Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за превоз на дарения!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Молба за превоз на дарения!

М даммм.... май у нас и да си бежанец не е добра идея..... Владо, дали ще е прекалено "непопулярно" това да влезе в раздела "Благотворителност" или ?
    Последно редактирано от Mad Dog; 07-10-13, 16:03.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Аз точно в Благотворителност отворих тема, но след това видях, че тук има и я изтрих. Нека модераторите преценят. След което и да изтрият този пост.
      www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
        Тук описах подробно преживяването си в събота.
        http://offnews.bg/index.php/250896/b...umirat-ot-glad
        Много ми се иска да помогнем някак си.
        Влади,аз ще говоря с един приятел(шофер в голяма транспортна фирма),дали поне камиона не може да дадат,пък да остане само за нафта да трябва да събереме! Поне ще опитам!
        Иво (таксито) Андреев
        0988 91 80 50
        Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

http://www.blitz.bg/news/article/226481
          Бежанците в "Овча купел" изхвърлят даренията на улицата. Тротоарите и беседките са пълни с дрехи, които българите са дали, за да помогнат на сирийците, които бягат от войната в родината си. "Не искат дрехи втора ръка", заяви зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците към МС Стоян Петров.
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не знам, много противоречиви мнения.
            Винаги може да се намери причина нещо да не бъде направено. Не знам.
            Но по-добре е да се опита да се направи, пък ако излезе грашка, майната му.
            За себе си взех решение да купя нещо за храна, и санитарни, каквото мога и да го закарам до Враждебна. Няма да е много.
            Живея към Подуяне и ако някой в съседство или центъра иска да се включи, моля да ми се обади, да направм нещо общо. А и така ще имаме информация от първа ръка. Тръгване някъде около 18ч. примерно, за вечеря.
            0886 74 58 47 Стефан

Коментар

Привет! Аз съм другият организатор на акцията. Първо, благодаря на всички отзовали се в събота/ петък, вече не помня кой ден беше... Благодаря и за отзивите тук във форума. Тъй като ще превозваме даренията по канален път, тоест с пропуски, издадени ни от ДАБ и други документи, превозването ще се случи другата седмица, а не както беше писано по-рано на 12ти и 13ти октомври. До момента са извозени 6 коли, 5 джипа и 8 буса с дарения (като бусовете не всички бяха товарни). Разбира се, при други условия и в други времена, си представям как ни се предоставят камиони от държавата и всичко приключва с хепи енд. Хепи енд със сигурност ще има, без съмнение, но все още търсим помощ.
              Благодаря за всичко и ще следя темата.
              Мириам

Коментар

Първоначално публикуван от mmk Преглед на мнение
                Привет! Аз съм другият организатор на акцията. Първо, благодаря на всички отзовали се в събота/ петък, вече не помня кой ден беше... Благодаря и за отзивите тук във форума. Тъй като ще превозваме даренията по канален път, тоест с пропуски, издадени ни от ДАБ и други документи, превозването ще се случи другата седмица, а не както беше писано по-рано на 12ти и 13ти октомври. До момента са извозени 6 коли, 5 джипа и 8 буса с дарения (като бусовете не всички бяха товарни). Разбира се, при други условия и в други времена, си представям как ни се предоставят камиони от държавата и всичко приключва с хепи енд. Хепи енд със сигурност ще има, без съмнение, но все още търсим помощ.
                Благодаря за всичко и ще следя темата.
                Мириам
                Ако се намерят кашони, мога пак да се включа! Аз бях с червената Кия към Враждебна. На горния багажник имам доста място.
                Поздрави и успех! Телефона ми е в подписа.

