сте с кола от моя клас(сув без бавни и защити) изобщо не си помисляйте да тръгвате през Зорница. Пътя през Чепеларе има два варината. Покрай джамията(ще питате местните къде се намира-само една е) нагоре и през пътя по който минах или през Асенец. За да минете през Асенец трябва да стигнете до „сръбския“ мост. Строен е от сърби по времето на сръбско-българската война и оттам идва името му. Та, ако искате по-софт минавате ПО моста. Ако искате по-хард изпълнение минвате ПОКРАЙ моста ОТДЯСНО!!! Обаче идва проблем–> сега моста е в ремонт и се минава през едни дерета.
Edit: Ако искате наистина хард пътуване,минете през Зорница,ако искате по-лек маршрут минете покрай джамията и после ПОКРАЙ моста. Не рискувайте с дерето и пътя през Асенец,защото не се знае как е. Всички казаха различни неща и не е сигурно. Още нещо за финал. Напоследък в Чепеларе вали всеки следобед и е много кално. Когато се качвах беше пълно с кални локви,някой от които повече от 60-70 сантиметра гъста,лепкава кал. Не задирах много (а колата е сравнително ниска-20 см в най-ниската си част),обаче за сметка на това тракшън контрола работеше почти непрекъснато. 4L е препоръчителната предавка. Иначе,както при мен, ще си тормозите съединителите.
Колега - когато не си минавал един ПЪТ - не давай съвети за него .....
Снимката е точно от пътя през Зорница . Преди една седмица ( там някъде ).
Не вярвам толкова да се е изнесъл от дъждовете .
И между другото - от там ( Зорница ) - минават с леки коли . А бе - всеки да си мине през където му е кеф !
Успех !
-Ползваме СФ-то като сд плейър,поради липсата на аудио инсталация. Докато го наместим в това му положение... Отдолу е мочурливо и видя бая зор. На снимката не личи изобщо,но си е бая налкон-забележете дърветата отзад.
- Параклис „Св.Неделя“
-Младото поколение офф-роуд дами.
-Пътят между моста и Чепеларе(този покрай джамията). Това е навръщане,след големия порой.
- Ето и главното действащо лице- вече измито от дъжда.
Извинявам се за ниското качество,но снимах с телефона,защото забравих апарата. Иначе щеше да има много повече снимки. Няма снимки на калната част от пътя(тази след моста)защото нямаше кой да снима. Следващият път.
Колега - когато не си минавал един ПЪТ - не давай съвети за него .....
Снимката е точно от пътя през Зорница . Преди една седмица ( там някъде ).
Не вярвам толкова да се е изнесъл от дъждовете .
И между другото - от там ( Зорница ) - минават с леки коли . А бе - всеки да си мине през където му е кеф !
Успех !
Аз казах,че не съм минавал и че много варираха мненията за пътя през Зорница и през Асенец. Казах това,което ми казаха на мен. Щом така казвате-добре. Хората горе казаха,че пътя е зле. Явно са сръбнали повечко...
Коментар