Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Благотворителни търгове тук, във форума.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Благотворителни търгове тук, във форума.

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
    Според мен това се припокрива с идеята "Стоки за левче!". Пак на някаква символична цена се оттърваме от разни неща, само че тук левчетата ще се събират някъде. Може и там да се обяви, че парите ще се събират за благотворитворителност. Обикновено при две сходни тема просъществува едната, а онази е доста популярна вече.
    Аз пък не мисля, че между "тази" и "онази" тема би следвало да се правят паралели. В "онази" тема се продавам стоки за символични цени, а идеята на "тази" според мен е да се събират пари за благотворителност. Да примерът е за гума на цена от 2 /два/ лева, но пък би могло да се продават джипове на ...... 2000 лв. примерно или 10 000 лв. и цялата сума или част от нея (някакъв процент) да отива за благотворителни цели. Защо не? Зависи от съответния човек,желанието му, възможностите, сърцето ....

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      ... Но в случая ми се струва че повечето не разбрахте идеята на уважаемият ни колега Колонал...
      И аз така мисля. Ако е възможно да се направи такъв подфорум в раздела "Купува-Продава" Като според мен е важно да е ясно за каква кауза се събират парите. А каузи на тоя свят има колкото щеш, за съжаление.

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
      .... но пък би могло да се продават джипове на ...... 2000 лв. примерно или 10 000 лв. и цялата сума или част от нея (някакъв процент) да отива за благотворителни цели. ....
      Има неща които са ценни за някого, а на друг му събират прах. Другото е че аз като знам че парите от нещо което не ми трябва много, но е хубаво да го имам ще отидат някъде, по лесно бих взел решение за закупуването му.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

добре че се спори за да да си размърдам мозака дето го нямам

П,П, по този начин дето казва Васко , всеки може да бъде пряк учасник във всяко едно мероприятие или акция , да речем изненада на наш съфоромник, защото когато се прават таини мисии сами разбирате че немогат да знаят всички , заради истичане на информация , ако има такива пари дето всеки нещо е дал , тогава ще се чувства равноправен и горд че е участвал директно ,

лично мое мнение , поне аз така го приемам

моля да се спрът споровете , и аз невярвам че ще стане но ще се опитам да помогна , успех
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Васко, не се връзвай на децата. Те все скачат 100 метра, преди да помислят. А ние ги обичаме и им прощаваме.
          Преди събора предложих подобно нещо на Гере, но липсата на време ни попречи да го осъществим. Била съм на такива благотворителни търгове. От една страна е приятно да се съберат съмишленици, от друга - събират се и немалко средства, а после всички са удовлетворени.
          В детската стая дори висят две керамични картини, които всеки път ме изпълват с топлина, когато ги погледна.
          Така че - подкрепям те!
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

Нещо такова нали опитвах. И извън форума. Нищо не успях.
            Преди време чух същата идея от Т.Т. в частен разговор.
            Явно на работата вече и е дошло времето. Така че напълно подкрепям Колонела. Твърдо съм убеден, че трябва да се поръча обаче на професионалисти. Тука има достатъчно хора, които разбират от търговия, и в моите очи са истински честни търговци, а не никакви прекупвачи. Би трябвало да има успех.
            Като гледам, поне едно малко рафтче мога да напълня. А не само да ми се къса джигера като гледам как не стигат пари за сиропиталищата и болниците.

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
              Била съм на такива благотворителни търгове... !
              Правилната дума:търгове!
              смятам, че така ще се събират много повече средства.
              Поздрави!
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                ....П,П, по този начин дето казва Васко , всеки може да бъде пряк учасник във всяко едно мероприятие или акция , да речем изненада на наш съфоромник, защото когато се прават таини мисии сами разбирате че немогат да знаят всички , заради истичане на информация , ако има такива пари дето всеки нещо е дал , тогава ще се чувства равноправен и горд че е участвал директно , .....
                И това според мен е много вярно! Подкрепям идеята напълно, а съм и сигурна, че могат да се изложат много интересни неща на тези търгове
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Мога да споделя опит - във фирмата, в която работя има вътрешен сайт, с машина за търгове. Залежало или спряно от производство оборудване, с повредена опаковка или разкомплектовано, се предлага на търг с определена начална цена.
                  Всеки регистриран може да предложи цена. Условието е, че след изтичане датата и часа на търга, спечелилия НЕ МОЖЕ да откаже закупуването на предмета - така, че който е дал най - висока цена получава веднага стоката, с наложен платеж.

