Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СБИРКА НА УАЗ-КЛУБ 25-26.11.2006

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Има идея да се присъединим семейно, но не е сигурно!!
    Записах си телефона, ако решим ще звънна на място!
    Между другото - някой да е с деца?
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Няма проблем за семейни, от групата горе нямаме такива!

За деца - имаме няколко, ама няма да ги водим този път
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

скара да взимам ли
        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Айде всичко е готово , утре тръгваме,ако има още някой който иска да идва в последния момемнт нека да се обади на Веско!!
          Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Пожелавам ви да си изкарате Супер на красивия Троянски Балкан и с разкошната Троянска сливова аз съжалявам много че не мога да дойда но и в двата дни съм на работа
            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

лека авария скъсах спирачен маркуч

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев
                Колега, нали щеше да ги намаляваш тия снимки бе? По-голям монитор си взех и пак не се събират ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

сори забравих

Коментар

Да разкажа с малко снимки за днешната ни разходка с Алекс Марков. Нави ме той да се разходим до Беклемето с неговата ТЛК80 (моята още не е готова да се кара след него ). Малко бях скептичен първоначално към дългата дистанция, която трябваше и изминахме по аслват, но в крайна сметка определено НЕ съжалявам, напротив, стана супер.. Разходките със Алекс са винаги вълнуващи..

И така, идеята ни беше да догоним Веско и компания, които бяха горе от събота и да ги 'убедим' да се разходим по билото Беклемето - х. Дерменка - Сопот, а защо не и да слезем до Сопот. Тези, които са били на експедицията Ком-Емине 2005, знаят за кое слизане става въпрос. Алекс, в него стил каза небрежно - ще спуснем едно наклонче, няма нищо страшно, сухо и каменисто...

Та, след като не даде много въздух на колиците, движещи се по подБалканската, в това число, качихме и една женица (на възрастта на баба ми) 'на стоп' до Челопеч - твърдо вярвам, че това ще й е последния стоп в живота (при все на вид крепкото й здраве), започнахме да катерим Беклемето.

С махната задна броня Тойотата излгежда още по-'секси'.

Катерим към Паметника (трета бавна).

И самия паметник.

През целия ден (уцелихме на време) се разкриваха омайващи гледки. Тук от северната страна.

Билното пътче от Беклемето посока х.Дерменка.

Слязох да снимам новия шнорхел на Тойотката.

Поглед назад (на запад) - това май е връх Свищи Плас.

По пътя за х.Дерменка спряхме на заслон Орлово Гнездо. Кратък френдли разговор.

Малко след хижата пътчето се виеше в горичката вече, където беше постлано с добре размекнала се шума, кал/ локви и навят сняг, при това с лек и приятен страничен наклон. В крайна сметка стигнахме до място, откъде нататък ни чакаше дълга борба с неизвестен край. Алекс не се отказва лесно, но го убедих, че след като сме сами, не чуваме Веско и който и да е ни по gsm, ни по станция е по-добре да дадем заден.

Връщаме се обратно по пътчето. Тък-там някое паднало дърво.

Отново излязохме на х.Дерменка.

Кончета.

Излязохме отново на пътя към Сопот. Нищо особено - път от северния склон.

С прекрасни гледки на север.

Докато не се стигна дотук:

Пробвахме разни варианти, вкл. с хай-джек, Алекс извади една лопатка, но след две копки стана ясно, че ще можем да си прокопаем път за времето за което човек пренесе 2 кубика варница със супена лъжица от едно място на друго. Слава богу успяхме да се чуем с Веско, те също се борили да се вадят. Чухме се по-късно и те вече слизаха към Троян. Идеята беше оттам да се качат до Беклемето и да дойдат да ни дръпнат. Не ни оставаше нищо друго, освен да се поразходим пеш. Времето рпедлазполагаше за това.

В дъното връх Ботев.

Накъдето и да се обърнеш - все адски красиви гледки.

