Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем на Ангел сьстезател по мотоциклетизьм

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Да помогнем на Ангел сьстезател по мотоциклетизьм

    http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=123750


    Ангел се нуждае от помощта ви

    30.12.2008 / 11:23

    31-годишният мъж се бори за живота си от 2005 г.


    Ангел е на 31 години, с борбен дух и желание за живот. Това, което го крепи, е безкрайната любов на близките и приятелите му. И надеждата, че един ден отново ще бъде до сина си. На 18 август 2005 г. кола засича пътя му. В следствие на инцидента, той получава тежка черепно-мозъчна травма, счупване на четирите крайника и изпада в дълбока кома.

    След месец и половина Ангел излиза от дълбоката кома и в следващите 7 месеца остава в будна кома. По време на престоя му в болницата той преминава през няколко тежки операции. Лекарите предупреждават, че най-вероятно сърцето му няма да издържи. Три пъти системите му спират и телесната му температура пада под жизненият минимум, и три пъти лекарите казват, че това е краят и няма връщане назад. Но Ангел не само се връща към живот, но и става още по-силен и се бори за живота си.

    През пролетта на 2006 г. Ангел възстановя съзнанието си и е изписан с пареза на десни крайници и хидроцефалия. Мускулите му са атрофирали, говорният му център е засегнат. Посещава много лечебни заведения в страна, където му предлагат периодична рехабилитация.

    През 2007 г. му е направена първата трансплантация на стволови клетки и имплантация на клапна система, която да намали налягането и освободи говорният център. За да се възстанови, той има нужда от лечение в клиника "Неуровита" в Москва и проф. Брюкховетцки. Надежда има. За трансплантация на собствени стволови клетки и специализирана рехабилитация обаче е необходима сумата от 19,800 евро, а за всяко следващо посещение - от 4 до 5 хил. евро.

    Ако искате да помогнете на Ангел, можете да го направите.

    На името на Ангел Димитров Ангелов е открита дарителска сметка "ДСК Пулс" в евро в Банка ДСК

    IBAN: BG58STSA93000016483032
    BIC: STSABGSF
    Ангел Димитров Ангелов


    Благодаря ви за разбирането!!!

  • #2
    До: Зов за помощ !

    Коментар


    • #3
      До: Зов за помощ !

      Нека това което напиша сега не се приема като антиреклама, а да бъде като допълнителна информация за всеки преди да вземе решение дали да помогне или не.

      Текстът по-горе е разбира се ,,журналистилизиран", но това което е смислено може да се каже по следния начин:

      - Става въпрос за човек със сериозни, НОБРАТИМИ, морфологични изменения на централната нервна система, с най-вероятно съпътстваща състоянието посттравматична хидроцефалия.

      - Въпросната процедура която следва да бъде направена в Русия се правеше доскоро и в България, но отскоро е преустановена - причините за това са тема на друга дискусия (действието се развиваше през лятото на тази година и мнозина от вас са били свидетели на медийните ,,изхвърляния" по въпроса). Само за сведение цената в България бе около 3500 лв

      - Основното нещо което има ДОКАЗАН ефект в подобни на този случаи е активната рехабилитация. Последната спомага оцелелите от инцидента неврони да се ,,пренастроят" (евентуално) да изпълняват част от увредените функции. В русия не съществува някаква ,,космическа" рехабилитационна технология, която да не е налична и тук. Рекламният ефек се получава от думата ,,стволови клетки" с която много често се спекулира.

      - Следва да се подчертае, че не става въпрос за стволови клетки, които едва ли не ще образуват нови неврони Става въпрос за хемопоетични такива, които евентуално биха отделили неспецифични трофични фактори с несигурен ефект.
      Последно редактирано от emanuilis; 11-01-09, 16:27.
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

      Коментар


      • #4
        До: Зов за помощ !

        С това което ще напишем искаме да отоговорим на emanuilis,който се оказа доста компетентен относно стволовите клетки - метода на лечение с тях както и изобщо мозъчното развитие на човек след претърпян инцидент.Видяхме ,че в този форум има още един зов за помощ за момче със същото име Ангел - става въпрос за окото му,където emanuilis отново е опозиция и отново за него няма никакъв смисъл и се интересува за операцията без това да го вълнува толкова много както личи по написаното от него.Искаме да ти кажем,че не пожелаваме нито на теб нито на който и да е друг подобна съдба - но да пишеш че едва ли не няма смисъл да се прави каквото и да е в случая е отвартително.Никой не кара никого насила да помогне - но моля те не пречи.Искаме също да ти кажем ,че това ще е втория път в който на Ангел ще му поставт стволови клетки и първият път даде не малки резултати за радост.Също така да ти обясним .че за жалост мозъка е наука която не е толкова позната на учени и лекари и прогнозите за развитието на Ангел се оказа неверни - за наша радост - като това ченяма да говори никога ,че няма да излезе от комата и куп други с които няма смисъл да ти доказваме каквото и да било.Благодарим на всички които искат и ще се отзоват на нашия зов,а на господина по горе казваме да не играе опозиция на всеки зов за помощ - защото изказване от рода ,че няма смисъл когато става въпрос за млад човек е долно.

        Коментар


        • #5
          До: Зов за помощ !

          Не съм Емануилис, нито адвокатът му. Неприятно ми е че е възникнало такова недоразумение. Приписвам го на силната емоционална ангажираност от едната страна, и характерния стил на професионален скепсис от другата.
          Доколкото го познавам като човек и неврохирург, той би помогнал на всекиго с всичко. Работата е че с такива хора трябва да се говори конкретно и подробно, а не изобщо. Както беше описана работата, от неговата камбанария наистина нямаше какво да се каже, освен това, което той каза. Заради собствените му научни интереси, в друг разговор той би казал друго. Лекарите винаги се дразнят от общи въпроси, и винаги реагират другояче в конкретна ситуация срещу конкретен проблем.
          Не се сърди, оценявате го неправилно, само защото сте го използвали неправилно.

