Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харесвате ли рекламата в подписите на участниците тук?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Харесвате ли рекламата в подписите на участниците тук?

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
    Точно това е моето мнение, колега. В подписа да има само лична информация - какъв автомобил имаме, с какво се занимаваме, какво е хобито ни, интереси, мото и други.
    Но на мен не ми харесва да има шарени логота, емблеми, реклама на чужди фирми, натрапчива реклама на продукти и организации. Реклама ни залива отвсякъде, безмислена в повечето случаи, та се питам дали не може да я спестим поне в подписите си....
    Много е тънка линията между рекламата, хобито и интересите.
    Например моето хоби електрониката е и моя работа в момента, и ако аз съм например човек-фирма т.е. имам си сервизче, работилничка в което само аз си работя то следва че рекламата на хобито ми е и реклама на фирмата/сервиза (вероятно има и много други потребители, на които хобито им е станало професия).
    Давам пример със себе си, защото аз нямам личен и/или служебен GSM. Имам само един единствен и за лични и за служебни цели, и като някой приятел от форума ми се обади да свършим някоя работа и му взема пари - реклама ли съм си направил във форума или съм имал желания да му помогна или и двете? На последния въпрос лично аз също не мога да отговоря.

Факт е обаче, че аз никъде не съм направил реклама нито на моите професионални възможности (освен в персонална информация), нито на фирмата на която съм собственик, нито на нейната дейност в подписа си .

Постът ми дава само един от многото варианти за спорни моменти в подписите и по никакъв начин не изразявам позиция дали харесвам или не рекламата (скрита или открита) в подписите на участниците.

Логото на Land Rover Enthusiasts Bulgaria - реклама ли е на Land Rover или не ???
    Скрита или не?
    Последно редактирано от Радослав Райчев; 28-03-09, 17:29. Причина: Допълнение
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Мога да дам моето мнение - ако пишем "специалност автомобилна електроника" - това е информация за професията ни.

Ако пишем обаче "Сервиз за електроника на автомобили ФИАТ" - вече е реклама и на сервиза, и на марката.

А логото на ЛендРовър си е чиста реклама.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

Със същото лого на ЛР сме около 60 човека от клуб ЛР Ентусиастс.Клуба е с некомерсиална цел...
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
          Например моето хоби електрониката е и моя работа в момента, и ако аз съм например човек-фирма т.е. имам си сервизче, работилничка в което само аз си работя то следва че рекламата на хобито ми е и реклама на фирмата/сервиза (вероятно има и много други потребители, на които хобито им е станало професия).
          Давам пример със себе си, защото аз нямам личен и/или служебен GSM. Имам само един единствен и за лични и за служебни цели, и като някой приятел от форума ми се обади да свършим някоя работа и му взема пари - реклама ли съм си направил във форума или съм имал желания да му помогна или и двете? На последния въпрос лично аз също не мога да отговоря.

Факт е обаче, че аз никъде не съм направил реклама нито на моите професионални възможности (освен в персонална информация), нито на фирмата на която съм собственик, нито на нейната дейност в подписа си .

Постът ми дава само един от многото варианти за спорни моменти в подписите и по никакъв начин не изразявам позиция дали харесвам или не рекламата (скрита или открита) в подписите на участниците.

Логото на Land Rover Enthusiasts Bulgaria - реклама ли е на Land Rover или не ???
          Скрита или не?
          Ами като подпис бях сложил линк към моя личен сайт в който имаше моите лични данни и с какво се занимавам. Модератор (на който няма да споменавам ника) ме накара да го изтрия понеже било реклама. Аз не рекламирам продажба на продукти нито каквото и да е било а само услуги от които членове на форума са се възползвали винаги с отстъпки или без заплащане. Само човек който не ме познава би казал че съм печелил от тях. Каква е разликата например ако напиша с какво се занимавам и телефона ми и линка към личния ми сайт? Аз бих казал че повече печели този форум с това че съм сложил опознавателния стикер със адреса на форума от колкото форума губи от моя сайт който е сложен като подпис. Ръководството в лицето на Венцислав Петров трябва да се замисли върху този въпрос. Аз не съм търговец който продава части и аксесоари а предлагам услуга на членове от форума която се припокрива с дружеството за взоимопомощ и раздела Нужда от спешна помощ, аварии, бедстващ участник.

Това ,че :
          "Логото на Land Rover Enthusiasts Bulgaria - реклама ли е на Land Rover или не ???
          Скрита или не?"
          - мога да кажа че е скрита реклама щом в репортажа за почистването на язовира по телевизията като представяха zzlatev като се представи с тази титла като прецедател му сложиха пегел.
          Последно редактирано от banjo; 28-03-09, 19:40.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Аз мисля, че е полезно.
            Прост пример: Ако ми трябва напр. дограма, мебели, парфюми или квото се сетите, защо да не си ги поръчам на колега от форума, който се занимава с това. Може да получа и отстъпка.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

само не мога да разбера защо се занимавате с глупости.

Има си правила за съдържанието на форумите, за участие с търговска цел и постване на линкове.
              Подписа като съдържание би трябвало да им се подчинява.
              За дължината - ми просто Админ да си реши.
              Ако искате бизнеса ви да ви е в подписа - не е трудно. просто си поискайте ТП има примери.

ИМХО
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Хубаво е да се знае кой с какво се занимава, гласувах с втория отговор на анкетата, но да няма разни мигащи банери щото става панаир.

