Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв фото принтер ? :)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Какъв фото принтер ?

    С гореспоменатия принтер ползвам фотохартия на InkTec, гланцирана, бързосъхнеща, водонепропусклива от двете страни 260гр/м2 - много добро качество и цена /около 35ст. за А4 и около 1,10лв. за А3 без ДДС за брой/. Това до формат А3. На HP и Canon хартиите за струйни принтери също са добри, но са по-скъпи. От къде я купувам виж в гугъл, да не правя реклама.
    2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
    2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
    2007 HOMDA FMX 650

    Коментар


    • #47
      От: Какъв фото принтер ?

      Аз след известно количество тестове избрах Ilford Galerie Smooth Pearl Paper 290gsm. Малко скъпичка идва - около лев за А4, но с нея постигам най-добри резултати.
      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
      Walter Rohrl
      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

      Коментар


      • #48
        От: Какъв фото принтер ?

        Днес вече чашата преля - отивам да изкарам 20 тина снимки от празничните сбирки в локално фото. До тук добре, поръчах си снимките изчаках, взех си ги и
        -МА т'ва моите снимки ли са?!
        -Ами да отговаря ми уверено новият собственик на студиото..
        - а защо са толкова "мазни", че то едвам се вижда т лицата на хората, питам АЗ!
        - ееми така е, като са снимани със сапунерка - виш резулюцията е 1024x768 (за снимка 10-15см) .
        -чакай малко!
        Тичам до нас, взимам лаптопа, апарата и пак при пича. Показах му с какво са снимани, как се гледат на монитира и как на неговите хм.. изрезки. Дадох му оригиналите с резулюцията 6060x4048. Пусна ми снимки със АБСОЛЮТНО същото качество. Побъбрихме на висок тон как принтера му е 70 лв отметро и си тръгнах. Е взех си снимките, че ми трябват, но...
        Дайте да измислим някакъв дивайс с който да си принтвам снимките че ми писнА.
        В последно време буцам доста A3, тъ че може и в такъв формат. Наемам се да е мастилоструен ще си врътна една приграмка да му пуска по еднин тест на 2 седмици. Ма няма да има особена нужда, тъй като побе ВЕДНЪЖ на 2 седмици принтирам снимки.
        Моля дайте предложения. Имам наум да намерян нещо старовтемско, че хем държат на бой, хем чиповете има са кът = ефтино зареждане .

        Айй със здраве

        Коментар


        • #49
          От: Какъв фото принтер ?

          Брадър - мултифункционално А3. Това май е най-евтиното:

          http://www.brother.bg/g3v1/g3.cfm/s_...MFC-J5910DWYJ1
          Последно редактирано от коко келеша; 04-01-14, 08:10.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

          Коментар


          • #50
            От: Какъв фото принтер ?

            ПОлзвам 2 принтера Brother и откак ги имам забравих що е то принтер, как се зареждат глави, как се тръскат тонери и разни такива.. Обаче, тоя като му гледам мастилниците май се сменят само с нови, което не е толкова зле, но в крайна сметка си е по-скъпо от тези дето са с непрекъснато подаване. Сега си спомних, че пича във фотото принтваше с някакъв Еpson - 6 цветен, незнам дали е от хартията или от принтера, но определено переди да взема каквото и да било почти задължително е да му изкарам някоя снимка. Това доста осложнява нещата, но първо да изберем утройство, пък после ще търсим някой с такъв принтер да го изнасилваме .
            - незнам дали има само принтер за формат А3, че мултифункционално устройство ми е ненужно, вече имам 2. А3-то е по-скоро препоръчително, макар че там най-много излиза сметката ем от качество, ем откъм цена. Една снимка А4 е 3.50, А3 е към 5.50. Та ако принтера е с приемливи консумативи си заслужава от всякъде.
            * гледам Brother са пуснали някакви LED цветни принтери. Знам, че спадат към лазерните, но все пак твърди се че са с най-качествен печат. При тях каква хартия може да се ползва, примерно гланц до колко г/см3 >?

            Поздрави !

            Коментар


            • #51
              От: Какъв фото принтер ?

              И такаа.. днес докато отметвах куп задачки, междувеременно направих рисърч. Данните сочат, че Epson са най-предпочитани за фотопринтери, най-вече заради ниската покупателна цена и нискта цена на консумативите. Тъй, че нещата май отиват на там. Основното което ме притеснява е, че ако закупя принтер и му монтирам система за непрекъснато подаване на мастилото или си пълня мастилниците с неоригинално мастило, което ще се случва на 100% дали ще се запази качеството на печата като с оригиналното такова. От тази гледна точка обмислям варянт за закупуване на принтер 10-та употреба и поставянето му на някаква система, ако не сработи отива на болкука, но поне няма да съжалявам - ще съм опитал.
              В този ред на мисли някакви конкретни моделчета Epson >?

              Поздрави !
              п.п. като се замисля и Canon ме устройва, даже много ме устрйва, но имам горчив опит със чипнати глави и съм доста резервиран от тази гледна точка.

              Коментар


              • #52
                От: Какъв фото принтер ?

                Погледни Epson L800 - доливаш оригинално мастило и си свиркаш
                Четете книги, не вестници!!!

                Mitsubishi Pajero Sport 2,5TD 1999

                Коментар


                • #53
                  От: Какъв фото принтер ?

