От: Проби, грешки, снимки...
Тая както е застанала на Ф имам чувството че всеки момент ще извади отнякъде една кирка и ще я забие в новата играчка на мъжа си!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проби, грешки, снимки...
Свий
X
-
За мен продължаваш да имаш проблем с фокусиранетоПървоначално публикуван от a100 Преглед на мнениеОпити с д3 и 50/1.8
На първата снимка само момичето е донякъде на фокус.Момчето не е, а близкия план/примерно телефона, лаптопа, списанията/ да не говорим...
Направи ли снимки и с друг обектив, или само с 50-ката?
Ако имаш и с друг обектив, дай да направим сравнение.
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Този път фокусирането не е с проблем. Реших да пробвам д3-ката на сина как снима на 11 точки (само кръстосаните) и на 1200 ИСО. Фокусирах далечния план (дъщерята) и исках да видя докъде ще е на фокус така, че - грешката е в ЗАУ-то
. В интерес на истината подходих доста небрежно към този кадър. Тази машина не прави грешки...
По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!
Коментар
-
1.8Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеА на каква бленда си снимал въпросния кадър
Тя снимката не е за показване, ама исках да покажа как комуникират младежите днес
.
Коментар
-
Коментар
-
ами има си почти във всеки софтуер за обработка филтър за почистване на шума "Noise"...Първоначално публикуван от a100 Преглед на мнениеС д7100 и статив... Принципно, новите машини имат опция за подтискане на шума при дълга експонация. Иначе - софтуерно, питай Любашки
Аз лично, ако ми се налага го използвам oще в "Camera raw" /работя с Фотошоп/, където дори понякога използвам една от опциите на "Noise reduction" /Luminance/, с цел да направя по-меко някое изображение/използвам го принципно при снимки на лица, портрети и т.н.-така лицето придобива един по-гладък вид/,трябва обаче да се внимава, да не започне да изглежда като от пластмаса.
Принципно обаче...аз лично се стремя да използвам статив където е нужно и да снимам на поносимо високо ниво на Iso-то, за да не прави шум ...или поне той да е пренебрежимо малък. Проблема в чистенето на шума софтуерно е, че се губи и част от детайла, което пък също не е добре/т.е. поправяме едно, а разваляме друго/NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Мене пък хем не ме бива в обработката, хем пък и компютъра ми не го бива (за фотошоп примерно) та затова също се старая да снимам на минимално възможно исо. Обаче пък често това при мене води до прекалено намаляне на скоростта и от там липса на фокус (като снимам от ръка), което пък направо ме вбесява! Затова, като имам възможност правя по няколко кадъра с различни бленди (скорости) и после избирам да запазя най-читавия, ако изобщо има читав! Мъча се да налучквам демек, което не ме кефи, но пък се надявам да дойде ден когато ще имам вече опита и познанията да уцелвам без много, много налучкване!Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеПринципно обаче...аз лично се стремя да използвам статив където е нужно и да снимам на поносимо високо ниво на Iso-то, за да не прави шум ...или поне той да е пренебрежимо малък. Проблема в чистенето на шума софтуерно е, че се губи и част от детайла, което пък също не е добре/т.е. поправяме едно, а разваляме друго/"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Има една реплика на Скот Келби - "Оженете се за своя триножник, демек статив". Все по-често се убеждавам колко е прав гадът. И все пак много зависи с какво снимаш.По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!
Коментар
-
Благодаря.Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеами има си почти във всеки софтуер за обработка филтър за почистване на шума "Noise"...
Аз лично, ако ми се налага го използвам oще в "Camera raw" /работя с Фотошоп/, където дори понякога използвам една от опциите на "Noise reduction" /Luminance/, с цел да направя по-меко някое изображение/използвам го принципно при снимки на лица, портрети и т.н.-така лицето придобива един по-гладък вид/,трябва обаче да се внимава, да не започне да изглежда като от пластмаса.
Принципно обаче...аз лично се стремя да използвам статив където е нужно и да снимам на поносимо високо ниво на Iso-то, за да не прави шум ...или поне той да е пренебрежимо малък. Проблема в чистенето на шума софтуерно е, че се губи и част от детайла, което пък също не е добре/т.е. поправяме едно, а разваляме друго/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Коментар