          Коментар


          • #6
            До: Зов за помощ !

            Благодаря Ви за пояснението - наистина в очите на лекар и то неврохирург описаното по-горе е нищо и никаква статия без пояснения относно състоянието на Ангел.Просто е кофти да чуеш , че
            едва ли не няма смисъл.Извиняваме се за полученото недоразумение.

            Коментар


            • #7
              До: Зов за помощ !

              Мисля че Emanuilis коментираше самата статия, а не пациента и шансовете му за възстановяване. Комуто пожелавам скорошно и пълно оздравяване.
              Издъних се на Тюринг теста

              Коментар


              • #8
                До: Зов за помощ !

                Опитвам се да не се обиждам - все пак това ми е професията, но...

                Ако питате за професионалното ми мнение мога да кажа, че ДОКАЗАН смисъл има рехабилитацията - понякога може да направи наистина чудеса

                Доколко останалото действа може да си направите косвени изводи знаейки, че НИКОГА и НИКОЙ не би рискувал да спре рехабилитацията на такъв болен за да види ,,чистия" ефект на какъвто и да е било друг алтернативен метод. Научният подход към проблема предполага включване на контролна група при която се слага т. нар. ,,плацебо" и сравнението й с група при която се слагат ,,стволови клетки".

                Това на което реално може да се разчита в случая е да не се спира рехабилитацията Не виждам в това ми изказване да прозира, че ,,няма надежда за болния"

                Необходим е разумен мениджмънт на ресурсите. Както казах процедурата (колкото и спорна да е като резултат) в България струваше само 3500 лв. Е, управниците ни предпочитат сега да плащат десетки хиляди долари за лечение в чужбина по т.нар. ,,целеви фондове" за това, манипулирани от медиите и от яростната непримиримост на хората със състоянието на близките им.

                Никога не съм коментирал непрофесионално и тенденциозно - имам съвест и осъзнавам отговорността на професията си Както виждате се стремя да дам пълната информация, според съвременното състояние на науката, а изборът оставям на самите вас. Това е правилната позиция - информираност на близките. Нека самите те решат. Останалото е... не искам да коментирам.

                Кураж и вяра. Силата на волята е огромна - самият случай го показва.
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

                Коментар


                • #9
                  До: Зов за помощ !

                  Който иска да помага да помага , който е против по-добре да замълчи, все пак има родни, приятели които могат да попаднат на тази статия! И аз в случая вместо добро да направя , ще им разваля настроението и ще ги растроя жестоко, защото ще са видели , написаното по-горе!
                  Човека си има голям шанс!!!!! Позволете да си го получи моля ви!

                  Коментар


                  • #10
                    До: Зов за помощ !

                    Първоначално публикуван от Йордан Милчев Преглед на мнение
                    Който иска да помага да помага , който е против по-добре да замълчи, все пак има родни, приятели които могат да попаднат на тази статия! И аз в случая вместо добро да направя , ще им разваля настроението и ще ги растроя жестоко, защото ще са видели , написаното по-горе!
                    Човека си има голям шанс!!!!! Позволете да си го получи моля ви!
                    Наистина ли смяташ, че не искам да помогна Точно поради тази причина не замълчах и взех отношение. За да видиш това обаче е необходимо да погледнеш малко по-надълбоко, а не да реагираш първосигнално. Това е форум в който се излагат различни мнения, като се търси истината. Истината понякога боли, но това не я променя...

                    Шансовете са наистина реални с продължаването на рехабилитацията - факт

                    Изказванията продиктувани от чувства са разбираеми, но не и конструктивни. Понякога в желанието си да помогнем на някого можем и да му навредим. В медицината има едно основно правило - ,,Primum non nocere". Аз гледам да се придържам към него.
                    Последно редактирано от emanuilis; 14-01-09, 20:49.
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

                    Коментар


                    • #11
                      До: Зов за помощ !

                      Настана някакъв спор за нещо ,което като се зачетохме по-обстойно видяхме ,че всъщност emanuilis е прав и не е казвал ,че Ангел няма шанс,а кое е по-добре за него в случая. С цялото си уважение към него като лекар разбираме,че най-много би му помогнала интензивната рехабилитация която също е включена в програмата за престоя му в Москва.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Зов за помощ !

                        Здравейте,
                        днес стартира SMS номера за набиране на средства за лечение на Ангел с текст DMS ANGEL на номер 17 777. Прилагам и линк.

                        http://dmsbg.com/projects_details_actual.php?id=89&start=0

                        Ангел вече има нов сайт, който ще се актуализира постоянно http://sites.google.com/site/tohelpangel/Home
                        На негово име е открит и PayPal акаунт на следният е-мейл: angel_ada@abv.bg

                        Ако някой желае да получи допълнителна информация относно състоянието и лечението на Ангел, ние сме на разположение!

                        mobile: 0897 875767
                        e-mail: angel_ada@abv.bg

                        Поздрави и успешен ден на всички!

                        Коментар


                        • #13
                          До: Зов за помощ !

                          +1
                          Липсва ни компанията му !
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

                          Коментар


                          • #14
                            До: Зов за помощ !

                            CJ, здравей
                            Аньо казва, че те познава. Поздравява те!

                            Коментар


                            • #15
                              До: Зов за помощ !

                              +1
                              Успех!
                              Кръвна група 0+

                              Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X