Ние с Чичката и Данката Паркета,направихме лека разходка от Лилково до х.Персенк.Ще го считаме за прощъпулник за Паджерото.Иначе при Денка мезетата бяха добри за на Данката ракията!
Ние с Чичката и Данката Паркета,направихме лека разходка от Лилково до х.Персенк.Ще го считаме за прощъпулник за Паджерото.Иначе при Денка мезетата бяха добри за на Данката ракията!
Първоначално публикуван от Агоп Серопян (аниматора)Преглед на мнение
Колко г/д е дистанцията от Пловдив до Персенк, да си направя сметка за горивото и от къде се минава? Знам че има през Бойково, Лилково и Ситово ?
Ako не се лъжа е около 50 км,разходката се отлага за утре,тръгваме към 10 сутринта от ОМВ на околовръстното,ако решиш заповядай,колегата Собакс да не се успиш като днес..
Първоначално публикуван от Агоп Серопян (аниматора)Преглед на мнение
Колко г/д е дистанцията от Пловдив до Персенк, да си направя сметка за горивото и от къде се минава? Знам че има през Бойково, Лилково и Ситово ?
Има път през Лилково. Не е тежък и е около 50-60 км в едната посока. 15 км. черен път другото е почти асфалт.
През Ситово ще излезнеш на Бяла черква и оттам ...... за Персенк САМО , ако слезнеш в Орехово. Тогава пътят става над 90 км. от които 45 км черен път .
През Бойково .... отново минаваш през Бяла черква и минваш над 100 км вече.
Ако знаеш преките "пътеки" може да съкращаваш километри, но е рисковано.
Има и път през с. Хвойна - с. Орехово (65 км асф. ) и после 22 км черен.
На добър път !
През Ситово ще излезнеш на Бяла черква и оттам ...... за Персенк САМО , ако слезнеш в Орехово. Тогава пътят става над 90 км. от които 45 км черен път .
През Бойково .... отново минаваш през Бяла черква и минваш над 100 км вече.
Ако знаеш преките "пътеки" може да съкращаваш километри, но е рисковано.
Има и път през с. Хвойна - с. Орехово (65 км асф. ) и после 22 км черен.
На добър път !
Това в известен смисъл е подвеждаща информация. От Ситово за Персенк не се кара към Бяла черква а към местноста Митницата в подножието на в.Модър. Има няколко пътя и повечето се използват всяка година и са "проходими". Един път тръгва от над Ситово директно за Лилково. Втори и трети се включват в лилковския път. Единият преди Хаджийца, а вторият след, но преди Митницата. От втория има две отбивки в ляво (на Юг) за към Орехово по които не сме карали, а от митницата има трета.
От Бойково за Персенк се кара само по основен път. Покрай бойковския манастир, през рекичката, обратен ляв на развалините. Точно преди поделението се продължава направо, а не се завива в ляво към него, от където започва спускане към Ситово. За да не се минава през селото над него се завива в ляво през аязмото. Следва спускане през много обширни ливади и минаване през рекичка. След реката се излиза на основен път. На ляво по пътя се излиза точно над Лилково по пътя за Хаджийца. Следва чешма от бял мрамор, след нея е Митницата и от там има директен път за Персенк, не повече от 5км.
Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Росене ти подвеждаш. По твоите маршрути няма асфалт, а той е предпочитаната настилка на офроудърите - философи- писатели.
Има още няколко възможни маршрута. Дори пътя по който не сте карали -и той е проходим, дълъг и ще стигнеш Персенк САМО , ако някой писател философ- офроудър ти покаже наистина изолирания път. Но дори и той се включва на 1 км преди Персенк в пътя "Лилково-Персенк".
Иначе ще слезнеш почти до с. Орехово (2 км над него ) и от там ще хванеш основния път за Персенк.
Всичко което описваш е свързано с пътя "Лилково - Персенк". ДА_ прав си. На този път може да му захождаш от различни места и да се включваш в него преди или след дадена местност. Зависи от мерака.
Колкото и да иронизираш даден колега, това е истинската ирония -
"няма как по-добре да познаваш местностите и пътищата по които аз карам от десетки години".
Труден залък , но това е положението.
Ако вие карате събота и неделя по тези маршрути, аз карам всеки ден (ВСЕКИ ДЕН).
Може да не знам името на някоя местност, но "пътечките" познавам доста по-добре.
Самочувствие - ДА.
Основание за такова - ДА. Натрупани километри по обсъжданите маршрути.
Ако някой може да стигне до Персенк без да минава по асфалт ............ няма такъв.
Спокойно г-н майстор офроудър! Усмихвай се по-често .
Поздрави !
Коментар