Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един начин да си бъдем полезни един на друг

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

    Препратки към приятелски страници под всякаква форма също?
    Публикувайте отговор

    Коментар


    • #47
      От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

      Темата е в разработка, идеята я има, потенциалът е налице, неизвестните (поне за мен) са много, но пък опитът е безценен и, благодарение на Венци Петров, засега е безплатен. Въпросите напират, особено след малка вечеря с две чаши вино.
      Като напиша в Гуглето "врати", немам нерви да го търся Евгени. Да, ама като напиша "врати ли казахте"- хоп, излиза ми най- отпред. Каква е ролята на ключовите думи и как клиентът търси това, което му трябва?
      Да, ама като съм шарил из сайта му и си рестартирам браузъра, ха съм написал "врати", в подпрозорецът на браузъра ми излиза "врати ли казахте" и съм там. На това, вероятно му викат "бисквитки".
      Ако напиша в търсачката "врати" и директно го издиря на 278- мо място и му влезна, това ще го прати ли на 277- мо място?
      Съвсем осми е въпросът, как посещенията влияят на бизнеса. В момента такава зависимост не се търси и никой не разчита на нея. С нетърпение очаквам темата на евентуален съфорумец "СЕО- оптимизация на сайтове, гарантиран резултат, реални потребители".
      Засега, следвам инструкциите и наобикалям сайтовете на тукашните съфорумци, ама ако го правя, знаейки какво правя, вероятно ще го правя по- добре.
      П.П. Да не говорим, че тепърва се уча как работи Фейсбук...
      Последно редактирано от Тропчо; 02-03-16, 22:48. Причина: П.П.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

      Коментар


      • #48
        От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

        След 2-3 дена цъкане по схемата има две неща за които си мисля:

        Първото е, че трябва да се отвори отделна тема в този раздел за СЕО, защото доста полезни работи се споделят

        Второто е, че трябва да има някакъв тип саморазрастваща се структура. Знам, че думите пирамида и мулти левъл не са с много положително значение, но в случая това трябва. Иначе, ако приема, че без да правя само това, мога да разгледам всеки ден 10-20 страници - като отделя на всяка по половин - една минута да я наотворя в разни табове, и после още съвсем малко за да ги изпозатворя всичките - примерно 20-тина минути акривни действия, което е поносимо. Ако нещата са линейни и пропорционални, това означава, че мога да разчитам, че като отплата за това ще получа от колегите си 10-20 индивидуални разцъквания на моя сайт. Сега, предполагам, че за сайт в трета глуха, като този за индустриалния достъп с въжета това би имало сериозен ефект и от 105-та страница нищо чудно бързо да израстне много по-напред. Ако става дума, обаче за активен сайт в който се търси непрекъснато популярност, то тези 10-20 посетителя едва ли ще променят сериозно нещата.

        Ако обаче се направи работеща схема, която да се разраства, то колкото повече споделям и работя по нея, толкова повече трябва да се увеличава и разпространението на моя саит и това вече може да не е линейно а геометрично - т.е. днес като хвана и направя услуга на 10 партньора като ги изрекламирам на 100 външни лица, и по някакъв начин те са мотивирани да го разпратят на други 100 и т.н. - ясно е какво имам предвид, нали. Ясно е и, че това е някаква пирамида и не сме я измислили ние, но не пречи да се използва възможността. От сегашната позиция на 10-20-50 партниращи си тук участника, външния интернет свят може спокойно да се разглежда като безкраен в първо приближение с всички произтичащи от това следствия....
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

        Коментар


        • #49
          От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

          За начало Телерик имах много хубав СЕО курс.
          Записите може да изгледате тук:
          https://www.youtube.com/playlist?lis...018A8C2D5F4E5C

          Дават много добро начало

          ПС. Знам,знам, че е трудно да се изтърпи лектор като Наков.. но.. все пак положете малко усилия

          Коментар


          • #50
            От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

            Редовно разцъквам 2R, но не с цел да го изкача на първо място в очилата, а просто защоо тези неща ме интересуват, но не знам дали съм спомогнал поне малко.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

            "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

            Коментар


            • #51
              От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

              Венци, прегръщам идеята! Тъй като вече си имаме и сериозен автомобилен сайт, ще обсъдим с Влади как да помагаме на колегите от автобранша, които са членове и активни тук, някак с материали в Авто Офнюз.

