Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съживяване на една легендарна лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• belata
    отговори
    От: Съживяване на една легендарна лебедка

Почна втора серия..ще си докарам някоя дископатия в борбата с тея механични лебедки..
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:006.jpg
Прегледи:1
Размер:109.2 КБ
ID:5623708Натиснете снимката за да я уголемите

Име:009.jpg
Размер:142.0 КБ
ID:5623709Натиснете снимката за да я уголемите

Име:015.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5623710Натиснете снимката за да я уголемите

Име:017.jpg
Размер:100.2 КБ
ID:5623711Натиснете снимката за да я уголемите

Име:023.jpg
Размер:82.4 КБ
ID:5623712

Остави коментар:

• Кольо
    отговори

Щом така е според производителя-няма какво. Въпреки, че все пак натоварването на конструкцията ще бъде по-голямо, отколкото ако въжето влиза отдолу.
    Нещо повече-при увеличаване на диаметъра по който се навива въжето(2-ри, 3-ти ред) при долно навиване натоварването намалява(намалява се рамото към захвата), а при горно навиване се увеличава.

Но щом е сметнато от производителя-действай, то ще си покаже като я вкараш в боя.

Остави коментар:

• belata
    отговори

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Илияне, с това въже както излиза отгоре на барабана ще имаш ядове.
    На моята механичната лебедка отначало беше така, и заради по-голямото рамо което се получава към основата започна да си огъва и къса захвата към рамата. След като пуснах въжето отдолу(като на всички лебедки) всичко си дойде на мястото.

Докато още не си завършил напълно работата-разваляй, и сложи да дърпа отдолу на барабана.

Пия почти всичко
    Да Коле,понеже не знаех как изобщо трябва да е позиционирана тая пущина за правилна работа,се разтърсих из мануалите,ако не бях видял долоизложеното,щях да метна въжето отдолу,като на стандартните...,затова и соленоидите вързах като по книга,хората са изложили доводите защо трябва да е точно така,за мен е без значение,но за добрата работа на точно тази лебедка явнo има значение,още повече че е монтирана така, че няма сила която да я изтръгне от шасито.

Име:Ramsey Winch.jpg
Размер:138.3 КБ
ID:5623511
    Последно редактирано от belata; 16-11-14, 08:04.

Остави коментар:

• Кольо
    отговори

Илияне, с това въже както излиза отгоре на барабана ще имаш ядове.
    На моята механичната лебедка отначало беше така, и заради по-голямото рамо което се получава към основата започна да си огъва и къса захвата към рамата. След като пуснах въжето отдолу(като на всички лебедки) всичко си дойде на мястото.

Докато още не си завършил напълно работата-разваляй, и сложи да дърпа отдолу на барабана.

Пия почти всичко

Остави коментар:

• rumenlibia
    отговори

Бях намерил една подобна , не и помня марката , някаква американска беше , пак 24 волта , беше с две скорости , бърза и бавна и ми искаха 1000 лева , сега ме е яд , че не я купих , ама какво да се прави .

Остави коментар:

• belata
    отговори

Първоначално публикуван от rumenlibia Преглед на мнение
    Това Рамзи е уникално животно , сложих си такава , 24 волтова на една Скания , платформа , правил съм страшни издевателства с нея ,, е не спира никога , въже 12 мм. го прави на трески , верижен трактор ДТ 75 го качва без да го усети . Най тежкото което съм качвал с нея е трактор Т-150 , със спукани гуми , не мърдано 10 год. страхотно клаясало . Два акумулатора по 180 ампера .
    Да,само добри отзиви има за тоя модел на Рамзи,бавна ,но адски силна лебедка,тя по принцип си е и промишлена-Heavy Duty.

Остави коментар:

• rumenlibia
    отговори

Това Рамзи е уникално животно , сложих си такава , 24 волтова на една Скания , платформа , правил съм страшни издевателства с нея ,, е не спира никога , въже 12 мм. го прави на трески , верижен трактор ДТ 75 го качва без да го усети . Най тежкото което съм качвал с нея е трактор Т-150 , със спукани гуми , не мърдано 10 год. страхотно клаясало . Два акумулатора по 180 ампера .

Остави коментар:

• belata
    отговори

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
    Ако имаш възможност за мери колко консумация дърпа под товар, слагай як акумулатор .Уж червените редуктори разтоварват лебедката. Е поне няма да я строшиш
    Консумацията е доста по малка от тази на Китайска лебедка,сложих нов 100 ампера,мотора на таз лебедка е 2,5 коня,чрез червячния редуктор разтоварва,и дава много по голяма тяга,фактически тази е с два редуктора,както и механичната е с ком и червячен,но тука няма кардан.

Остави коментар:

• Гробаря
    отговори

Ако имаш възможност за мери колко консумация дърпа под товар, слагай як акумулатор .Уж червените редуктори разтоварват лебедката. Е поне няма да я строшиш

Остави коментар:

• belata
    отговори

Последно усилване и защитка,не стигна времето за ролковия водач,нямаше работещ стругар да ми направи една ролка,майсторски ден било..

Име:001.jpg
Размер:156.8 КБ
ID:5622578Натиснете снимката за да я уголемите

Име:002.jpg
Размер:114.6 КБ
ID:5622579Натиснете снимката за да я уголемите

Име:003.jpg
Размер:158.0 КБ
ID:5622580Натиснете снимката за да я уголемите

Име:004.jpg
Размер:175.1 КБ
ID:5622581Натиснете снимката за да я уголемите

Име:006.jpg
Размер:145.6 КБ
ID:5622582

Остави коментар:

• belata
    отговори

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
    Аз па да не съм много як ,че да я вдигам Вземи направи по здрав рафт ,че да има къде да я сложим
    Тая не моиш я счупи,пълна механика,тоест ти само ще държиш..

Остави коментар:

• koko_s
    отговори

Аз па да не съм много як ,че да я вдигам Вземи направи по здрав рафт ,че да има къде да я сложим

Остави коментар:

• belata
    отговори

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
    Значи настъпи време за тестове
    Не,настъпи време да дойдеш да удариш едно рамо за задната,че сам не моа я вдигна.

Остави коментар:

• koko_s
    отговори

Значи настъпи време за тестове

Остави коментар:

• belata
    отговори

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Не знам кви ги приказваш за това заключване? Аз моята я отключвам от муфата, издърпвам колкото ми трябва и после си я заключвам като натискам за заключване и издърпвам още малко въже, докато съвпаднат зъбите. Не разбрах как така можеш да я заключиш само на ход?
    Не ще да заключи докато не завъртя на ход барабана да съвпаднат муфите,и с отключването тъй,размъдвам и тогаз,при тва с усилие..,ама работи си.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X