Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв фото принтер ? :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв фото принтер ?

С гореспоменатия принтер ползвам фотохартия на InkTec, гланцирана, бързосъхнеща, водонепропусклива от двете страни 260гр/м2 - много добро качество и цена /около 35ст. за А4 и около 1,10лв. за А3 без ДДС за брой/. Това до формат А3. На HP и Canon хартиите за струйни принтери също са добри, но са по-скъпи. От къде я купувам виж в гугъл, да не правя реклама.
    2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
    2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
    2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Аз след известно количество тестове избрах Ilford Galerie Smooth Pearl Paper 290gsm. Малко скъпичка идва - около лев за А4, но с нея постигам най-добри резултати.
      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
      Walter Rohrl
      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Днес вече чашата преля - отивам да изкарам 20 тина снимки от празничните сбирки в локално фото. До тук добре, поръчах си снимките изчаках, взех си ги и
        -МА т'ва моите снимки ли са?!
        -Ами да отговаря ми уверено новият собственик на студиото..
        - а защо са толкова "мазни", че то едвам се вижда т лицата на хората, питам АЗ!
        - ееми така е, като са снимани със сапунерка - виш резулюцията е 1024x768 (за снимка 10-15см) .
        -чакай малко!
        Тичам до нас, взимам лаптопа, апарата и пак при пича. Показах му с какво са снимани, как се гледат на монитира и как на неговите хм.. изрезки. Дадох му оригиналите с резулюцията 6060x4048. Пусна ми снимки със АБСОЛЮТНО същото качество. Побъбрихме на висок тон как принтера му е 70 лв отметро и си тръгнах. Е взех си снимките, че ми трябват, но...
        Дайте да измислим някакъв дивайс с който да си принтвам снимките че ми писнА.
        В последно време буцам доста A3, тъ че може и в такъв формат. Наемам се да е мастилоструен ще си врътна една приграмка да му пуска по еднин тест на 2 седмици. Ма няма да има особена нужда, тъй като побе ВЕДНЪЖ на 2 седмици принтирам снимки.
        Моля дайте предложения. Имам наум да намерян нещо старовтемско, че хем държат на бой, хем чиповете има са кът = ефтино зареждане .

Айй със здраве

Коментар

Брадър - мултифункционално А3. Това май е най-евтиното:

Последно редактирано от коко келеша; 04-01-14, 09:10.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

ПОлзвам 2 принтера Brother и откак ги имам забравих що е то принтер, как се зареждат глави, как се тръскат тонери и разни такива.. Обаче, тоя като му гледам мастилниците май се сменят само с нови, което не е толкова зле, но в крайна сметка си е по-скъпо от тези дето са с непрекъснато подаване. Сега си спомних, че пича във фотото принтваше с някакъв Еpson - 6 цветен, незнам дали е от хартията или от принтера, но определено переди да взема каквото и да било почти задължително е да му изкарам някоя снимка. Това доста осложнява нещата, но първо да изберем утройство, пък после ще търсим някой с такъв принтер да го изнасилваме .
            - незнам дали има само принтер за формат А3, че мултифункционално устройство ми е ненужно, вече имам 2. А3-то е по-скоро препоръчително, макар че там най-много излиза сметката ем от качество, ем откъм цена. Една снимка А4 е 3.50, А3 е към 5.50. Та ако принтера е с приемливи консумативи си заслужава от всякъде.
            * гледам Brother са пуснали някакви LED цветни принтери. Знам, че спадат към лазерните, но все пак твърди се че са с най-качествен печат. При тях каква хартия може да се ползва, примерно гланц до колко г/см3 >?

Поздрави !

Коментар

И такаа.. днес докато отметвах куп задачки, междувеременно направих рисърч. Данните сочат, че Epson са най-предпочитани за фотопринтери, най-вече заради ниската покупателна цена и нискта цена на консумативите. Тъй, че нещата май отиват на там. Основното което ме притеснява е, че ако закупя принтер и му монтирам система за непрекъснато подаване на мастилото или си пълня мастилниците с неоригинално мастило, което ще се случва на 100% дали ще се запази качеството на печата като с оригиналното такова. От тази гледна точка обмислям варянт за закупуване на принтер 10-та употреба и поставянето му на някаква система, ако не сработи отива на болкука, но поне няма да съжалявам - ще съм опитал.
              В този ред на мисли някакви конкретни моделчета Epson >?

Поздрави !
              п.п. като се замисля и Canon ме устройва, даже много ме устрйва, но имам горчив опит със чипнати глави и съм доста резервиран от тази гледна точка.

Коментар

Погледни Epson L800 - доливаш оригинално мастило и си свиркаш
                Четете книги, не вестници!!!

