От: Кадрите на Преслав Пейчев
Да... един приятел ми даде да пробвам последния 50-милетров 1.8 канонски. Приятно съм изненадан и авто фокуса е приличен. Следващите един-два дни ще пробвам и един хелиос руски 58мм f/2.0. Ще кача снимки и от него.
Ето няколко от този, нямах много време...

Това съм го снимал в движение и от изправянето се кропна по нежелание

Да... един приятел ми даде да пробвам последния 50-милетров 1.8 канонски. Приятно съм изненадан и авто фокуса е приличен. Следващите един-два дни ще пробвам и един хелиос руски 58мм f/2.0. Ще кача снимки и от него.
Ето няколко от този, нямах много време...
Това съм го снимал в движение и от изправянето се кропна по нежелание

. Главния проблем идва от адаптерите. Имам 4 от различни производители, с различни чипове - програмируеми и непрограмируеми и всеки има собствено мнение за правилно фокусиране
. Главния проблем идва от адаптерите. Имам 4 от различни производители, с различни чипове - програмируеми и непрограмируеми и всеки има собствено мнение за правилно фокусиране . Това, което се твърди из нета и е забелязано и от мен е, че има значение в каква посока се върти ринга за фокусиране - към или от безкрайност. В едната от двете посоки фокуса е по-точен, само трябва да хванеш в коя. Освен това, по мое виждане, нито един от адаптерите не дава идеалната безкрайност. Все не достига по някоя идея. В заключение ще кажа, че трябва да се опита, за да мине тръпката от неизвестното, но аз май вече съм одъртял и мързела ми е в повече, та предпочитам автофокуса да се труди вместо мен. Айде и един пример дето не е много за показване, но е илюстрация на това, на  какво можеш евентуално да се надяваш. Снимано с ЕОС 350Д и "Хелиос" 44-2. Впрочем, това е обективът, който лично аз бих си взел, защото блендата му е с пресет и позволява да фокусираш на отворена бленда и след това почти без сътресения да я затвориш до работно положение.
. Това, което се твърди из нета и е забелязано и от мен е, че има значение в каква посока се върти ринга за фокусиране - към или от безкрайност. В едната от двете посоки фокуса е по-точен, само трябва да хванеш в коя. Освен това, по мое виждане, нито един от адаптерите не дава идеалната безкрайност. Все не достига по някоя идея. В заключение ще кажа, че трябва да се опита, за да мине тръпката от неизвестното, но аз май вече съм одъртял и мързела ми е в повече, та предпочитам автофокуса да се труди вместо мен. Айде и един пример дето не е много за показване, но е илюстрация на това, на  какво можеш евентуално да се надяваш. Снимано с ЕОС 350Д и "Хелиос" 44-2. Впрочем, това е обективът, който лично аз бих си взел, защото блендата му е с пресет и позволява да фокусираш на отворена бленда и след това почти без сътресения да я затвориш до работно положение. .
. !!
!!

/си взех тогава след доста сравнения ултраширок варио обектив/10-20мм/ и смея да твърдя, че въобще не съжалявам.Дава невероятна рязкост и яснота на кадъра.
/си взех тогава след доста сравнения ултраширок варио обектив/10-20мм/ и смея да твърдя, че въобще не съжалявам.Дава невероятна рязкост и яснота на кадъра.

Коментар