Та идеята ми е да купя каравана (1200-1500кг) ,която да спусна по релси пътеки през двора на съседа(Бояна ,София).Двора му е терасовиден (с някоко тераси) ,които са преодолими ,но с нещо като релси,мантинели,талпи. Те ще се подлагат под гумите на караваната, като трябва да се изминат около 50м. Размислите са ми в посока да се върже караваната с лебедка отзад и лееееко да се спуска по съществуващият наклон. Гледам че има нови лебедки ръчни за по няколкостотин лева,но ако има някой бих взел под наем.Лебедката може да се прихване за някое от големите дървета наоколо.
По отношение на подложните материали под гумите, може да са мантинели да режем,но не знам къде бих могъл да попитам, не знам тук около София къде има пътни мантинели на склад и дали някой е благосклонен да ми ги даде под наем да си свърша работа.Може и да са някакъв тип жп релси по 4-5м дълги, ако някой има...
По отношение на подложните материали под гумите, може да са мантинели да режем,но не знам къде бих могъл да попитам, не знам тук около София къде има пътни мантинели на склад и дали някой е благосклонен да ми ги даде под наем да си свърша работа.Може и да са някакъв тип жп релси по 4-5м дълги, ако някой има...
Коментар