Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Установка за преснимане на негативи ?

Свий

X
- 

От: Установка за преснимане на негативи ?
Трябва да му смениш драйвера, и ще стане.Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеАми аз все още съм на мнение, че преснимането с качествен обектив и макро пръстени/мех е доста напред като качество от всичко, освен професионален барабанен скенер. Проблемът, който стои, е типа на подсветката - пробвах с един 20W LED прожектор - като светлина (сила, температура и равномерност) е чудесен, но за мое съжаление "произвежда" познатата от снимане на всякакви монитори "плаваща" линия - оказва се, че диодът (този е от големите, които са като плочка) явно не свети постоянно, а трепти. Вероятно с екпериментиране може да се нацели точната скорост на снимане, при която това да се избегне. Другият вариант е да се ползва подсветка от нажежаем тип, но там пък ще има други проблеми.
Може и евентуално да пробваш да сложиш кондензатор успоредно на диода, ама има вероятност от това драйвера съвсем да се ошашка, или дори да има пушеци.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
 - 

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение....трепти заради драйвера в него. Ако прожекторът се захрани от отделен филтриран правотоков източник, ще свети много мазно и гладко.OK, ама дайте нещо конкретно дето да свърши работа - прекалено много неща има на пазара и достатъчно малко информация за конкретните им характеристики, та да разбера кое ще стане.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеТрябва да му смениш драйвера, и ще стане...Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
 - 

Няма как да ти посоча нещо конкретно, без да знам на колко волта е диода, за който се търси драйвер. Ще трябва или да премериш напрежението върху изводите на диода, или да кажеш какво пише на него, ако пише нещо.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
 - 

Най-лесното е точно това - както си снимахме екран на телевизор едно време. Ако апаратът е закрепен стабилно, ще отнеме десетина минути да намериш правилната експозиция. Бих заложил, че е някъде между 1/2 и две секунди.Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеВероятно с екпериментиране може да се нацели точната скорост на снимане, при която това да се избегне.Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...
TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар