Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 3

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Язовир Въча-почистване

Любо, и аз нямам нищо против палатките ,ако са навити и другите да направим един лагер?
    sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
      Любо, и аз нямам нищо против палатките ,ако са навити и другите да направим един лагер?
      Аз нямам нищо против и на стената без палатки да спим , ама женската половина иска на хотел

Коментар

Ами тогава ще има две места за нощуване, палатков и хотелски лагер.
        sigpic

Коментар

Ами тогава ще има две места за нощуване, палатков и хотелски лагер.
          Ми ще направя всичко възможно да се присъединя към мнозинството !
          П.П Но след жегата и мърсотията определено е добре да вземеш студен душ а с палатка е по трудно

Коментар

Първоначално публикуван от lubo_yacht Преглед на мнение
            Жоре аз съм изцяло за спане на палатка...
            Любо, като агитираш за палатки, защо не кажеш цялата съществена истина. Ти се радваш на индивидуално силово антикърлежово поле. И - снабден така - без да ти пука щапаш бос из тревите, които гъмжат от гладни, пъргави и коварни кърлежи. Ами, к'во да кажем ние, дето нямаме силово поле. (Аз и палатка нямам де...)

Поздрави!
            Искам България чиста!

Коментар

Няма кърлежи там , има мазила и спрейове. а и с газовата горелка може да се мине цялата площадка.

Но за всеки случаи за който прецени:

http://www.ravnogor.info/hotelr.html

http://hotelchilingira.hit.bg/

http://www.villacazanova.com/

Има и една хижа под стената на язовира.
              sigpic

Коментар

С малко закъснение да добявя и още няколко участника в последното почистване на Въча

.....резултата е скромен -10 чувала отпадъци, но все пак е нещо
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от mitkosto; 11-08-08, 13:09. Причина: допълване

Коментар

Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнение
                  С малко закъснение да добявя и още няколко участника в последното почистване на Въча
                  Ей, хора (Ти и D-Max), що така се скрихте и не останахте да се запознаем? Мен срам ме хваща, че не Ви помня...

Ако дойдете на следващото почистване ще се радвам да сА запознайм
                  Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнение
                    .....резултата е скромен -10 чувала отпадъци, но все пак е нещо
                    Напротив
                    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 11-08-08, 13:36. Причина: Поправен цитат

Коментар

не сме се крили. Сложно беше, че бяхме 2 семейства с 4 деца и искахме хем да ги разходим, хем да помогнем. Но се окаказа, че да намериш места за палатка на Въча е трудна работа. Разпънахме се в другия край на язовира, спрямо стената ....как и викаха на местноста забравих....Та така....Искаше ми и аз да се включа, а и да се запознаем, но организацията с деца е по-тегава ..
                      .....надявам се следващия път

Коментар

Не искам да изглежда като даване на акъл, тъй като не съм се включвал, но искам да обърна внимание на една тема за размисъл, защото май никой не я вижда. Почти всичко от снимките нагоре по поречието, както и всичко, което си е там, но не е снимано(а то е много), след 2-3 месеца като приключи есенното пълноводие, така или иначе ще е в язовира. Останалото след пролетното. От деретата май се чисти по-лесно, бързо и ефективно, отколкото от стената. Поне се е случвало много по-малко хора да успеем да извадим значително по-голямо количество боклук от Кресненското дефиле, отколкото разбирам, че успявате да изгребете за един ден от Въча. Не трябват и разрешения от НЕК, кранисти, лодки и т.н., за да се прави. Само камьон за извозване. Като теглиш чертата със същите или по-малко време, усилия и пари, догодина помията в язовира би била по-малко, ако се чисти не това край стената, а това което така или иначе ще дойде скоро там.
                        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 11-08-08, 14:17.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Имало смисъл от цялата работа.

Продължаваме до пълен успех. В четвъртък ме викат на някакво мероприятие на ЕКОБУЛПАК и там ще говорим за контейнерите за събиране на отпадъците които смятаме да разположим по бреговете на всички язовири в Западни Родопи.
                          Чудесно....!!!
                          Май ще трябва да отскочим до Беглика,
                          защото там на 7,8,9 и 10-ти се проведе
                          Беглика-фри фест и имаше невероятно много хора,
                          които бивакуваха покрай язовира.
                          Много от тях си събираха боклука и го носеха на пътя,
                          от където би трябвало да го извози община Батак.
                          Ние, по стар обичай си го отнесохме
                          до контейнери в големите градове,
                          защото така е най-сигурно,
                          че няма да бъде изсипан в някое дере.
                          Но ми се ще да се поразгледаме там,
                          какво е останало от нашествието
                          на "свободните".
                          Защото емблема на феста и пропагандна цел
                          беше опазването на дивия петел - глухаря,
                          но според мен след техното, което бичеше до зори
                          повечето глухари са се изнесли с ужас от района!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                            Не искам да изглежда като даване на акъл, тъй като не съм се включвал, но искам да обърна внимание на една тема за размисъл, защото май никой не я вижда. Почти всичко от снимките нагоре по поречието, както и всичко, което си е там, но не е снимано(а то е много), след 2-3 месеца като приключи есенното пълноводие, така или иначе ще е в язовира. Останалото след пролетното. От деретата май се чисти по-лесно, бързо и ефективно, отколкото от стената. Поне се е случвало много по-малко хора да успеем да извадим значително по-голямо количество боклук от Кресненското дефиле, отколкото разбирам, че успявате да изгребете за един ден от Въча. Не трябват и разрешения от НЕК, кранисти, лодки и т.н., за да се прави. Само камьон за извозване. Като теглиш чертата със същите или по-малко време, усилия и пари, догодина помията в язовира би била по-малко, ако се чисти не това край стената, а това което така или иначе ще дойде скоро там.
                            В този язовир се вливат 4 реки. Въча ,Фотинска и две много малки на които не зная имената. В Река Въча между Девин и язовира се вливат още 3 реки. Какво предлагаш да изчистим дерето на Въча около 25 км., Широколъшка река около 30 км., Триградска река 20 км. , Фотинска 10 -15 км.И какво да правим с боклуците на стената да ги оставим там да ги разнася вятъра ли? Каква е ролята на общините и най вече на кметовете. Къде са РИОСВ,МОСВ?
                            Не знам дали си бил в района но тези реки нямат нищо общо с Кресненското дефиле.
                            sigpic

Коментар

В този язовир се вливат 4 реки. Въча ,Фотинска и две много малки на които не зная имената. В Река Въча между Девин и язовира се вливат още 3 реки. Какво предлагаш да изчистим дерето на Въча около 25 км., Широколъшка река около 30 км., Триградска река 20 км. , Фотинска 10 -15 км.И какво да правим с боклуците на стената да ги оставим там да ги разнася вятъра ли? Каква е ролята на общините и най вече на кметовете. Къде са РИОСВ,МОСВ?
                              Не знам дали си бил в района но тези реки нямат нищо общо с Кресненското дефиле.
                              Говоря за количество отпадък. Всичко което е по тях, така или иначе ще дойде в язовира и ще се прибави към това, което е в него. Сметката е, ако в язовира има Х тона боклук, а от реките ще дойде У тона, то другото лято в язовира ще има Х + У тона. Въпросът е могат ли да се повече от У, отколкото от Х.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Количествата отпадъци са променлива величина.

Идеята на това мероприятие да изчистим наличните и да задействаме институциите.Което леко по леко става, БТВ ще правят филм, министър разпорежда проверки, работи се за обособяване на места за изхвърляне на отпадъците на всички подстъпи към язовира и не само към този.Без устойчивост такива акции са безсмислени.

Дерето на Фотинска река с отпадъците ще го почистим така или иначе. Тези които плуват покрай стената да ги оставим ли?
                                От започването на строежа на горния язовир Цанков Камък дерето на Въча е чисто останали са замърсявания натрупани в миналото. За жалост и доста болнични отпадъци.
                                sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X