Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да съградим чешма!!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Да съградим чешма!!!!

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
    За сметката има няколко варианта. Най - простия е да се открие от няколко физически лица чиито подписи ще фигурурат в спесимена на сметката. Това озночава че всички те заедно или по отделно може да се разпореждат със сумата набрана по нея. Друг вариант е да се направи (соред мен неудачен) сдружение с идеална цел ( чешма) и да се открие сметка на сдружението (баяа разправия). Има и още, да ме прощават юристите за фриволната терминология, но мисля че първия е най удачен.
    Ако е ясно кои ще са на колегите които ще имат право да се разпореждат със сметката , следва да я открием , за което се ангажирам да седействам. Ангажирам се също да съдействам сметката да е освободена от всякякви такси и комисионни за подддържане и откриване. Щом имаме готовност и ако сте съгласни едно Л.С. и стартираме.
    Благодаря ти Викторе!!!
    За начало мисля, че вариант едно, предложен от теб, е най-добър!!!
    Предлагам със сметката да оперирате ти, Венци Петров и Чавдар(V93).
    Нека на ЛС, да ти пуснат личните си данни и действайте!
    Aз ще набирам средствата и ще ви контролирам в разходването им,
    ако нямате против.
    Хората с професионален опит, които са си предложили услугите, за сега, са няколко и на всички може да се има доверие, но вие решавате!!!
    За всякакви въпроси, съм " на среща"!!!!

Коментар

Както вече казах, смятам, че трябва да се подкрепи организацията която предложи инициатора. Но личното ми мнение е, че построяването на чешма е едно много добро дело, изискващо малко знания и опит и съвсем неизискващо сложна формална организация. Откриването на сметка ,наистина е най-лесния начин всеки да си даде лептата, но ако просто се съберем на избраното място за да го разгледаме предния уикенд и организатора събере парите по списък и готово. След това купува материалите и транспорта остава за сметка на мераклиите (такива ще има повече отколкото багаж), пък и нали не е на 300км. Ако останат пари - организатора купува бира за откриването. Повечето чешми в палнината са построени от малка група приятели, за да се запомни нечие име или по друг повод. Но главата си залагам, че е правено с желание и без хиляди левове, сметки и проверителни комисии. Пак повтаарям, това е лично мнение, ако искате да се прави фондация "чешмите на...." това е друг въпрос, но май се отдалечава от идеята...
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Нямя да стане само с данните, колегите ако са съгласни (следва да потвърдят) ще трябва да дойдат лично да положат подпсите си на спесимена. Аз ще го организирам. Редно е преди това да имаме т. н. комисия или не знам как ще го наречем, която да контролира или одобрява разходите. Не че искам да изпадаме в бюрократични процедури, но от опит знам (дано да не съм прав), че винаги се намира някой да не е доволен, да има претенции или бог знае какво. С две думи добрата идея да завърши с добър край. Естествено там следва да си ти GAD .
        Предлагам също да има някяква дата , след която да е ясно с каква сума разполагаме и на каква количествена или не нам как се нарича сметка можем да отговорим. В противен случай идеята може да остане дълго реме "висяща"
        Последно редактирано от Виктор Мечкаров; 20-03-07, 00:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
          Нямя да стане само с данните, колегите ако са съгласни (следва да потвърдят) ще трябва да дойдат лично да положат подпсите си на спесимена. Аз ще го организирам. Редно е преди това да имаме т. н. комисия или не знам как ще го наречем, която да контролира или одобрява разходите. Не че искам да изпадаме в бюрократични процедури, но от опит знам (дано да не съм прав), че винаги се намира някой да не е доволен, да има претенции или бог знае какво. С две думи добрата идея да завърши с добър край.
          Комисията е толкова отворена, че повече не може да бъде!!!
          Всеки, който иска да има отчет, може да се включи,
          а всеки дарител, който не е заявил конкретна заинтерисованост,
          ще получи отчет, дори да не иска!!!
          Примерно V93, който до момента не е допринесъл и един
          виртуален лев, но понеже, критикарства, ще управлява,
          с цялата тежест от това, фонда за чешмата!!!!
          А аз, като виртуален дарител, за сега,
          ще му искам пълна сметка за разходите!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            Както вече казах, смятам, че трябва да се подкрепи организацията която предложи инициатора. Но личното ми мнение е, че построяването на чешма е едно много добро дело, изискващо малко знания и опит и съвсем неизискващо сложна формална организация. Откриването на сметка ,наистина е най-лесния начин всеки да си даде лептата, но ако просто се съберем на избраното място за да го разгледаме предния уикенд и организатора събере парите по списък и готово. След това купува материалите и транспорта остава за сметка на мераклиите (такива ще има повече отколкото багаж), пък и нали не е на 300км. Ако останат пари - организатора купува бира за откриването. Повечето чешми в палнината са построени от малка група приятели, за да се запомни нечие име или по друг повод. Но главата си залагам, че е правено с желание и без хиляди левове, сметки и проверителни комисии. Пак повтаарям, това е лично мнение, ако искате да се прави фондация "чешмите на...." това е друг въпрос, но май се отдалечава от идеята...
            Никой не е фен на сложната организация, но освен сметката аз не се сещам по-добър вариант да се включат всички желаещи да участват. Ако има други идеи - не виждам нищо лошо