                  Първоначално публикуван от gatling Преглед на мнение
                  Погледни Epson L800 - доливаш оригинално мастило и си свиркаш
                  - видях го, но както казах засега търся стар модел.. Тоя нещо иЧ не ми аресва, особено цената. За тея пари ще си взема А3 Brother, неоригиналното мастило е на цената на Epson-ското.
                  Абе намира ми се един Epson C66, ама не е ползван от хилядолетия, ако му подменя "патрончетата" дали ще тръгне или се безвъзвратно погинАл >?

                  Коментар


                  • #54
                    От: Какъв фото принтер ?

                    Някой нещо - тамън съм се навил. Докато реша и туковиж ми зачезне желанието ...

                    Коментар


                    • #55
                      От: Какъв фото принтер ?

                      Аз съм със Canon pixma MP630 вече 3 години. Случвало се е по 2 месеца да не печатам и няма спичане и засъхване.Снимките са със страхотно качество. Проблема е ако заредя не оригинални (евини) консумативи че бърка цветовете и става голям смях.Не съм смятал колко ми струва снимката но съм много доволен от качеството и във фото отдавна не съм стъпвал.
                      0888 998 705
                      /Георги/

                      Коментар


                      • #56
                        От: Какъв фото принтер ?

                        Първоначално публикуван от GeRaK Преглед на мнение
                        Аз съм със Canon pixma MP630 вече 3 години. Случвало се е по 2 месеца да не печатам и няма спичане и засъхване.Снимките са със страхотно качество. Проблема е ако заредя не оригинални (евини) консумативи че бърка цветовете и става голям смях.Не съм смятал колко ми струва снимката но съм много доволен от качеството и във фото отдавна не съм стъпвал.
                        Знам, че Канон правят страхотни принтери, но цената на консумативите реже глави, дори и неоригиналните заместители...
                        - четох разни мнения по фотофорумите и макар, че не може да им се вярва много -много всеки препоръчва Epson. Друг е момента и, че в момента не искам да дам пари за принтер, колкото за изправен лек автомобил, при полужение че и във фотото не са с такава техника (принтер де) .
                        Истината е, че май ще трябва да мина на варянт нов принтер + система за подаване на мастилото, че то май всички дето се продават в пр@еб@лник-а са без мастило и не са ползвани от векове, та шанса да им са засъхнали главите е 99%.
                        Пак ще кажа, че не ме притеснява толкова какво ще взема, а какъв ще е крайният резултат от към качество..

                        - май намерих притера EPSON P50, рализката с L800 e само вградената система за подаване на мастиото, но в наш сайт има P50 + система за подване + 100мл x 6 мастило за 380лв, което си е приемлива сделка май, май. Някой някакви наблюдения >?
                        Последно редактирано от I.Stoyanov; 05-01-14, 10:58.

                        Коментар


                        • #57
                          От: Какъв фото принтер ?

                          Преди ползвах Канон 6700D уникално качество , бях си поръчал и система за непрекъснато подаване на мастила от Русия че, тука нямаше такава с 6 мастилници. Но му прецаках печатащата глава и сега е дългосрочен отпуск. Главата е около 200лв. а целия го взех 330.
                          Сега съм с EPSON R285 пак 6 мастила и отново със система за непрекъснато подаване. Доволен съм малко засилва синия и червения цвят и леко тъмнеят снимките, но с различни профили може да се настрои правилния. Зависи и какви мастила се ползват.
                          AUDI A4 с три дифа
                          TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

                          Коментар


                          • #58
                            От: Какъв фото принтер ?

                            Здравейте. Покрай вас и аз се запалих за принтер. Ще се ползва главно за вадене на снимки и по - малко за канцеларски услуги. На Канон в местните магазини, което ми хвана окото е Pixma MG5550. Това читаво ли е? Интересува ме преди всичко да е качествен печатът на снимки. Има някакви Брадъри и Епсони, които са на една идея по - висока цена, но в случая цената, не е определяща. Интересува ме качеството на извадените снимки.
                            Ако е машина, нека бъде немска!
                            XJR 1200
                            ETZ 150
                            Kawasaki Ninja ZX10R

                            Коментар


                            • #59
                              От: Какъв фото принтер ?

                              Виж какви са консумативите за съответния модел като цени. Понеже оригиналните мастилници са скъпички, за справка на моя канон бяха по 18лв а те са 6 бр. стигат за над 50листа А4 гланцова хартия. А и тя е консуматив има и по евтини и също качестевни.Със системата е съвсем различно там си доливаш мастило и печаташ на воля.
                              Принтерите се скапват от неработене, работата не ги плаши. Аз взех Epson заради системата иначе ако не те бърка цените на мастилата копуваш си оригинални и си свиркаш. На канона му смених 3пъти с оригинални и ми се сви въжето на вратъ. С канона общо към 3литра мастило изхабих и после по моя грешка прецаках главата и сега си стои без глава. На епсъна до сега към литър общо съм изхабил.
                              Поздрави.
                              AUDI A4 с три дифа
                              TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

                              Коментар


                              • #60
                                От: Какъв фото принтер ?

                                I.Stoyanov, EPSON-ите окончателно ме отказаха от мастилени принтери въобще. Работи много хубаво, докато го ползваш всеки ден. Запуши ли се, след 1-2 опита за отпушване го хвърляш, защото вече разходите стават по-големи от цената на нов. Още ми седи в гаража и събира прах. Отделно дето при всяко пускане, ползваш или не, мастилото си заминава.
                                Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X