              Коментар


              • #52
                От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                Преглеждайки някаква част от сайтовете в подфорума, и огромните празни полета отляво и отдясно на съдържанието им, се сетих за думите на познат. Цитирам по памет: "Уеб дизайнерите не спират да ме удивляват, с това, как успяват да покажат все същото скромно количество информация, въпреки все по-големите като размер монитори и растящата им резолюция:...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

                И коментаторите...

                Коментар


                • #53
                  От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                  Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение

                  Знам, че думите пирамида и мулти левъл не са с много положително значение
                  Само на гол ентусиазъм няма да стане нито едното, нито другото.... По една проста причина - липса на материалната мотивация.
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

                  Коментар


                  • #54
                    От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                    Който има желание за онлайн магазин, нека прочете тези блог статии - ЛИНК

                    Коментар


                    • #55
                      От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                      В тази тема смятам да споделя процеса по оптимизация на уеб сайт направен наскоро за приятел. Не съм специалист в SEO, но пък може би ще сме си полезни и ще научим доста един от друг.

                      Става въпрос за фирмена страница на колега от форума, който е и добър зъболекар в София Марков-Дент Не случайно споменавам фразата "зъболекар в София", тъй като това ще е един от основните ключови изрази по които се надявам един ден да излезем на челни позиции в Гугъл. Форумът има добър Google PageRank и е задължително именно в подобни форуми/блогове освен линкове към конкретния сайт в съдържанието на поста да присъстват основните ключови думи/ стига да са в унисон със съдържането, иначе излиза просто спам. Някои от колегите все още си нямат добре индексирани страници и е препоръчително да използват този предоствен ресурс.

                      Приятелчето от форума за който правих сайта, имаше големи съмнения относно смисъла на подобен проект - а именно кой си търси зъболекар чрез интернет? Тук с ваша помощ ще му докажем, че такива хора има

                      Ще отворя нова тема за работата която извършвам по сайта, ще се постарая да давам достатъчно примери и доколкото мога да обяснявам кое, как и защо го правя, какво се надявам да се случи и какво в действителност се случва...
                      Многократно в постовете ще споменавам зъболекар/стоматолог София, както и ще вмъквам в съдържанието линкове към различни страници в сайта. От време на време ще споменавам и че д-р Марков е колега от форума, именно за да предизвикам интерес, защото знам, че това работи

                      Накратко за сайта - домейна е поне на 5 години, имаше някакво съдържание на него, но да кажем - не работеше по никакъв начин.
                      На пръв поглед страниците в момента имат някакъв вид колкото да пуснем сайта да работи, но остават още хиляди "дреболии". Макар че първоначалната ми концепиция беше коренно различна, то единственото искане на д-р Марков беше да присъства аборигенчето в хедъра, дова доведе до някои дискусии удачно ли е за подобен вид услуга...

                      По сайта има страшно много работа и както споменах ще я описвам с цел това да е полезно и за други потребители, които имат желание, но не могат да отделят сериозните суми за подобна оптимизация. Всичко това ще се проточи, тъй като по ред причини не мога да отделям достатъчно време. Сайта е пуснат в началото на януари, изграден е на CMS платформа,.. каквото се сетя ще го кометирам по-нататък.

                      Основното е, че виждам голям брой грешки, които умишлено ще ги запазя и с времето ще споделям какви са и как ще е добре те да бъдат корегирани, разбира се, че ще очаквам помощ от ваша страна и предложения.

                      Важно е, че в голяма част от сферите оптимизацията би могла да стане и без инвестиции, все пак зависи за коя сфера се борите, примерно самолетни билети шанса за първите 30 резултати е равен на нула без да вложите шест цифрени суми, пък и тогава няма нищо сигурно.
                      Какво е нужно за добро SEO на сайта ви? Време, желание, много търпение и упорита работа.
                      Процеса е бавен, би могло нещата да се случат добре и след 3 месеца, но по-вероятно да са ви нужни 5-6 месеца.

