След около една година свикване с "масовото производство" на Canon (kit 18-55, 75-300 и 18-135), поради обстоятелството че по-често ми се налага да снимам на закрито, вечерно време, при променливо осветление и в присъствието на хора, на които не е хич препоръчително да се светка в очите, поетапно се ориентирам към смяна на наличностите при обективите към "по-светли". Поради финансови причини, правя избор от налично предлаганите в обяви употребявани, поради което имам нужда от мнение на хора с практически наблюдения или личен опит.
В момента правя проучване на тема "късо варио", което ще ползвам с тяло 750D.
Това, за което търся мнения, са сходни като характеристики обективи от следните марки:
- Tokina AT-X 16-50mm f/2.8 Pro DX
- Sigma 17-50 mm f/2.8 EX DC OS HSM
- Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC LD
Умишлено не слагам в списъка Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM (разбираемо - защо).
В момента правя проучване на тема "късо варио", което ще ползвам с тяло 750D.
Това, за което търся мнения, са сходни като характеристики обективи от следните марки:
- Tokina AT-X 16-50mm f/2.8 Pro DX
- Sigma 17-50 mm f/2.8 EX DC OS HSM
- Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II VC LD
Умишлено не слагам в списъка Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM (разбираемо - защо).
. Ако смяташ, че твоя Канон може да си ги позволи, е все тая кой от посочените ще вземеш. Остава да направиш много прецизна проверка при покупката, защото следва посещение в сервиз за настройка на фокуса, пък нашенски сервиз за Канон кадърен на това няма. При очертаващи се почти постоянни снимки на около тъмното или закрито, аз бих сменил системата или поне моделната гама. Успех в търсенето!
Коментар