Mitsubishi Pajero Sport 2,5TD 1999

Коментар

Първоначално публикуван от gatling Преглед на мнение
                  Погледни Epson L800 - доливаш оригинално мастило и си свиркаш
                  - видях го, но както казах засега търся стар модел.. Тоя нещо иЧ не ми аресва, особено цената. За тея пари ще си взема А3 Brother, неоригиналното мастило е на цената на Epson-ското.
                  Абе намира ми се един Epson C66, ама не е ползван от хилядолетия, ако му подменя "патрончетата" дали ще тръгне или се безвъзвратно погинАл >?

Коментар

Някой нещо - тамън съм се навил. Докато реша и туковиж ми зачезне желанието ...

Коментар

Аз съм със Canon pixma MP630 вече 3 години. Случвало се е по 2 месеца да не печатам и няма спичане и засъхване.Снимките са със страхотно качество. Проблема е ако заредя не оригинални (евини) консумативи че бърка цветовете и става голям смях.Не съм смятал колко ми струва снимката но съм много доволен от качеството и във фото отдавна не съм стъпвал.
                      0888 998 705
                      /Георги/

Коментар

Първоначално публикуван от GeRaK Преглед на мнение
                        Аз съм със Canon pixma MP630 вече 3 години. Случвало се е по 2 месеца да не печатам и няма спичане и засъхване.Снимките са със страхотно качество. Проблема е ако заредя не оригинални (евини) консумативи че бърка цветовете и става голям смях.Не съм смятал колко ми струва снимката но съм много доволен от качеството и във фото отдавна не съм стъпвал.
                        Знам, че Канон правят страхотни принтери, но цената на консумативите реже глави, дори и неоригиналните заместители...
                        - четох разни мнения по фотофорумите и макар, че не може да им се вярва много -много всеки препоръчва Epson. Друг е момента и, че в момента не искам да дам пари за принтер, колкото за изправен лек автомобил, при полужение че и във фотото не са с такава техника (принтер де) .
                        Истината е, че май ще трябва да мина на варянт нов принтер + система за подаване на мастилото, че то май всички дето се продават в пр@еб@лник-а са без мастило и не са ползвани от векове, та шанса да им са засъхнали главите е 99%.
                        Пак ще кажа, че не ме притеснява толкова какво ще взема, а какъв ще е крайният резултат от към качество..

- май намерих притера EPSON P50, рализката с L800 e само вградената система за подаване на мастиото, но в наш сайт има P50 + система за подване + 100мл x 6 мастило за 380лв, което си е приемлива сделка май, май. Някой някакви наблюдения >?
                        Последно редактирано от I.Stoyanov; 05-01-14, 11:58.

Коментар

Преди ползвах Канон 6700D уникално качество , бях си поръчал и система за непрекъснато подаване на мастила от Русия че, тука нямаше такава с 6 мастилници. Но му прецаках печатащата глава и сега е дългосрочен отпуск. Главата е около 200лв. а целия го взех 330.
                          Сега съм с EPSON R285 пак 6 мастила и отново със система за непрекъснато подаване. Доволен съм малко засилва синия и червения цвят и леко тъмнеят снимките, но с различни профили може да се настрои правилния. Зависи и какви мастила се ползват.
                          AUDI A4 с три дифа
                          TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

Коментар

Здравейте. Покрай вас и аз се запалих за принтер. Ще се ползва главно за вадене на снимки и по - малко за канцеларски услуги. На Канон в местните магазини, което ми хвана окото е Pixma MG5550. Това читаво ли е? Интересува ме преди всичко да е качествен печатът на снимки. Има някакви Брадъри и Епсони, които са на една идея по - висока цена, но в случая цената, не е определяща. Интересува ме качеството на извадените снимки.
                            Ако е машина, нека бъде немска!
                            XJR 1200
                            ETZ 150
                            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Виж какви са консумативите за съответния модел като цени. Понеже оригиналните мастилници са скъпички, за справка на моя канон бяха по 18лв а те са 6 бр. стигат за над 50листа А4 гланцова хартия. А и тя е консуматив има и по евтини и също качестевни.Със системата е съвсем различно там си доливаш мастило и печаташ на воля.
                              Принтерите се скапват от неработене, работата не ги плаши. Аз взех Epson заради системата иначе ако не те бърка цените на мастилата копуваш си оригинални и си свиркаш. На канона му смених 3пъти с оригинални и ми се сви въжето на вратъ. С канона общо към 3литра мастило изхабих и после по моя грешка прецаках главата и сега си стои без глава. На епсъна до сега към литър общо съм изхабил.
                              Поздрави.
                              AUDI A4 с три дифа
                              TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

Коментар

I.Stoyanov, EPSON-ите окончателно ме отказаха от мастилени принтери въобще. Работи много хубаво, докато го ползваш всеки ден. Запуши ли се, след 1-2 опита за отпушване го хвърляш, защото вече разходите стават по-големи от цената на нов. Още ми седи в гаража и събира прах. Отделно дето при всяко пускане, ползваш или не, мастилото си заминава.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X