Коментар

Искам само да добавя, че вече няколко човека от форума, ми звънят, за да се кнсултират за покупка или сервиз на камиони. Естественно пари не съм и няма и да поискам. Винаги ще помогна на хора от форума с каквото мога.

Явно е, че една подобна реклама има и своите положителни черти. Проблем е, че границата е много тънка. Никога не знаеш каква е целта на рекламата, дали е добро или злонамерена. Зависи си предимно от човека.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                    В края на краищата нали затова сме тук.Аз от форума научих например ,че Вени от Пловдив продава компютри и сега когато имам нужда от това ще си поръчам оттам и знам че ще получа коректно отношение.За това май е криза в България.По този начин помагам и на него, помагам и на себе си.Защо трябва да правя оборот на непозната фирма.Когато реша да си купя ГПС ще се обърна към Събин и т.н.
                    Благодаря за доброто отношение.
                    Удоволствието да продам няколко машини без печалба се увеличава от горните думи.
                    Nobeles oblige!!!

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                    да, тънка е тази линия, дори е размито тънка

да, обаче лично в моя подпис аз не си рекламирам бизнеса, от което бих имал преки печалби, а си анонсирам нещо, от което не съм имал, нямам, и не се очертава да имам никакви материални блага - създаването, отглеждането, възпитаването и развитието на един клуб - клуб на любителите на една автомобилна марка

за мен това е морална стойност, която няма нищо общо с ежедневностната борба за хляба ( ако мога така да се изразя ), и за тая моя ценност мога да се опълча срещу много неща - просто съм го правил и правя ежедневно.

оказа се, че след човешки разговор с управата на форума, не съм нарушил никакви правила, и с едно позитивно разбиране има` добрия резултат - обединяване на хора с едно мислене, с едни ценности, ако и да са с различни професии, за които не е ставало дума въобще

е, и с какво се разминаваме с идеите на доброто общуване?

нека не пречим на сближаването на ценностите, IMHO!!!

благодаря за търпението, с което беше прочетено това

и понеже нито един от отговорите в анкетата не пасва на виждането ми, просто не гласувам...

Коментар

Аз се уморих или не виждам"Харесва ми"?
                      Искам да кажа защо ми харесват рекамирането на дейността на колегите.От както съм във форума(член),смених майстора си .Ползвам услугите и продуктите на много колеги ,членове на форума.Та нали затова е рекламата.Ако не рекламираш дейността си,как ще се възползвам от услугите или продуктите ,които предлагаш.Аз искам точно тези услуги и продукти на членове на форума.Имам им доверие,особено на старите участници,които са изградили авторитет и доверие сред нас.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

За рекламата,нямам нищо против-развиваш бизнес,плащаш и си рекламираш.
                        Ама,незнам,дали е реклама да си изписваш всички мпста,които птитежаваш....май повече е парадиране.....какво е тва вранглер еди къв си,мотор еди къв си,бус еди къв си.......че и някой чак,писали дали е фултайм,или парттайм...а цвета не са писали...срамота!!
                        Аз да си напиша ли в подписа: апартамент в Бургас,вила в Несебър,две ниви в Каблешково,къща в Малко търново.....овощна градина в Маринка....лозе в Сарафово....оффф,забравих да пиша колело с алуминиева рамка,и лъскави педали
                        Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Това е една възможност всеки да се представи по някакъв начин.Дали с някаква сентенция,телефонен номер,марка автомобил и т.н.Както си иска.
                          Само дето не разбирам като го предоставяте като възможност,защо го правим на въпрос?!

Коментар

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
                            ... Ама,незнам,дали е реклама да си изписваш всички мпста,които птитежаваш....май повече е парадиране.....какво е тва вранглер еди къв си,мотор еди къв си,бус еди къв си.......че и някой чак,писали дали е фултайм,или парттайм...а цвета не са писали...срамота!!
                            Аз да си напиша ли в подписа: апартамент в Бургас,вила в Несебър,две ниви в Каблешково,къща в Малко търново.....овощна градина в Маринка....лозе в Сарафово....оффф,забравих да пиша колело с алуминиева рамка,и лъскави педали
                            Нормална практика в много автомобилни и офроуд форуми е участниците да дават в подписа данни за колата си и евентуалното допълнително оборудване.
                            В някои чуждестранни форуми наличието на такава информация дори е задължително изискване, така че, като някой ревне "Помощ прегрява ми колата" да не се налагат уточняващи въпроси за марка, модел, двигател и т.н.

Пък няма и нищо лошо, ако някой иска да се похвали с това, което кара.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Добре де, някой прекалил ли е? Мен никога не ме е дразнило или пречило. Имаше само един неволен случай, дето софтуера на форума нещо се шашкаше от анимираната картинка в един подпис, или поне в комбинация с моя Internet Explorer, но човека беше отзивчив и веднага оправихме проблема.

Гласувах с "Все ми е едно", ама реално отговора ми е "Все ми е едно, стига да не се прекалява."
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За реклама трябва да се плаща за да не станеме като телевизия- 10мин. филм, 10 мин. реклама. Всеки може да си напише повече в личните данни а ако продава или помага на колегите без печалба то ще се разчуе.
                                Ако зависи от мен, ще направя подписите с ограничена дължина. 2-3 реда примарно. Дастатъчно да се подпише човек.
                                Форума е голям. Много мераклий да продават се оглеждат за възможности. Последния който ми попадна се интересуваше хубави ли са лебедки NIMBO..... които може да внесе по 800лв.?!?!?!
                                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X