Коментар

Идеята е супер. Но защо да спираме с една чешма. Нека направим/ремонтираме една. Както виждам се заформя добра организация, нека продължим и след това. Идеи за чешми забелязах доста. Значи ако първата е успешна, защо да не продължим и нататък

По този начин, освен коловози след нас ще остане и още нещо.
              Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
              NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Така, сега предлагам следното за да не продължим със споровете и да забравим за какво спорим:

1. Да има два начина за събиране на пари - в брой и по сметка. Има хора на които им е по-удобно да ги дадат в брой има и такива на които е по-удобно да ги пратят по сметка. Затова се прави сметка точно както Victor е казал и в тази Банка. За целта се открива спесимен на трима човека на които всички имаме доверие, като те ще оперират със сметката заедно или поотделно в зависимост от случая. Освен това за парите в брой се грижи GAD.

Понеже аз имам намерение да се включа здраво в организацията и в контролния съвет оставям грижата за парите на триумвирата който предлагам:

1. V93
                2. Веско Горанов
                3. ICERUNNER

Имам пълно доверие и на тримата и съм готов аз лично да нося негативите ако предложението ми не е успешно!

За събиране на пари в брой, морален инициатор и будна съвест както и сега задължително остава GAD

За контролен съвет и управа освен горните лица предлагам:

1. Алекс Марков
                2. Volk
                3. Victor
                4. Стефан
                5. buldog
                6. Венци т.е. аз
                7. Яро
                8. Злати Златев

Нямам нищо против събирането на пари без първоначална обосновка защото колкото и да останат с общо решение ще ги пренасочим към друго дело и то сигурен съм че ще е добро. Въобще нека да направим едно нещо и после идеята може (и трябва) да стане постоянно действаща...

За първата чешма смятам че трябва да е близо и удобно за всички за да може да стане и да натрупаме опит. След това можем да направим чешми и на други по-отдалечени места. Продължавам да подкрепям идеята си за предложената от vladi333 чешма като особено подходяща за начало.

Ако някой има други предложения да ги дава, ако ли не казвайте по едно да и да действаме. От опит съм установил че с много дискусии само ще затлачим работата и накрая ще построим чешма страхотна но виртуална... Затова без много приказки, идеята на GAD е блестяща да я претворим в дело... и никакво отлагане! Предлагам максималното време за обсъждане да е 24 часа. Ако някой няма сериозни възражения които да изрази тук пристъпваме към действия. Моля предложените от мен лица да заявят своето съгласие...
                VPetrov.photography

Коментар

Толкова много приказки.. на мен ми се прияде барбекУ !
                  Давайте да правим чешмата, че да хвърляме невиртуални пържоли до нея ей !

Иначе идеята за кука за закачане на лебедка е N 1 ! Изкован надпис в камъка, КЛУБ 4х4 и до надписа халка
                  VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Точно и ясно. Нека колегите , които ще работят със сметката да потвърдят че са съгласни, после нека ми звъннат на 0889 934674 за да свършим работата до край.

Коментар

Аз също съм "За" като начало да направим чешмата в гората над Симеоново.

И ако остане това предложение, трябва да намерим начин да качим до там материалите, тъй като не е много близо до път, а във Витоша с джипки не може.
                      Имам предложение да намерим човек с АТВ, на който да прикачим малко ремарке/количка с която на няколко пъти да извози материалите. Не виждам как иначе ще ги носим на гръб, качването не е кой знае колко, но една торба цимент си е 25кг.
                      Последно редактирано от Peppy; 20-03-07, 09:20.
                      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                        Тебе те избива на "соц" Чавдаре!!!!
                        Не забелязваш ли, че си единствения такъв, "соцреалист"???!!!
                        Тая "конкретика" другарче, е внесена отдавна,
                        просто чети внимателно цялата тема!!!!
                        И не ми опошлявай темата с "чесане на езиците"
                        и "биене по гърдите"!!!!
                        Ако искаш да се включиш, си добре дошъл,
                        стани един ревизор, примерно!!!
                        Само не се е.авай с вярата на хората,
                        че няма да ти го простят...!!!

