Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки за критика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Снимки за критика

Ето и с малко ФШ
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:test-1.jpg
Прегледи:2
Размер:170.1 КБ
ID:5551358

Коментар

Определено промяната е в положителна посока.Сега детайла е много по-добре видим...
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

[QUOTE=Chinela;2387495]Ето и с малко ФШ[/QUOTE
        Ванка точно така си представях снимката, браво!
        И аз не съм съгласен, че във фотографията не трябва да се намесва "тъмната стаичка", тя винаги е присъствала и няма значение дали ще я прави автоматиката на софтуера, или ще я направи някой който и разбира. Така или иначе снимка с кофти композиция колкото и да я обработиш все ще си остане кофти. Хващането на точният момент и заставане на точното място е много по-трудно според мен, но аз така или иначе не мога да обработвам и 99% от кадрите ми са "сурови".

Коментар

Някой който може да работи с фотошоп и му се занимава, мога да му я пусна в RAW да опита.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
            Някой който може да работи с фотошоп и му се занимава, мога да му я пусна в RAW да опита.
            Аз бих опитал.Не ,че кой знае колко мога да боравя с програмата,но пък ме кефи да опитвам!
            Така,че ако искаш давай Raw файла да опитам.
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER

Коментар

Ето, изтегли я от тук. http://htftp.offroad-bulgaria.com/Chinela/_DSC0041.ARW
              Предупреждавам, че това е Сони РОУ - формат и трябва последна версия софтуер за отваряне, поне доскоро беше така.

Коментар

Ето и с малко ФШ
                Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                Определено промяната е в положителна посока.Сега детайла е много по-добре видим...
                На мен снимката в оригинал ми харесва повече. Има обем. Има изразен акцент и интересна заигравка със светлината и сенките. След обработката снимката е по-светла и се забелязват детайлите, но е станала плоска и акцента се размива...
                www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                0898777327

Коментар

Ето, изтегли я от тук. http://htftp.offroad-bulgaria.com/Chinela/_DSC0041.ARW
                  Предупреждавам, че това е Сони РОУ - формат и трябва последна версия софтуер за отваряне, поне доскоро беше така.
                  На мен ми стана интересно.
                  Кадърът е много хубаво уловен момент.

И това апаратче си прави много хубави снимки.

Ето моята версия :

Поздрави,
                  Калин
                  .

Коментар

При мен не се отваря с Фотошоп,а нещо не успявам да си го ъпдейтна.Така,че...тъй като заради един файл няма да взема сега да инсталирам друг софтуер отпадам от пробите!
                    NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
                      На мен снимката в оригинал ми харесва повече. Има обем. Има изразен акцент и интересна заигравка със светлината и сенките. След обработката снимката е по-светла и се забелязват детайлите, но е станала плоска и акцента се размива...
                      Тук съм съгласен с теб - напоследък "отварянето" на детайла в тъмните зони се абсолютизира, често без сериозни основания, а просто защото техниката го може, но в някои случаи това се оказва противопоказно за дадената сцена. Това, което на мен ми липсва в първата версия - тази директно от апарата (между другото RAW-файла отворен лайтрум е доста по-светъл и по-малко контрастен, от това, което е извадило Сонито) - е осветяване в предната гума на мотора и дълбочина в сцената зад основния обект, не по периферията. Другото, което дразни окото са аберациите в клоните горе в ляво. Та по тези причини го направих така:

Име:_DSC0041-2.jpg
Прегледи:1
Размер:88.7 КБ
ID:5551577

п.п. Има и една клечка, която стърчи не на място, точно пред гумата, ама те е трябвало да се отстрани хардуерно.
                      Последно редактирано от stargazer; 07-01-14, 11:18.
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Благодаря Ви много за критиките и съветите.
                        Нещото което съм забравил да спомена е, че това е движещ се обект, а не статичен...тоест, уловил съм го преди да падне..
                        Другото което трябва да знаете, че аз също карам мотор, минал съм от там преди колегата, спрял съм мотора, извадил съм апарата и ръцете ми още треперят.
                        Няма време за мислене, композиция и не знам си какво, просто завъртам само скоростта, така че да се вижда обекта в тая тъмница...исото и блендата са зададени предварително.
                        Момчето влезе в осветеното място и аз "стрелях", друг проблем който имам постоянно е, че фокуса се хваща винаги за най-близкото клонче и назад ядец.
                        Колко такива кадри съм изпуснал поради тази причина, не е истина. А и пулсът ми е на макс, задъхан съм и .....

Но пък кефът от поне един такъв кадър е голям.

ПП. Ако трябва да съм честен, варианта на колегата darkrose ми харесва най-много.

Коментар

друг проблем който имам постоянно е, че фокуса се хваща винаги за най-близкото клонче и назад ядец.
                          Не съм запознат с това Сони, но може би има някакви опции за настройка на начина на фокусиране. Често има в менюто точно такава опция за фокусиране на "най-близкия обект", която може да се изключи.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                            Не съм запознат с това Сони, но може би има някакви опции за настройка на начина на фокусиране. Често има в менюто точно такава опция за фокусиране на "най-близкия обект", която може да се изключи.
                            Или като ДСЛР-ите да фокусира само по централна точка!? Нали апарата беше Сони РХ 100?
                            Последно редактирано от коко келеша; 07-01-14, 11:49.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              Или като ДСЛР-ите да фокусира само по централна точка!?
                              Да, ползвам и тази опция, но снимките не стават добри, вижда се мотора, но се губи пейзажа когато сме на открито....
                              Както вече споменах, повечето пъти нямам време за настройки, най-много да променя скоростта или блендата ...другото е късмет.

Ето тук също ми трябва фокус навсякъде.... само пример.

Име:921320_638266422898531_80540434_o.jpg
Размер:326.1 КБ
ID:5551583

или тази

Име:1553492_641946275863879_763564362_o.jpg
Размер:252.9 КБ
ID:5551584
                              Последно редактирано от Chinela; 07-01-14, 12:00.

Коментар

• Contrast Detect (sensor)
                                • Multi-area
                                • Center
                                • Selective single-point
                                • Tracking
                                • Single
                                • Continuous
                                • Face Detection
                                Това са му вариантите, според написаното в ДПревю. По пътя на логиката, в първата снимка контрастния сензор би трябвало да се справи най-добре. За да постигнеш пък по-голям DOF, т.е. да имаш на фокус и обекти в близък план и такива надалеч, нямаш друг избор, освен да затвориш блендата... което обаче или ще ти свали скоростта, или ще ти вдигне исо-то - все нежелани ефекти в твоя случай, макар че Сонито е с хубава голяма матрица и високото исо (в разумни граници, все пак) не трябва да е чак много страшно като шум.

Друго, което забелязах в ревюто, е че имаш възможност за запаметяване на три комплексни набора настройки на апарата, които да сменяш с бърз бутон - това може да се окаже доста полезна функция за теб.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X