Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем на Севдалина!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    До: Да помогнем на Севдалина!

    Здравейте,колеги.Мога да кажа само едно голямо БРАВО.Не са ми големи въэможностите но и аз ще помогна с каквото мога.Пожелавам скорошно оздравяване на Севдалина .Много се радвам когато се случват такива неща и има толкова добри хора,караме да вярвам че България ще я бъде.Още веднъж БРАВО!!!
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

    Коментар


    • #92
      До: Да помогнем на Севдалина!

      Кольо, привет. Снощи се върнах от Плевен, където бях за консулт. За съжаление при мен новините не са много добри. Огромният хематом в мускула на прасеца е причината за болките в крака, които ми пречат да ходя. Лечението ще е консервативно, в продължение на три месеца, е решението на проф. Аспарухов. Междувременно трябва да щадя изключително много крака, както и стриктно да следя кръвните си показатели заради лекарството, с което разреждат кръвта ми в момента, заради флеботромбозата настъпила след травмата. Състоянието ми не е добро и съдовият хирург също е на мнение, че няма да мога да се грижа за Ивайла преди април, когато ще започна раздвижването. На всичкото отгоре започна да ме боли гърло и за да не заразя евентуално Севдалина няма да ходя в болницата при нея. Ще трябва да й обясня ситуацията по телефона, за което още повече съжалявам

      Коментар


      • #93
        До: Да помогнем на Севдалина!

        Лили, най-важно е здравето.
        Ивайла е здрава, Севдалина е долу-горе добре(поне не се чувства като болна)ти явно си най-зле от всички. Така, че грижи се за себе си, не се безпокой за майката и бебето, ние ще имаме грижата.

        Да кажа последните новини-днес получих още две пратки-с дрехи. Единия пакет отворих, защото имаше съмнение, че може да не съм аз получателя, но вътре имаше бебешки дрехи и обувки, а другият не отворих, защото за него нямах съмнение. Нека Севдалина да си го отвори когато я изпишат.
        Утре тя ще дава кръв и урина за изследвания, ще ходи и да и снимат белия дроб, всички се надяваме да кажат, че има подобрение, и не е заразна. Но резултатите ще кажат де...
        Иначе ходим почти всеки ден в болницата, носим и по нещо за ядене, плодове, и моркови, и май Севдалина се е привързала вече към нас. Което само ме радва, разбира се.
        Има ли желание-има и начин!

        Коментар


        • #94
          До: Да помогнем на Севдалина!

          Здравей, може ли да питаш лекуващата лекарка какво точно лекарство трябва да пие Севдалина след като я изпишат? Ако и количеството каже ще ми е от полза.
          Благодаря
          Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

          Коментар


          • #95
            До: Да помогнем на Севдалина!

            При следващото посещение-ако е налице лекарката ще питам.
            А може и да поръчам на Севдалина да попита.
            При всички случаи ще получиш отговор.
            Има ли желание-има и начин!

            Коментар


            • #96
              До: Да помогнем на Севдалина!

              Севдаалина не е заразна и това ми обясни още д-р Семков, който я оперира. Ние бяхме 4 дни в една стая и когато излезе резултатът - туберколоза, аз бях доста притеснена, защото се грижих за нея, мих я, завивах я, дори й придържах тръбичките, когато се наложи. Тогава д-р Семков ми обясни, че не от заразния тип. От клюките в коридорите научих, че образуванието, което са отстранили от белия й дроб било цяло, неспукано, за това в началото не можели да преценят дали е киста или кучешка тения.
              Радвам се, че акцията за тях продължава и двете са добре. Благодаря ви на всички.
              При новини от институциите ще ви информирам веднага.

              Коментар


              • #97
                До: Да помогнем на Севдалина!

                А на мен старшата сестра като я питахме дали има опасност да се заразим ни каза, че "Севдалина още е бацилна"
                Иди ги разбери...
                Има ли желание-има и начин!

                Коментар


                • #98
                  До: Да помогнем на Севдалина!

                  Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  А на мен старшата сестра като я питахме дали има опасност да се заразим ни каза, че "Севдалина още е бацилна"
                  Иди ги разбери...
                  Ако беше бацилна нямаше да допускат свиждане в стаята й, поне такава е логиката. Моя приятелка миналата година лежа тами не пускаха никого, освен сътпругът й. После когато вече не беше заразна й позволиха да си се прибира през почивните дни в къщи. На мен лекарите ми говориха и за имунитет и липсата му. Все пак се надявам да е прав д-р Семков и да не е заразна, защото доста хора бяхме в контакт.