Най-малко от теб, пък съм очаквал опонент
                        по ревност......!!!!!
                        Айдеееее, каква е тази истерична реакция бре човек?!? ЗКПЧ-та, активни мероприятия, че и "опонент по ревност" ...

Ти сигурен ли си, че си минал през дрегера преди да седнеш на компа?

А що се отнася до "конкретиката", дето я било имало, недей моля те да ме разсмиваш с приказки като тези:

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                        Майтапа на страна, мисля че с под 3000лв., нищо не правим!!!
                        Миналата година доста обикалях пеша из Родопите и установих, че е пълно с чешми и чешмички, от които човек може да си утоли жаждата. Чешми различни. И по-малки и по-големи, и по-обикновени и по-красиви. Само дето едва ли някоя от тях струва парите, които ти премяташ (как ли да струват толкова като са отишли максимум по няколко торби цимент по 7-8-9 лв, 2-3 колички камъни и метър тръба?!?) и съвсем гарантирано, едва ли някоя от тях е била издигната след избор на инициативен комитет, откриване на набирателни сметки в лева и валута, контролно-ревизионни комисии и т.н. тежка бюрокрация.
                        Просто някой човек е натоварил материалите, хванал се е за кирката и лопата и е направил, каквото е искал да направи ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз предлагам да сложите край на безсмисления диспут. Чешма може да се направи и с два лева и с два милиона. Въпросът е каква ще е и дали е е тази която всички искаме да е.

А каква да е чешмата ще решим заедно. Ако парите не стигнат ще додадем, ако ли пък останат много добре... Имаме още много чешми за строене, горички за садене и много други неща дето не и идват наум сега.

НО МНОГО ВИ МОЛЯ НЕ ЗАДЪЛБАВАЙТЕ В ИЗЛИШНИ СПОРОВЕ. Нищо добро няма да направим ако продължаваме да се дърляме и то по такава прекрасна идея.

Край на споровете! Оттук насетне може да се спори само по това къде и каква чешма строим!
                          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                            Понеже аз имам намерение да се включа здраво в организацията и в контролния съвет оставям грижата за парите на триумвирата който предлагам:

1. V93
                            2. Веско Горанов
                            3. ICERUNNER

Имам пълно доверие и на тримата и съм готов аз лично да нося негативите ако предложението ми не е успешно!

...
                            Първо, естествено благодаря на Венци за гласуваното доверие. Имам обаче някои съображения против това да отговарям/взимам решения за средствата които се съберат.
                            1. Познавам се ЛИЧНО само с Венци, при това отскоро. С някои от другите в тази тема сме се засичали и сме карали заедно, но далеч не се "знаем" Т.е. мисля, че не е редно всички да са очаровани от това виртуален познат, като мен, да има достъп до сметката.
                            2. Както вече няколко пъти казах, за мен е добре, такава работа да бъде свършена на приятелски, а не служебни начала, поради което организацията на финансовите въпроси хич не ме блазни. А и не мисля, че това е най-доброто с което мога да помогна. С какво мога съм написал на GAD.
                            3. Вмомента имам малка контузия, поради което още поне две седмици не мога да си карам колата сам, затова ходене по банките ще ми е малко притеснително, а се надявам, че вие няма да чаката 2 седмици за да задвижите нещата. Последното разбира се не е основен проблем, имам кой да ми помага (вози), така че щом има нещо за правене (купуване на материали, транспорт и др. ) съм на линия.
                            Надявам се не тълкувате това като абдикация Каквото кажете съм "ЗА", вкл. и ако все пак се спрете на посочения от Венци състав!
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Извинявам се, пропуснах факта че още трудно се движиш и наистина ще е затруднение за теб. ОК ще ти измислим тогава друга подходяща задача, а колкото до третия човек няма проблем нека всички дават номинации няма само аз да го правя...
                              VPetrov.photography

Коментар

А колкото до прекарването на материалите съм съгласен че ще е трудно но нали няма да избираме само лесни проекти... Освен това не забравяйте че в нашия портал има форум ATV! Ей сега ще помоля тамошния модератор и ще видите какво чудо ще направят...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X