Коментар

Няколко думи и от мен.
                  Първото впечатление от, как да го нарека? общежитието във Враждебна, е деца, много деца.
                  В Надежда Крупская не е имало толкова деца откакто са я затворили.
                  За макото време и с малко пари успях да организирам да се направят 50тина вегетариански сандвича в арабския дюнер на Мадрид. Хората се оказаха много отзивчиви, и към основните продукти които им дадох, добавиха от себе си допълнително за овкусяване на сандвичите. Нищо че бяха от най-евтиния Добруджа, станаха много добре.
                  На мястото, контакт успях да направя само с една жена, очевидно образована и говореща Английски. Докато раздавах сандвичите няколко пъти я питах а тя не е ли гладна, но тя твърдо не. И въобще нито един възрастен не се нахвърли да се моли за сандвичи. Виж, децата, друга работа, но и те умерено, без истерии и хленчене. Иначе всякакви физиономии, шарен свят, от по-мургавички, до почти русички. От добре облечени, до по-одърпани и с мръсни муцунки. Какво да ги правиш? Деца.
                  Възрастните взеха останалите хлябове и макото продукти и хигиенни материали. Като я питах жената все пак от какво имат нужда, тя каза от нещо за готвене. Ама в суматохата така и не се сетих да разбера, от съдове или от продукти за готвене. Но най-вероятно и от двете. Днес им били карали 3 пъти храна. Колко не знам. Така и не изяви желани да вземе нищо.Стоеше и гледаше само ред да има. Виж, накрая женските работи които и дадох ги прие.
                  Та така. Те там са на свободен режим. Могат да излизат. Вероятно разполагат с някакви парици, защото отвеме на време минаваше по някой с пълно пликче и хлябове.
                  До колкото можах да видя, хората не са оскотяли, и точно това не трябва да се допуска. Но до колко ще издържат, до колко ще издържи ресурса на държавата, а и на тези които помагат по някакъв начин, мисля че не е много ясно.
                  Само като си помисля зимата какъв студ е във Враждебна. Как ще се опазят от болести толкова хора на куп?
                  Май ако не престанат да пристигат все нови и нови, проблемите наистина предстоят.

Коментар

Утре ще ви дам координати на 2 товарни буса, товарят по 3,5 тона, но първо трябва да говоря с тях! Почти съм сигурен, че ще приемат да помогнат и то нееднократно...

Така! Току що говорих с хората - няма проблем, но за превоз на храни (бусовете са хладилни и карат храни с тях от хранителната банка - сертифицирани са в ДВСК за целта.. )

0884/693-764 - Дани (звънете му поне един ден предварително от мое име, може да измислят нещо и за дрехите евентуално)
                    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 09-10-13, 22:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                      Искам да благодаря на хората, които се отзоваха - Пенчо, Regulator и едно семейство с бял пикап (съжалявам, че забравих имената, моля за извинение).
                      ....
                      По лошо стечение на обстоятелствата, Виктор - собственикът на пикапа, е останал без него. Откраднат Форд рейнджър

Владо, ако все пак имаш някоя снимка, публикувай я в темата, за да могат всички да се оглеждат за Форда.
                      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Аз не снимах, мисля че Мириам снима с телефона си, дано пикапът е попаднал в кадър. Моля Виктор да се свърже с мен!
                        www.offnews.bg

Коментар

Снимах, но не и сивия пикап...Дано се открие!
                          Благодаря за посочените контакти.

Коментар

В БГ нямаше ли някаква организация на сирийците,или те се вясват по -медиите само когато си имат някъв дребен зор!?
                            Толкова дюнерджии и други такива подобни бизнесмени с арабско потекло има,никъде не чух и видях да си оказват братска взаимопомощ!
                            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Здравей! Представителите на тези общности в България, които работят в Мимас и Аладин помагат изключително много с храна! Всяка седмица! Matstar, чиито собственик е сириец, не спира да дарява обувки. И това не е от скоро.
                              Специално за нашата акция, ни помогна собственик на фирма за детски играчки, също сириец.
                              Надявам се да съм помогнала за изпаряването на съмненията ти относно "братската взаимопомощ"

Коментар

Е сега го разбирам от поста Ви, mmk ! В профила Ви,не пише кои Сте ,от Кои сте ! Странно но нито една медия не отрази братската взаимопомощ !Няма лошо ,да си помагат за това са общоност.Относно моите съмнения ,мога да ги "изпаря",само Аз!
                                Просто си съпоставям факти от близкото минало,как на наши сънародници, доброжелатели от сирийския регион помогнаха!
                                Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X