Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за превоз на дарения!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за превоз на дарения!

Здравейте колеги. Обадиха ми се приятели с молба за помощ.
    Събрали са помощи, но нямат транспорт.

Обърнаха се с молба към мен защото знаят за кампаниите във Форума и аз съм им разказвал.
    Трябва да се закарат чували с дрехи и обувки до бежанските центрове във Военна рампа и Враждебна.
    Мястото от което трябва да се вземат е ул. Гурко 27, Социален център Аделанте. В безистена.

Аз за съжаление ще съм в провинцията и няма да мога да помогна.
    Оставям телефон на момичето, което се занимава с тези неща.
    0888 75 16 8Ч - Мира

Линк към адреса http://www.bgmaps.com/link/FA42C769B...95E21FE0D1FBCD

Благодаря предварително на отзовалите се!

От: Молба за превоз на дарения!

За какъв обем иде реч?

Коментар

Точно това забравих.
      По думите на момичето става въпрос, поне за един голям бус. Всичко е опаковано в чували и пликове.

Коментар

Аз говорих с девойката,аз с таксито и Владо Йончев с джипа ще бъдем там в 14 часа.Ако дойде още някой би било добре,защото тя каза че багажа бил грубо около бус и половина,ама товарен!
        Иво (таксито) Андреев
        0988 91 80 50
        Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Много благодаря за бързата реакция!

Коментар

Дано доде и още някой,щото ние двамата няма да сме достатъчни!
            Иво (таксито) Андреев
            0988 91 80 50
            Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Конкретно за утре обемът не е голям, но двамата с Иво ще сме малко и ще трябва да правим по няколко курса. Още един-два джипа или големи коли ще са от полза.

Същите хора отправиха молба за съдействие и за нещо по-голямо. Трябва да се превозят помощи до с. Баня, Новозагорско, Любимец и Пъстрогор. Оцениха количеството на 10 буса. Превозването за селата се стяга за следващта събота-неделя (12-13 окт). Можем ли да измислим нещо?
              www.offnews.bg

Коментар

Ще станем за смях! Два часа от началото на темата-едно такси и един джип! В 14.00 ли казахте?Моят е дълъг,ще събере малко багаж.
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Моя е още по-дълъг!....
                  П.П. Аз ще се включа не по-рано от 15:30ч. Ще се обадя на девойката по обяд.
                  Последно редактирано от goshko-loshko; 04-10-13, 23:13.

Коментар

Привет,
                    ще бъда на адреса в 14.00 с Форд рейнджър.

До скоро.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                      Ще станем за смях! Два часа от началото на темата-едно такси и един джип! В 14.00 ли казахте?Моят е дълъг,ще събере малко багаж.
                      То, верно сме ......
                      Имам голям багажник отгоре. 14.00.

Коментар

Късно видях темата. Имам бус дълга база, в София съм. Ще следя темата, телефона ми е в подписа. Мисля, че ще съм свободен другата седмица.
                        Hyundai Santa Fe, 2.0 CRDi, 4WD, 2005
                        Toyota HJ 60, 4.0 Diesel, 1983
                        0886500886
                        LZ2TDK

Коментар

Искам да благодаря на хората, които се отзоваха - Пенчо, Regulator и едно семейство с бял пикап (съжалявам, че забравих имената, моля за извинение).
                          Разделихме багажа по равно за Враждебна и Военна рампа.
                          Във Военна рампа положението е следното: Бежанците са настанени в старо училище. То е ремонтирано набързо, но инсталацията е слаба и им забраняват да пускат печки и котлони. Хората в началото на семицата са били 350, в събота 600, в понеделник се чакат още. Настанени са по 30 и повече в стая, сега разчистват физкултурния салон, за да настаняват и там.
                          Дрехи имат, памперси и разни бебешки неща само липсват.
                          Това, което ни шокира беше, че са гладни. В петък им бяха донесли 350 питки за хамбургери. Това беше цялата храна за 600 души до късния следобед в събота. Стана ни мъчно и отидохме до един магазин, за да купим 80 хляба и разни евтини неща за колкото имахме пари. Не можете да си представите как разграбиха всичко. В блъсканицата счупиха един буркан лютеница и се разплакаха, събраха каквото беше останало на стъклото и го прибраха. Беше много тъжно.
                          Конкретно в този лагер хората са най-вече кюрди - те и затова гледат да не остават в Турция и така попадат в България. Стоят в двора на училището, то в тоя район няма и къде да ходят. Има много деца. Страшно много. Доста по-светли са, отколкото очаквах. Не видях нито едно фередже, само няколко забрадки. За сметка на това имаше изрусени жени и доста модерно изглеждащи момичета. Направи ми впечатление колко са възпитани и как все пак съумяха да запазят достойнство въпреки глада си докато разграбваха хляба.
                          За мене беше много трогателно.
                          Четох някъде, че държавата давала по 1000 лева на бежанец. Как тия 1000 лева са стигнали само за 350 сухи питки за хамбургер, още не ми е ясно. Допускам, че може да е плод и на неразбория покрай уволненията на началници в агенцията за бежанците. Днес и утре смятам пак да отида. И ако пак храната е половин питка на човек на ден ми се струва, че си заслужава проблемът да бъде поставн много сериозно.

ПП. Доколкото разбрах Военна рампа е по-хубавият от двата лагера. Моля колегите, които ходиха на Враждебна да разкажат как беше там.
                          www.offnews.bg

Коментар

Тук описах подробно преживяването си в събота.
                            http://offnews.bg/index.php/250896/b...umirat-ot-glad
                            Много ми се иска да помогнем някак си.
                            www.offnews.bg

Коментар

аз съм с октавия комби, пускайте ЛС ако ви трябва отново помощ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X