Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 2

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Язовир Въча-почистване

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
    Георги, става въпрос точно за пикап Тойота HiLux D-Cab, бяла с пловдивска регистрация.
    Ето я :

Вальо я е снимал, а Тони я разтоварва.

Ако е имало и с Труупер да си кажат и те
    Исузу е бре!!!
    Аз го разглеждах и разпитвах колегата.

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
      Исузу е бре!!!
      Аз го разглеждах и разпитвах колегата.
      Леле, Тони, изложих са! слънцето и ЕГН-то не прощават.
      Благодаря, че разреши спора. ISUZU е !

Георги ще го давя в бира.

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
        Ако сте навити за ' Добро' мога да запазя места.

Сряда добре ли е? Докато са ни пресни впечатленията да помислим.

Ето приложение на бутилките които събираме.
        Ок Жоро. Сряда става но в колко часа да сме там? Ако разбира се и другите колеги са съгласни за деня. Само да уточним часа и сме там.
        Ако е около 20.00 мисля че ще е добре за всички.
        Поздрави на всички.
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
        MITSUBISHI SHOGUN 3.5 V6 AUTO
        0896736775 Любо

Коментар

Абе Румба,к'во се притесняваш-аз през цялото време не разбрах,че става дума за две отделни коли-едното било бяло исузо,другото черен форд(на gad)...важното е,че са пикапи,пък цвета и марката.....Ето още няколко снимки-на едната май се вижда собственика на исузото,а на друга мръсното заливче,вече доста поизчистено.
          Да попитам и нещо друго-някой от вас нещо да го е яло???-Защото мен нещо ме е нахапало нечовешки и двата крака са ми подути като пити-не мога почти да ходя,а в неделя едвам шофирах на връщане.Ако имате някакви червени точици дето Ви сърбят-бързо на лекар-аз се направих на мъж и сега съм в леглото...Имам съмнение,че нещо ми е влезнало през ботушите докато разтоварвахме кошовете в камиона-имаше някакви гадове,дето подскачаха там...та-прегледайте се внимателно
          А за сряда за "Добро" ме бройте и мен с жената....
          Прикачени файлове
          08седемшест5едно513четири

Коментар

Rumba, няма нужда да ме давиш. Аз сам ще си скоча .

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
            Абе Румба,к'во се притесняваш-аз през цялото време не разбрах,че става дума за две отделни коли-едното било бяло исузо,другото черен форд(на gad)...важното е,че са пикапи,пък цвета и марката.....Ето още няколко снимки-на едната май се вижда собственика на исузото,а на друга мръсното заливче,вече доста поизчистено.
            Да попитам и нещо друго-някой от вас нещо да го е яло???-Защото мен нещо ме е нахапало нечовешки и двата крака са ми подути като пити-не мога почти да ходя,а в неделя едвам шофирах на връщане.Ако имате някакви червени точици дето Ви сърбят-бързо на лекар-аз се направих на мъж и сега съм в леглото...Имам съмнение,че нещо ми е влезнало през ботушите докато разтоварвахме кошовете в камиона-имаше някакви гадове,дето подскачаха там...та-прегледайте се внимателно
            А за сряда за "Добро" ме бройте и мен с жената....

1. Пикапите - какви пикапи бе човек, какви 5 лева? Имало е не'кви пикапи ли?
            2. Хапането - аз от вътрешната страна на лявата ръка, близо до мишницата нещо като се мятах по лодките леко ми се получиха някакви точки, но бяха много локално. Сега ги няма.
            3. И аз ще съм в Добро, само Жоро да каже час.

Сега като написа за как си бил изяден мисля освен конструкцията да обсъдим и методи на прдпазване от болести и животинки предавани по неполов път (разбирай като ровиме в боклуците).
            Георги Гатев

Коментар

И е ISUZU и е D-MAX .
              Това което свършихме с мойта дружка, е дупка в морето от отпадък, който до другата събота ще е отново запълнена. Започнахме да чистим на ръка, тъй като знаехме че времето ни е ограничено, а работата бол. Лошото е че след като сте поставили боновото заграждение е започнало ново натрупване на боклуци от другата му страна(видно е от снимките). Това говори че боклука продължава да приижда. Да не говорим че сутринта в 8ч, върху водата имаше белезникав филм, който вятъра по-късно разнесе. А крайбрежието на язовира е толкова мръсно че съотношението пясък и камъни/пластмасов трошляк е почти 50/50. Имайте в предвид че за да се произведе тоя отпадък са работили хиляди хора, и парите които са вложили в него пак не са малко. Горе долу толкова хора и пари ще трябва и да се изчисти това "бунище". А само като си представя, че искат да водоснабдяват с питейна вода половината Тракия от тоя водоем - .
              Поздрави на всички участвали в борбата с тая кочина!
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Хайде да напиша какво стана на язовира пречупено през моя поглед:
                Три поредни дни (следобед до късно вечер) с Румбата и Стефан правихме клетката. Накрая я свършихме, Румен я качи на ремаркето на Събин и потеглиха (около 22 ч. петък вечер). Пътували са до около 2 ч през нощта петък с/у събота и са разтоварили.

В събота се започна работа, около 11 когато работата по клетката приключи се започна сметосъбирането. Събирахме каквото събирахме и дойде време кранистът да си тръгва... В мен се загнезди едно чуство, че организацията не вървеше много гладко. Имам усещането, че имаше прекалено много хора, които искаха да ръководят (Моля не коментирайте последните ми две изречения, просто споделям мнение!)

През втория ден минахме на стария метод: хора с лодки и хора на скрипеца, които да вдигат. Накрая равносметката е : почти 1/2 контейнер за неделя. Не знам какво събрахме първия ден, нека хората да кажат.

