Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да съградим чешма!!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Да съградим чешма!!!!

И на мен идеята много ми допада. Включвам се.
    Освен по сметката, мога да помогна и счетоводно, и с ВиК-то, и с мистрията, и с лопатата, и на скарата, и на масата, въобще ще се свърши работата до края
    GAD, давай информация за сметката.
    И трябва да насрочим дата за предварителен оглед?

А за мястото нямам конкретно предложение и подкрепям идеята на vladi333.

Коментар

Събраната сума до момента е 700лв., от 7 човека.

Даряването става, като ми пратите ЛС и посочите сумата,
      която ще дарите, т.е. парите, за сега са виртуални.
      Но аз ще ги поискам, на по-късен етап,
      като ще публикувам и списък на дарителите и дарените суми!
      Разчитам на "думата" на всеки!!!!
      Ако някой иска да не бъде споменаван в списъка на дарителите,
      или да не бъде упомената сумата, нека го напише,
      като условие в личното съобщение към мен.
      Ще се съобразим с това желание.
      Това няма да важи само за тези, които не спазят ангажимента си,
      но до колкото познавам хората тук, не мисля, че ще има такива!!!

Ако, разгледате темата по-нагореhttp://forum.offroad-bulgaria.com/ne...reply&p=141062 ,
      ще видите, че тези неща вече са изяснени.
      Както и че съм предложил котролно-ревизионна комисия,
      за която всеки може да предлага хора,
      а може и просто да се самопредложи и да се включи.

Начина за събиране на реалните пари, не мисля,
      че трябва да определям сам.
      Това е общо дело и трябва да се реши,
      ако не от всички, то поне с болшинството на хората от комисията!!!

Коментар

Идеята много ми харесва И се включвам с едно предложение, което най-вероятно няма да се приеме... НО става дума за района между Пампорово, Рожен и Смолян (Родопите). Мястото е горе-долу доспътно с кола. Района е такъв, че е мнооого малка вероятността да има вандалски прояви, а в същото ще е доста посещаван. Хубаво още е, че там има много чучурчета заградени с няколко камъка и избора на точното място ще ебогат Ето снимка на района:

Става дума за райончето отдясно на скалата("дупчов камък") и зад баирчето
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Аз съм за и предлагам титуляр на сметката да е титуляра на идеята а именно GAD!
          ОК. Но трябва и поне още двама да могат да работят с сметката,
          за оперативност. Най-вече този, който ще се занимава професионално с строителството.
          Примерно Турбозмей, който виждам,
          че предлага механизация и "дива сила".
          Май първо трябва да спретнем една сериозна организация,
          да видим какви са ни силите и възможностите,
          а после да усвояваме сметката!!!!

На Виктор, специални благодарности,
          за предложението и компетентната намеса!!!!

офф топик:
          Приятелю GAD я да вземем едно решение да ти сменим НИК-а... Че така е много объркващо. Първо не си ГАД, второ почвам и аз да се бъркам като те видя и да ти викам ГАД и хората които не са запознати да ме гледат странно...
          Венци, от "дуела" ме врънкаш, да си сменя НИК-а!!!!
          Ще взема да направя едно обществено допитване в форума,
          да видим, к'во ще каже народа.....!!!!!
          За това ли, така и не си ми сложи картечницата...???!!!!

Коментар

Според мен ще е добре имената на дарителите и тези на включилите се по някакъв начин да бъде изписано на някаква плоча или нещо подобно.... За съжаление нямам възможност да се влкюча финансово, но за работа и с малко познания за ВиК съм на линия - кога кажете.
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Да решим къде ще я градим чешматаи да направим организацията за
              построяването,материали,транспорт,работна ръка и т.н и Gad да се възползваме от предложението на Viсtor за откриването на банкова сметка защото с виртуални пари материали не се купуват Имам предвид друго си е да ги има парите на сметка и да започнем да градим чешмата и ще е ясно с колко пари разполагаме и колко хора ще се включат в това начинание с друга помощ не всичко е пари
              Аз участвам и финансово и с двете си ръцеИ имам приятел със скад за строителни материали ще го натискаме за отстъпки а сигурно има и други с такива възможности който ще помогнат А ревизията ще тия направим няма страшно

Коментар

Наистина добра идея! И добре ще е да пише отгоре че е от Форума, да знаят хората! И тези които са помогнали също

Включвам се и аз и финансово и с друго каквото потрябва!
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
                  Да решим къде ще я градим чешматаи да направим организацията за
                  построяването,материали,транспорт,работна ръка и т.н и Gad да се възползваме от предложението на Viсtor за откриването на банкова сметка защото с виртуални пари материали не се купуват Имам предвид друго си е да ги има парите на сметка и да започнем да градим чешмата и ще е ясно с колко пари разполагаме и колко хора ще се включат в това начинание с друга помощ не всичко е пари
                  Аз участвам и финансово и с двете си ръцеИ имам приятел със скад за строителни материали ще го натискаме за отстъпки а сигурно има и други с такива възможности който ще помогнат А ревизията ще тия направим няма страшно
                  Точно така и ще стане приятелю!!!
                  Виртуални чешми няма!!!!
                  Само кажи с колко участваш, точно, на ЛС!!!
                  А за ревизия, "винаги готов"...,
                  нали аз съм те предложил за ревизор...!!!!
                  Вече минахме виртуалните 1000лв.,
                  Давайте още, "с малки суми но редовно",
                  т.е. всеки!!!!
                  А, не искате ли и едно масивно барбекю, до чешмата...???!!!

Майтапа на страна, мисля че с под 3000лв.,
                  нищо не правим!!!
                  По-добре да останат за още една чешма,
                  от колкото да не стигнат за първата!!!
                  Дали да не направя, гласуване с "ЗА" в анкетата = 50лв.???!!!

Не ми обеснявайте, че не можете да отделите някаква сума,
                  а иначе идеята е "супер"...???!!!

Извинявам се, ако ви се видя нагъл, справка подписа ми!!!
                  Но в тая тема ще си говорим сериозно, даже за пари!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                    Извинявам се, ако ви се видя нагъл, справка подписа ми!!! Но в тая тема ще си говорим сериозно, даже за пари!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Ами на мен сериозното говорене ми звучи примерно така:

Предлагам да направим чешма еди-къде си (само да не е на някое било, че ще трябва да събираш пари и за помпена станция за да качваш водата горе ).

За целта ще са необходими следните материали: ....
                    Тези материали ще струват ХХХ лева.
                    Освен това ще е необходим транспорт за превоз на ... до ..., както и Х човека, които да направят ...

Т.е., момчета и момичета, необходима ни е сума в размер на ХХХ, а също и Y души, които да превозят материалите, да копаят, бъркат цимент и т.н.

Т.е., извинявам се, ако ти се виждам нагъл, ама приказки от рода на "Дайте да съберем едни пари, пък все ще им намерим място", нещо не ми звучат много сериозно ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

По добре късно, отколкото никога. От няколко дни не съм влизал във форума и гледам - изпускам!!! Така че: пишете ме и мен.

Само да не се получи така, че да се наеме "подизпълнител", който да свърши фактическата работа. Много важна е - поне за мен - възможността физически да се осъществи акта на "поставяне камък върху камък" от градежа.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                        Ами на мен сериозното говорене ми звучи примерно така:

Предлагам да направим чешма еди-къде си (само да не е на някое било, че ще трябва да събираш пари и за помпена станция за да качваш водата горе ).

За целта ще са необходими следните материали: ....
                        Тези материали ще струват ХХХ лева.
                        Освен това ще е необходим транспорт за превоз на ... до ..., както и Х човека, които да направят ...

Т.е., момчета и момичета, необходима ни е сума в размер на ХХХ, а също и Y души, които да превозят материалите, да копаят, бъркат цимент и т.н.

Т.е., извинявам се, ако ти се виждам нагъл, ама приказки от рода на "Дайте да съберем едни пари, пък все ще им намерим място", нещо не ми звучат много сериозно ...
                        Що съм убеден, че си бил "политически" в армията(БНА)???!!!
                        От тия дето все "запрягат каруцата, пред коня",
                        а обвиняват другите в това!!!!

Или не четеш внимателно цялата тема,
                        или правиш "активно мероприятие"???!!

