Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем на Севдалина!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да помогнем на Севдалина!

BIC кода е затова-да дава информация за банката. Май...
    Занимаващите се с банково дело да кажат.
    А ето и лесният отговор-банката е ОББ. Клон Шумен, естествено.
    В банката служителката каза, че май трябвало да има и ЕГН на получателя, но не съм сигурен, а не ми харесва да развявам ЕГН-то на Севдалина из нета, по телевизиите като молят за помощ не са казвали ЕГН на титуляра на сметката. Пак се обръщам към банковите служители-да пояснят. Ако трябва ще пусна и ЕГН-то, но почти съм сигурен, че няма нужда.
    Който иска да дари пари, като отиде в банката да каже, че са за благотворителност, да опише с две-три думи случая, служителките са хора, и влизат в положение.

П.П. С Митко сме писали едновременно.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      BIC кода е затова-да дава информация за банката. Май...
      Занимаващите се с банково дело да кажат.
      А ето и лесният отговор-банката е ОББ. Клон Шумен, естествено.
      В банката служителката каза, че май трябвало да има и ЕГН на получателя, но не съм сигурен, а не ми харесва да развявам ЕГН-то на Севдалина из нета, по телевизиите като молят за помощ не са казвали ЕГН на титуляра на сметката. Пак се обръщам към банковите служители-да пояснят. Ако трябва ще пусна и ЕГН-то, но почти съм сигурен, че няма нужда.
      Който иска да дари пари, като отиде в банката да каже, че са за благотворителност, да опише с две-три думи случая, служителките са хора, и влизат в положение.

П.П. С Митко сме писали едновременно.
      За превод трябват:
      1. IBAN
      2. BIC
      3. Име на получателя
      4. Основание за превод

Никакви ЕГН-та!
      Успех!

@Кольо: И май продължаваме да го правим
      LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
        @Кольо: И май продължаваме да го правим
        И ти ли си банкер, бе?
        Днес в банката контактувах с две служителки докато откривах сметката. Като им разказах надве-натри за целта на сметката, и двете бяха приятно изненадани, че има такива хора в България...

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          И ти ли си банкер, бе?
          Днес в банката контактувах с две служителки докато откривах сметката. Като им разказах надве-натри за целта на сметката, и двете бяха приятно изненадани, че има такива хора в България...
          Не. Не съм. Опазил ме Господ
          Оспамихме темата, та моля някой мод да ни разчисти оттук с тези офтопици
          LZ1DWW

Коментар

Кольо ще трябва да си напишеш и телефона, че го искат куриерите.
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Да, бе, бях забравил, че пращат СМС, или направо се обаждат да отидеш да си вземеш пратката.
              Телефонът ми го има на много места из форума, но ето го пак-за улеснение на изпращащите дарения.

0898 942541

След малко ще го сложа и в подписа.

Коментар

Много се радвам, че ще помогнем на тази млада жена да отгледа детето си. Мисля си дали не е възможно да доразвием темата, защото тя ще остане по-дълго време в болницата и да й се предложи да изкара квалификационен курс за някаква професия. Едва ли е добре да отиде чистачка в детска градина или където и да било...Ще пиша и на Ани, но си мисля, че това е по-важната помощ /хипотетично/, защото една усвоена професия ще й позволи да се почувства по-значима и да повярва в себе си.Възможно е соц. работничка да предложи такъв вариант или да бъде "подсетена" да постъпи така...
                Относно това, че детето е настанено в ДМСГД-това е единственото звено, в което могат да бъдат настанявани деца до 3 год и все още е на подчинение на мин. на здравеопазването /поне повечето, ако не е преобразувано в защитено жилище или дневен център/. Персонала в т.нар домове майка и дете са с медицинска квалификация и децата се отглеждат доста добре. Единствения по-добър вариант за него е ако има близки на майката, които да искат да го отглеждат за този период при по-добри условия. В случая подобни роднини липсват и временното настаняване на детенцето е най-правилния.
                Последно редактирано от skorpion_vd; 06-01-10, 17:55.