Може би тук ще може да се интегрира подобна машина, всеки да може да предлага стоката си, в лично съобщение до модератор, а хора само с право на легитимация да могат да правят предложения, за да няма как да се отказват лесно или да подвеждат изпращача.
                  Show must go on!
                  LZ1VES

Коментар

Колеги и на мен ми харесва идеята но . Има едно но ;с лични съобщения до модератора ??? ще лудне бе хора , а и ще има съмнения че нещата не са прозрачни. С наложен платеж - някъде в темата "Как да се разпознаваме на пътя "прочетох ,че колега се е направил на луд , когато му е дошъл колета с наложен платеж и то за смешна сума.Извинявам се ,че недавам идеи как да се направи , а само критики но мисля , че добре трябва да се обмисли.

Коментар

Няма как да се мине без определяне и натоварване на някой човек със цялата организация.
                      Ето малко предложения от мен:
                      На достъпно и видно място се публикува списък с всички артикули предложени за продажба, съдържащ в себе си необходимата информация ( прилагам примерен файл с минималната, според мен).
                      Трябва да има унифицирана форма за заявка, която всеки желаещ да може да изтегли, попълни и изпрати( Прилагам примерна форма). Организаторът на търга класира подадените заявки и определя победителя в търга. Ако има двама или повече участници с еднакви предложения, победителя се избира чрез жребий. С цел прозрачност, след изтичане на срока организатора публикува списъка с имената на участниците и техните предложения.
                      Прикачени файлове
                      На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Мисля че с тези ексели, или с Л.С. ще е прекалено сложно. Има готови скриптове които могат да свършат работа. Ето един примерно. Има и достатъчно програмисти във форума, които могат да напишат нещо елемнтарно което да върши работа.

Коментар

И на мен ми се върти нещо в главата , но по друг начин. От примера на Станко с Ново Село стана ясно , че хората изхвърлят легла и шкафове , а децата в домовете си държат дрехите на купчина на земята и спят на провиснали стари пружини . Всеки от нас поне веднъж е изхвърлял нещо здраво , което не му трябва и му пречи , а в същото време някой има нужда от такова нещо . Моята идея е да направим организация за събиране на информация от домовете къде от какво има нужда , която да се публикува в една тема , съответно и телефоните на колеги , които желаят да помогнат с транспорт . По този начин , ако някой иска да са отърве например от гардероб , който е запазен , а съответно в дома Х има нужда от такъв той само трябва да се обади на един от посочените талефони за съответния регион , както е в ДВИП .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ей тука има нещо такова което работи от доста време и хората събират пари за благотворителност по този начин (не е реклама на форума).

http://www.clubmilitaria.com/forum/index.php?board=39.0

Коментар

Супер! Аз съм ЗА!!! Кога почваме?

П.П. Плюс дрехи, обувки, и други неща за бита, но не вехтории...

Първоначално публикуван от kolonal-Васил Гергов Преглед на мнение
                              Хайде ти го обяви, щото тази тема се напълни с тъпи мнения на модератори и супер модератори. И защо ли си давам зор да правя нещо за хората?!!!

Мятайте я в коша и да се свършва.
                              Споко бе Васко! Идеята ти, която се е родила в главите и на други си е много гот! Просто или сложно, както обикновенно всичко е въпрос на организация. Търг е по-добре според мен, но и събиране на дрехи, вещи и/или предмети за бита също става. От мен - може да организираме и благотворителн/о/и мероприяти/е/я и в хотела
                              Последно редактирано от cveti; 06-03-09, 15:03.

Коментар

До колото знам благотворителните неща стават за да помогне с средства и то не малко за неща които не струват и толкова колкото се дава за тях, надявам се че колегите са разбрали че ако някой има везможност и има желание да помога за сираците или за някои болни или старчески дом , то трябва да дава за една гума която струва 10 ,най-малко 50 за да има смисъл тази идея да се осеществи ефективно , а да не стане както след събора Венци да ни пише още едно писмо( и то беше основателно наистина) че е едвам събрано 500 лв от които половината са дадени само от един човек !
                                тук идеята е да се помогне , да дадеме повече от стойноста на предмета иначе за какво ни е тази идея ако след 3 месеца в касата да има пък 250 лв !!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X