                  Коментар


                  • #99
                    До: Да помогнем на Севдалина!

                    Бих искала да помоля всички, които желаят и имат възможност освен на сметката на Севдалина да изпращат малка сума и на Кольо. Той се е ангажирал с най-трудната част - директната помощ. Задължително е да разполага с някаква част от дарените пари за да не отделя прекалено големи суми от собствения си бюджет. Посещението в болницата, храната и памперсите за бебока, прибирането на колетите, контакта с другите помагащи и със социалните са разходи, които му се налага да прави.
                    Той съответно ще информира ако му изпратим прекалено много пари, но вероятно няма да пише, ако всички разходи поема сам.
                    Аз съм писала на лични какво мога да отделя за сметката на Севдалина, за неговите разходи по обгрижването й и евентуално за квалификационни курсове ако се стигне до платени такива в дългосрочен план.
                    Добре би било да има и други, които да се ангажират. За съжаление моят опит от такива кампания показва, че повечето хора помагат еднократно, но дори и така да е ако имате възможност направете го.

                    Коментар


                    • До: Да помогнем на Севдалина!

                      По принцип си права,ангажимент си е,и то голям!
                      Ама нека видиме Кольо какво мисли по въпроса.

                      Аз май знам какво ще каже,ама.........ще изчакам.
                      088пет722пет99
                      http://www.hydropompi.com/

                      Коментар


                      • До: Да помогнем на Севдалина!

                        Ами какво да кажа, поначало съм против това да се вземат пари заради това, че помагаш някому, но mozza ме убеди на лични, че мога да приема някаква сума, колкото да не съм затруднен финансово.
                        По принцип не бих приел, но от вчера ни пуснаха в отпуск заради липсата на поръчки, и не се знае докога ще продължи така. И затова и приех, но нека да са малки суми, мисля, че до 100 лв на месец ще са достатъчни, а каквото остане за месеца от парите-ще го давам на Севдалина.
                        Сметки и координати няма да давам, нека ако има желаещи да пращат пари да пуснат лично съобщение, или да се обадят по телефона, аз ще им отговоря дали има нужда.
                        Но нека пари да се привеждат по сметката на Севдалина, аз съм здрав и прав, ще се оправя, ако не в този завод-а друго място все ще си намеря работа. А и нивите пускат нещо...
                        Има ли желание-има и начин!

                        Коментар


                        • До: Да помогнем на Севдалина!

                          Вече ни има и по вестниците:



                          Журналистът малко е пообъркал как тръгна помощта за Севдалина, но другото е горе-долу вярно.
                          Има ли желание-има и начин!

                          Коментар


                          • До: Да помогнем на Севдалина!

                            Медийният шум помага. Важното сега е да се осъществи преса върху общинската администрация за да получи Севдалина общ.жилище. Извеждането от общежитието, намирането на приятели - хора с които може да се посъветва и поне да я изслушат, контактите със семейства. Това са според мен нещата, които могат да я социализират, да си вземе живота в ръце и по-малко да зависи от социалните служби. В това отношение нещата, които Кольо и семейството му правят са безценни. Нека всички, които имат възможност и желание да не забравят за Севда.

                            Коментар


                            • До: Да помогнем на Севдалина!

                              Кольо,дай малко инфо-как са нашите момичета?
                              088пет722пет99
                              http://www.hydropompi.com/

                              Коментар


                              • До: Да помогнем на Севдалина!

                                Щом питаш-да кажа.
                                И двете са добре, даже онзи ден Севдалина ходила в дома, и снимала малката, и ни показа снимките. Много се радваше. Иначе си позволява да излиза за малко от болницата, ама това е със знанието на лекарите. Че много и се стяга душата, не знам как издържа на скуката, ако бях аз нямаше да мога да изтърпя. Даже предният уикенд идва у нас на гости, и се похвалила, че много и харесало.
                                За датата на изписването се спряга 24.02, но дали това не е само във фантазиите на Севдалина-не знам. На 16.02 Ивайла има рожден ден, и майката иска да вземе една торта да занесе на сестрите и лелите в дома, да отбележи по някакъв начин рождения ден. А и в отделението май ще има торта, ще се постараем да има!
                                Ами какво друго да кажа, понапълняла е, това е добре, носим и храна и плодове почти всяка вечер, а и в болницата им дават по някое кюфте или кебапче, туберкулозните са на по-специална диета...
                                Севдалина си е намерила дружка-и тя като нея болна, на нейните години, и това и помага да преживява по-лесно дългите дни в болницата.
                                Има ли желание-има и начин!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X