Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нашата гора! (инициатива на OFFRoad-Bulgaria.com+LRE+НУЕП)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Димитър
    Интересно - оказа се че за да неутрализирам "произвдения" от моята кола СО2, трябва да засадя едно дръвче. Виждате колко малко усилие е необходимо за да запазим поне баланса на СО2 във въздуха. Нека всички да направим поне това.[/url]
    вчера ядох боб - спешно трябва да насадя 2-3 дръвчета!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Вие вземете металните "документи",а отмен имате лопата!!!
      На над 1200-1300м надморска височина само вълците могат да ги открият!!!
      "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
      А+
      LZ1DRZ

Коментар

Инициативата за засаждането на дръвчета е похвална! Радвам се , че толкова хора откликват на нея и бих се включил. С малко медиина помощсъм сигурен, че ще има още много мераклии.
        Има обаче нещо друго: става въпрос за незаконнота изсичане на горите от мутрите и нелегален износ на дървен материал за Гърция, където се обработва и пак се връща у нас под форма на мебели. Идеята ми е ако има мераклии да направим авто - мото патрул, който да снима незаконните дървосекачи и след това да се алармират органите към министерствата. Ако не обълнат внимание може да повдигнем въпроса пред медиите с наличния материал.
        Живей за всеки дъх!

Коментар

щом става въпрос за засаждане сам първи
          каде и кога ще става
          и посадачен материал ще докарам
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

И сега последни новини докъде стигнахме с подготовката:

Накратко доникъде! Защо? Ами Националния ученически екопарламент НУЕП в лицето на ръководството си трябваше да се свърже с компетентните органи (Министерство на земеделието и горите) и оттам да ни дадат инструкции и малко помощ, за да осъществим инициативата. И така г-жа Милка Джиджова - председател на НУЕП вече няколко месеца обикаля всякакви канцеларии и моли за съдействие. И знаете ли какъв е резултатът - никакъв. От разните места никакво съдействие, желание за подкрепа още по-малко. Да ви кажа ако трябваше да изсечем една гора отдавна да сме го направили без никакъв проблем. Но забележете разрешение да засадим дръвчета е нещо което е явно много опасно... Не разбирам как е възможно такова бездушие? Възможно ли е да съществуват такива чиновници, които толкова безхаберно да се отнасят към идеята група деца да искат доброволно да засадят дръвчета...? Ще изчакам още няколко опита да направи г-жа Джидова с Министерството и след това ще предложа на всички да направим подписка, с която да „помолим” да ни бъде разрешено да засадим няколко дръвчета и ще я внесем, където е необходимо – та дано ни обърнат някакво внимание...
            VPetrov.photography

Коментар

Ами въпроса може да прозвучи глупашки , но защо изобщо се търси съдействието на министерството Да не мислите че ще броят пари Решили са група хора да засадят малко дръвчета, сами ще си изберем терен, ден и участници
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

ВСИЧКИ ЧИНОВНИЦИ СА ТАКИВА, трябва да ги прескочим някак си!
                Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                0884837709
                0878383528

Коментар

Че къде в това министерство е намерила чиновник, който поне знае български?

Коментар

И аз съм невеж в тези работи, но не става ли само, ако се контактува с някое горско?
                    Иначе съм съгласен за подписката.

Коментар

И аз съм на мнение , че контактите трябва да са диретно с горското абсолютно безсмислено е да се ангажира министерството все едно да мачкаш бълха с валяк.

Коментар

Пишете ме и мене
                        Венци мога да се опитам да помогна от страна на НУГ имам връска

Коментар

Обадете се в МОСВ на тел. 9406299 или 9406199, вече не си спомням точно и търсете г-жа Нели Илиева, тези неща са правени вече няколкократно от това министерство, има си отработен сценарий и фондове за дръвчета. Ако не помогне, значи новия министър е дърво, защото кака Доли ги тачеше тези неща...А и последно, кажете че Дима ви праща.
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Мисля че бих могла да помогна със съвет,всяко горско стопанство притежава определен участък който трябва да бъде залесен, видът на дърветата се определят от надмарската височина и почвените анализи. Има квоти за бр. дървета и видове,горските стопанства ги отпускат безплатно особенно щом е със нестопанска цел.
                            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Някой обади ли се на телефона който оставих да провери как стоят нещата?
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да със сигурност, но какво е станало ще проверя утре...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X