Моите изводи: Хареса ми. Отидох, за да съчетая полезното с приятното. Ще ми се да бях свършил малко повече работа. Изключително отрицателно съм впчеатлен от хората, които само минаваха, кимаха и заминаваха. На следващата акция живот и здраве ще отида пак. Ще помогна с каквото мога. А ти ще помогнеш ли?(недей да пишеш отговор от рода на: "ще дойда". Ако искаш да помогнеш просто ела)

ПП. D-Max,излезна от нелегалност най-сетне . Няма да благодаря на хората, които дойдоха и чистиха, тъй като не са го направили заради мен. Ще кажа само, че прекараното време с вас ми достави голямо удоволствие! Като свършим работата като хората удоволствието ще е още по-голямо.
                Последно редактирано от Георги-trimata; 04-08-08, 18:23. Причина: Добавък за D-Max
                Георги Гатев

Коментар

Да не забравяме и най-малкия (по размери) участник в операцията:

http://www.youtube.com/watch?v=aoZZVjjImJc
                  Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                    Rumba, няма нужда да ме давиш. Аз сам ще си скоча .

1. Пикапите - какви пикапи бе човек, какви 5 лева? Имало е не'кви пикапи ли?
                    2. Хапането - аз от вътрешната страна на лявата ръка, близо до мишницата нещо като се мятах по лодките леко ми се получиха някакви точки, но бяха много локално. Сега ги няма.
                    3. И аз ще съм в Добро, само Жоро да каже час.

Сега като написа за как си бил изяден мисля освен конструкцията да обсъдим и методи на прдпазване от болести и животинки предавани по неполов път (разбирай като ровиме в боклуците).
                    Трябва и друго да обсъдим-как да мотивираме местните да се включат...понеже изказвания от типа: "малиии-тея,гъзетата с джиповете пак са набАрали нЕкоя далаверка...а кажИ сега-къде е келепирчето?" да речем не са уместни....Докато ако имаме подкрепа на местна почва ще се генерират и работещи идеи,ще имаме подкрепления в жива сила и т.н. и т.н....иначе както каза d-mah е дупка в морето положените усилия....
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

Здравейте и от мен. Въпреки че имахме по-големи надежди за по-голяма ефективност, свършихме повече работа от първата акция. Пък и имаме повече опит на базата на който можем да градим идеи за следващата акция.
                      В сряда за съжеление съм дежурен и няма да мога да дойда.
                      И аз съм на мнение като Румбата, че за сега най-удачен се оказва варианта с много лодки и много хора. Паралелно с това може да се разработват и идеи за изгребване "наедро" с техника.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                        .... Хареса ми. Отидох, за да съчетая полезното с приятното. .......
                        Да. Тези акции са прекрасен начин за съчетаване полезното с приятното. След цял ден бачкане "на тръстиката" бирата се оказва изключително вкусна дори и топла. Там имаше голям проблем с изстудяването й.
                        В неделя въпреки че бях каталясал от слънцето и ЕГНто, не ми се прибираше. И по идея на Тони (ГАД) пътьом кривнахме и метнахме въдици някъде около Белово. Признавам го за майстор. С първото мятане ми обяснява къде как и кво да правя... и хоп една мренка. Аз не се оказах добър ученик и хванах само една дето и за аквариум беше малка. А той още 4-5 за половиния час дкато се стъмни.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Да се опитаме да привлечем и хората със саловете в язовира - ако се включат с тяхна подкрепа ефективността ни ще е по-голяма - товароподемността на сала е голяма, могат да поберат много чували, пак ще се събира на ръка, но няма да се губи време с изтеглянето. Като се напълни, сала да се закара на удобно за разтоварване място - има такова на източния бряг, след Осиковско дере; така няма прехвърляне, вдигане, губене на време, ще се действа по "на едро".
                          Последно редактирано от Фани; 04-08-08, 19:43.
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Некои съображения за Съоръжението

Не удържах на изкушението да подбера комплект снимки изцяло за коша, конструкцията, цедката, ситото и т.н., което в този документ ще бъде наричано за краткост Съоръжението. (Впечатлен съм от работата на неговите създатели, но граматически се колебая - не знам дали творците на едно Съоръжение се наричат Съоръжейници. Но пиша тези полумайтапчийски неща с голямо уважение към тях.)

Та на картинките виждате последните заварки на Съоръжението, както и пускането му в експлоатация. Първият му улов беше по-скоро разочароващ, но после нещата тръгнаха по-ефикасно. Вижда се още как Съоръжението беше посрещано на стената - със сила, съобразителност, но и с много предпазливост. Там основателно се носят каски, защото и най-правилното Съоръжение може да ти отмести Главата от нейното обичайно Място.

Обърнете внимание и на вилите - една, по всеобщо признание, много добра идея+реализация на Ник Николов. При контейнера бяха особено полезни, след като вътре не остана достатъчно място и Съоръжението изсипваше Съдържанието Си пред него, оставяйки възможности за ръчен труд и изпитания за носовете. (Смрадта си е смрад, със или без механизация. Това една от причините цялата история да изглежда по-добре на снимка, отколкото в действителност.)

Приятно гледане и поздрави!
                            Прикачени файлове
                            Искам България чиста!

Коментар

М/у другото да попитам:
                              Загубих си стилуса, някой да го е мяркал някъде по масите?
                              О899 2б2 1З2

Коментар

И последната порция снимки от мен. След "боклуко-пейзажите" и техниката тук съм се опитал да става дума предимно за хора.

Поздрави!
                                Прикачени файлове
                                Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X