                      Мога да дам пример за сайт който направих миналата година. Става въпрос за автосервиз в София, но тъй като не ни интересуваше общата автосервизна услуга, а конкретно всякакви ремонти по Land Rover и всичките му модели и офроуд тунинг, то използвах тази свободна ниша и нещата се получиха - водещи позиции в гугъл. Въпреки че оптимизацията не отговаря на това което се препоръчва от специалисите. Вложени суми за допълнителна реклама 180 лв за една година в две фирми и то беше по-скоро от суета, а не от голяма нужда.
                      С това искам да кажа, че трябва да се опитва. SEO има някои правила, но това не е точна наука. Всичко е проба - грешка, може да стане, може и да се наложи всичко да се прави отначало. Факт - резултати ще има, но кога и какви... Мислете и търсете ниши. По-нататък ще спомена и за различни инструменти, но това ще е когато и аз стигна до тях по време на оптимизацията на Стоматологичен кабинет Марков-Дент

                      Като общи примери мога да дам и друга идея която работи много добре. Преди години помагах на познат с оптимизацията на сайт за подови настилки. Бяхме запазили четири домейна balatumi, moketi, laminiran parket, podovi nastilki. Всички те имаха един и същи код, но съдържанието им беше различно и линкваха един към друг. За отрицателно време заеха завидни позиции в Гугъл. В последствие собственика се отнесе несериозно, но важното е, че в един или друг момент те бяха сред първите 5 резултата. Вложени 0 лв за реклама.

                      Пак да кажа, за да не се получат недоразумения, не съм SEO специалист, очаквам да си даваме идеи и помагаме. Ще четем, ще пишем, ще опитваме и рано или късно резултати ще има.

                      P.S. Скоро ще пусна нова тема специално за сайта на д-р Марков

                      SEO за Стоматологичен кабинет "Марков - Дент"
                      Последно редактирано от flamini; 30-03-16, 15:24.

                      Коментар


                      • #56
                        От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                        Не че и аз разбирам много, но това с четирите домейна си е попадение.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                        Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                        Коментар


                        • #57
                          От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                          Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          Не че и аз разбирам много, но това с четирите домейна си е попадение.
                          аз имам 10 към един сайт, но до момента тъй като само си седят и пренасочват, ефектът е куп спамове как да си оптимизирам (забележете) сайтовете със съответните домейни...

                          Коментар


                          • #58
                            От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                            Хюстън, имаме проблем up here

                            Променихме всички линкове на страницата според препоръките с текст на кирилица на Български език :

                            http://firstaidbg.com/%D0%BA%D1%83%D...%BE%D1%89.html

                            Сега обаче има сериозен проблем с гугъла - като напишеш "курс първа помощ" излизаме най отгоре, както и преди (на второ място), но при клик дава ненамерена страница, защото адреса е променен. Т.е. вмомента всеки който търси ни вижда в гугъл но не може да ни намери изобщо....

                            Проблема е сериозен, какво да очаквам - гугъл сам да схване каква е работата и да се оправи - кога? Да пунем паралелно и двата сайта - да не стане някаква мешавица и гугъла да реши че се опитваме да го клатим и да ни се разсърди? Или да върнем стария сайт и да не пипаме нищо докато няма кой да го направи професионално?

                            Промяната е направена в Петък сутринта, забавния резултат установявам днес.... ако има значение.

                            П.С. В темата ма Митко Желязков прочетох, за ефекта и че гугъла трябва да индексира новите адреси до няколко дни. Въпроса е колко "няколко" дни да очакваме, и когато това се случи ще се намеря ли пак най-отгоре при търсене по същите ключови думи или ще отнеме месеци докато "новия" сайт натрупа рейтинг?
                            Последно редактирано от icerunner; 17-04-16, 22:10.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

                            Коментар


                            • #59
                              От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                              Редирект 301. Какъв е CMS-a, който ползвате?

                              Коментар


                              • #60
                                От: Още един начин да си бъдем полезни един на друг

                                Регистрирайте се тук :
                                https://www.google.com/webmasters

                                И от там може да се "побутне" Гугъла да индексира сайта.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X