Коментар

Първоначално публикуван от skorpion_vd Преглед на мнение
                  ..... Едва ли е добре да отиде чистачка в детска градина или където и да било...Ще пиша и на Ани, но си мисля, че това е по-важната помощ /хипотетично/, защото една усвоена професия ще й позволи да се почувства по-значима и да повярва в себе си.Възможно е соц. работничка да предложи такъв вариант или да бъде "подсетена" да постъпи така...
                  Относно това, че детето е настанено в ДМСГД-това е единственото звено, в което могат да бъдат настанявани деца до 3 год и все още е на подчинение на мин. на здравеопазването /поне повечето, ако не е преобразувано в защитено жилище или дневен център/. Персонала в т.нар домове майка и дете са с медицинска квалификация и децата се отглеждат доста добре. Единствения по-добър вариант за него е ако има близки на майката, които да искат да го отглеждат за този период при по-добри условия. В случая подобни роднини липсват и временното настаняване на детенцето е най-правилния.
                  Ако Севделина започне работа като чистачка ще си остане на това стъпало. Между 240 лв. мин.заплата и невъзможността да издържа дъщеря си при липсата на подкрепа. Нейното момиченце често ще пребивава в домовете.
                  Нека потърсим начин да получи образование, та било й то само квалификационен курс.

Коментар

Преди малко ми се обади един съвсем непознат Човек. Представи се, за съжаление не му запомних името, и каза, че е видял темата, без да е член на форума, пратили му били линк.
                    Още като гледали репортажа по Нова се организирали да помогнат, и като видял телефона ми в темата решил да се обади и да предложи помощта си. Били пуснали информацията и във Facebook, и оттам можело да се съберат помощи... Поговорихме, разбрахме се кое-как, и си казахме довиждане.

Пиша това защото съм развълнуван от това как напълно непознати хора откликват, без въобще даже да познават Севдалина. То, не, че някой освен мен и Ани от Бг мама я познават де, а всички се мъчим да помогнем.

Ако има повече такива българи съм оптимист за бъдещето на нацията, Хвала на такива българи.

Коментар

Поздравления Кольо,бая работа си свършил!!Ще почерпиме-някой ден!
                      А относно куриерите,само Еконт,или може и други?
                      088пет722пет99
                      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Би ли могъл някой да провери дали от чужбина могат да се превеждат пари по тази сметка. Имам предвид, че сметката е в лева, а ние ( една малка групичка майки в чужбина) имаме желание да помогнем скромно и ще преведем помощта в евро. Значи конкретно ме интересува дали ако преведем парите в евро те ще бъдат автоматично конвертирани в лева и преведени по сметката на Севдалина.
                        Хубаво е, че толкова много хора се отзовават на помощ.

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                          А относно куриерите,само Еконт,или може и други?
                          А, може с всеки куриер, за мен няма значение. Само, че Еконт имат голям паркинг, и са "извън" града, и не се налага да се вра из уличките. Както е например със Спиди.
                          Но ако някой си работи с някоя фирма-няма проблем
                          Може и по пощата, ако някой иска да изпраща по този начин да ми изпрати лично съобщение, или да се обади по телефона за да дам адреса си.

Коментар

Първоначално публикуван от elfljo Преглед на мнение
                            Би ли могъл някой да провери дали от чужбина могат да се превеждат пари по тази сметка. Имам предвид, че сметката е в лева, а ние ( една малка групичка майки в чужбина) имаме желание да помогнем скромно и ще преведем помощта в евро. Значи конкретно ме интересува дали ако преведем парите в евро те ще бъдат автоматично конвертирани в лева и преведени по сметката на Севдалина.
                            Хубаво е, че толкова много хора се отзовават на помощ.
                            Превалутирането става автоматично по курса за деня(днес е 1.9505). Имайте предвид, че тази банка изненадва неприятно с такси за входящи международни преводи.
                            LZ1DWW

Коментар

Днес ходих в банката, и казаха, че нямало проблем да се изпращат пари от чужбина по тази сметка, Превалутирането както Митко каза е автоматично.
                              Засега Севдалина се чувства добре, облечена е, нахранена, Ани от Бг мама и е занесла достатъчно храна, Утре ще и занеса малко плодове, каза, че ги обичала.
                              Моля хората интересуващи се от проблемите на Севдалина да пишат тук, или да се обаждат на мен, а не в болницата, защото персонала вече е започнал да се изнервя, имало доста обаждания. Да не се отрази негативно...
                              Тази вечер бях с жена ми, и двете се разговориха по женски, и успяхме да направим малък списък снеобходими за домакинствот вещи.
                              Микровълнова фурна
                              Прахосмукачка
                              Готварска печка
                              фритюрник
                              Плътни пердета или щори
                              Килим, или пътека(мисля, че може и двете)

Ако някой има излишни предмети от списъка, и желае да ги дари-да се обади. За по-обемистите предмети май ще трябва да се ходи с кола вместо да се ползва куриер.

Това е засега.

Коментар

Килимите са от мен.Ще дойдеш да избираме-имам 5-6 на склад.Различни размери са.Може и прахосмукачка.
                                Стоян Драев тел:+359877915301
                                blood 0 RhF +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X