И така се разходихме обратно до Беклемето. Кратко след това пристигна и rescue тийм-а. Веско, Валери Вушев, Влади (Райхфюрера) с неговата Уаз-ка и Камен Калчев с Нивата. За съжаление оттам насетне (естесвено в най-интересната част) ми падна батерията на апарата, а Алекс беше твърде зает да снима. Надявам се останалите от групата да са направили по някоя снимка и да я качат тук. В крайна сметка, след известни премеждия - Алекс за малко щеше да се сурне надолу по хълма, а Веско да се обърне, излязохме на Беклемето всички. Групата остана за по едно шкембе, аз и Алекс тръгнахме за София през Рибарица-Тетевен-Ябланица... Това е..

Коментар

Ами всичко си го биваше,много яко си изкрахме.......тук,там въжета лебетки...
                      Има и снимки ,ще пратя на Яро да ги качи!! Някой направиха и клипче, дано да го качат.
                      Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Малко снимки

Много добра беше тази сбирка - хубави хора ни посрещнаха и много добре ни организираха двата дни!
                        Благодаря специално на Влади за купона!

Слагам малко снимки - когато карам не ми се снима трябва да си намеря навигатор дето да иска да снима - така изпускаме страхотни моменти!

Снимки за спомен!

Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

И на нас (с Яро) много ни хареса, времето беше перфектно, а красотата, красотата беше божествена! За съжаление успяхме да дойдем само за неделя, Целта ни беше хижа Дерменка и като разширение да видим колко ще можем да продължим след нея към Сопот - оказа се много Малко. Основната група беше вече "забила" по ниските пътчета така че ние бяхме сами, разходката беше прекрасна, но след преодоляването на редица препиятствия (паднали дървета, сняг , КАМЪНИ ...) на един заснежен страничен наклон се предадохме (страхливци) върнахме се към паметника, свързахме се с главната група и ги последвахме, НО по алтернативен маршрут на 200-300 метра по-нагоре от техният път, който се оказа единственото място със сняг, който на едно място се оказа около метър дълбок и ние потопихме Тойотката, легнах ме на диференциали и след като пробвахме всичко - повикахме помоща на приятел беше много весело и което е най добре всички сме живи и здрави на края
                          ето малко снимки

Благодаря на всички за оказаната ми помощ
                          Деца никога не ходете сами (кога ли ще го науча това?)

Коментар

Браво на вас чудесна разходка и аз уцелих разкошно време във Врачанският Балкан. Ново изследваната пещера беше успешно продължена наложи се да правя няколко курса докато прекарам генератора помпите и необходимите за източване на сифона маркучи но освен нормалната кал до главините нищо друго интересно. За пореден път се убедих че гумите Interco TrXus MT LT235/85R16 които наследих от Алекс Марков и прехвърлих на Хънтара не са най-доброто за мойте нужди:
                            1 При тежко натоварена джипка опират сериозно в задните подкалници.
                            2 Големият им мек балон по никакъв начин не се държи добре при кола с тежък високо разположен товар. Особенно при страничен наклон е меко казано неприятно.
                            3 На силно оводнено тревно покритие не успяват да се зацепат както по твърдите и тесни руски гуми с които карах.
                            Като цяло човек може да си играе с налягането но това се е точно игра а не да си свършиш работа.
                            Иначе Хънтъра върви и пее да не го урочасам ама грижи никакви.

Като гледам ситуацията при Алекс ви предлагам да се замислите за ползата от задна лебедка аз нали карам предимно сам отдвана съм я установил.

Коментар

Щеше да бъде добре да сме заедно Иване, ама когато дългът зове ...

За гумите Interco TrXus съм съгласен - когато карам сам не се закачат в подкалниците, ама като се натовари става страшно.
                              Не стават за мокра трева - днес за малко да се обърна 2 пъти - пързалят се като тави.

Добри са на сняг и на сухо. Най-доброто им качество е че не тропат на асфалт.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев
                                ...Като гледам ситуацията при Алекс ви предлагам да се замислите за ползата от задна лебедка аз нали карам предимно сам отдвана съм я установил.
                                И Не само трябваше ми задна лебедка и Котва, защото в района нямаше НИЩО за което да се закачиш, ама много станаха нещета дето ми трябват и с 1-2 тона багаж няма да мога да мина от никъде

А за Трексуси-те не съм съгласен - вярно че сегашните ми гуми са по-добри, ама и вашите са си супер а за това че не влизат е виновен размера и окачването, а не марката

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X