Аз не предлагам, да ми направите чешма в двора,
                        дай ти някакво предложение!!!
                        Нито искам определена сума,
                        щото не се знае къде ще я правим и колко ще струва!!!???

Аз, пък те предлагам, да влезеш в контролно-ревизионната комисия
                        и да критикуваш на воля!!! Барем направиш нещо, за каузата!!!!
                        Даже предлагам, да си титуляр на набирателната сметка и да отговаряш за разходването на парите!!!!
                        Ти имаш ли някаква друга свежа идея,
                        освен как да си накаляш "джипа"...???!!!
                        Щото аз имам и още.....!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                          Що съм убеден, че си бил "политически" в армията(БНА)???!!!
                          От тия дето все "запрягат каруцата, пред коня",
                          а обвиняват другите в това!!!!

Или не четеш внимателно цялата тема,
                          или правиш "активно мероприятие"???!!
                          А под леглото погледна ли?

П.П. А за предложение ...

Първо: Да се определи място. Не на билото на Стара планина (щото няма да има вода) и не в парк Витоша, на 5-10 минути пеша от цивилизацията. Като ще е чешма от офроуд-форум - да е на място, където по-трудничко се стига.

Второ: Да се направи от компетентни хора една сметка какво трябва за целта

Трето: Да се обяви конкретно какво трябва като финанси и обезпечение с жива сила и техника и се определи срок за набиране на средства и доброволци за извършване на работата.

Четвърто: След изтичане на срока да се види дали необходимото е налично и да се премине към реализация на проекта.

Така че, другарче, идеята ми е да се внесе конкретика, а не чесане на езици и биене в гърдите. Щото иначе много на соц го избива.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Идеята е страхотна. Не я разваляйте със заяждане. Когато някой като GAD поеме инициятива за правене на нещо хубаво има два начина да помогнете. Първия е като се включите в поетата от него инициятива, а втория като не му пречите. Ако някой има желание да се направи по друг начин - добри дела колкото щете, изберете си едно и работете за него.
                            Поздрави и дано да стане тая работа!
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              А под леглото погледна ли?

П.П. А за предложение ...

Първо: Да се определи място. Не на билото на Стара планина (щото няма да има вода) и не в парк Витоша, на 5-10 минути пеша от цивилизацията. Като ще е чешма от офроуд-форум - да е на място, където по-трудничко се стига.

Второ: Да се направи от компетентни хора една сметка какво трябва за целта

Трето: Да се обяви конкретно какво трябва като финанси и обезпечение с жива сила и техника и се определи срок за набиране на средства и доброволци за извършване на работата.

Четвърто: След изтичане на срока да се види дали необходимото е налично и да се премине към реализация на проекта.

Така че, другарче, идеята ми е да се внесе конкретика, а не чесане на езици и биене в гърдите. Щото иначе много на соц го избива.
                              Тебе те избива на "соц" Чавдаре!!!!
                              Не забелязваш ли, че си единствения такъв, "соцреалист"???!!!
                              Тая "конкретика" другарче, е внесена отдавна,
                              просто чети внимателно цялата тема!!!!
                              И не ми опошлявай темата с "чесане на езиците"
                              и "биене по гърдите"!!!!
                              Ако искаш да се включиш, си добре дошъл,
                              стани един ревизор, примерно!!!
                              Само не се е.авай с вярата на хората,
                              че няма да ти го простят...!!!

Най-малко от теб, пък съм очаквал опонент
                              по ревност......!!!!!

Коментар

За сметката има няколко варианта. Най - простия е да се открие от няколко физически лица чиито подписи ще фигурурат в спесимена на сметката. Това озночава че всички те заедно или по отделно може да се разпореждат със сумата набрана по нея. Друг вариант е да се направи (соред мен неудачен) сдружение с идеална цел ( чешма) и да се открие сметка на сдружението (баяа разправия). Има и още, да ме прощават юристите за фриволната терминология, но мисля че първия е най удачен.
                                Ако е ясно кои ще са на колегите които ще имат право да се разпореждат със сметката , следва да я открием , за което се ангажирам да седействам. Ангажирам се също да съдействам сметката да е освободена от всякякви такси и комисионни за подддържане и откриване. Щом имаме готовност и ако сте съгласни едно Л.С. и стартираме.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X