Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монитори за снимкова обработка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Снимките на Райковски

    Най-добре, вземи си обработените снимки и иди някъде на хубав монитор да ги разгледаш... Повече няма да питаш нищо, бас ловя

    Коментар


    • #17
      От: Снимките на Райковски

      Аз разбирам много добре това което ми казваш...Въпросът ми беше ,че след аз като кача снимката в интернет и Иван,Драган и Петкан я гледат на НЕ калибрирани монитори,да не говорим ,че мониторите им няма да са и FULL HD най-вероятно...каква файда от моя хубав и калибриран монитор?
      Това ми беше въпроса.От там пък като се замисля..ами щом при мен се виждат добре,а хората в нета няма да имат техническата възможност да видят перфектните снимки/говоря за масата от потребителите/...до колко е оправдано да се занимавам с наливане на средства в тази насока!
      Дано да съм задал въпроса разбираемо,че и аз се оплетох вече...
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

      Коментар


      • #18
        От: Снимките на Райковски

        Драган, Петкан и Иван може би имат макбук ретина и твоите снимки им изглеждат някаква шарена боза. А може би имат хубави монитори, 2013 сме вече

        Направи си този експеримент - събери 10 или колкото там обработени снимки искаш, иди на някое EIZO поне 20 `, поразцъкай ги там... Сигурен съм че въпросите ти ще отпаднат от самосебе си... Тогава ще разбереш какво имам предвид... Аз лично след първото си EIZO престанах да обработвам снимки на лаптопи и калпави монитори... Просто няма смисъл.. Сега обработвам на две EIZO -та, едното 21 ` за основен монитор и още едно 19` за контролите на фотошоп... А дори не съм профи..

        Коментар


        • #19
          От: Снимките на Райковски

          В интерес на истината монитор се избира най-трудно ! Преди няколко месеца се бях отчАял - търсех лаптоп, вариант за десктопмашина НЯМАше, тогава разбрах, защо лаптоп със зверски параметри струва 1000лв, а именно палпава матрица. Пиксели колкото леща, цветове като от стара Моторола, зрителен ъгъл минусбезкрай.
          * откакто взех лаптоп с FullHD IPS матрица наистина видях света през други очи, остро препоръчвам на всеки да не пести от монитор, още повече, че като е за десктоп, то хубав монитор се ползва години, а компщтъра може да се сменя през ден

          Коментар


          • #20
            От: Снимките на Райковски

            С години се използва,ама докато не измислят някаква още по-съвършена технология и излезе,че...това което имаш не става...
            П.П.какъв ти е лаптопа...?
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

            Коментар


            • #21
              От: Монитори за снимкова обработка

              Хубавия и калибриран монитор е благинка за обработка на снимки. Доколкото съм чел най-добрия монитор за графична обработка е с S-IPS матрица, заради точното предаване на цветовете. Аз ползвам такъв купуван втора употреба (под 300 лв). Има матрици, които не са много подходящи за снимки, от друга страна s-ips не става за игри и т.н. Моят има голям ъгъл на виждане, показва добре цветове и сенки. Калибрирал съм го два пъти - първия път като го купих - с евтин калибратор под наем, а втория път, като си сменях видео картата с професионален калибратор от едни познати с рекламна агенция. Мога да кажа, че хубавия монитор почти не се нуждае от калибрация, докато на лошият му трябва. За обработка на снимки, ако мониторът е добър може би е приемливо да не се калибрира. За печат си трябва калибрация за да си сигурен, че това което виждаш ще излезе същото на снимката.

              Иначе тук някой питаше дали не може да се калибрира монитор без хардуерен колориметър. Не може - това е отговорът. Има разни програмки, но няма как да настроиш точно цветове на око. Колкото до това, че обработваш на калибриран, а хората гледат на всякакви монитори - така е, но не пречи. Просто трябва да се съобрази обработката за да не стават много важни елементите, които се виждат правилно на калибрирания монитор. Примерно моят показва много точно черното, но на повечето обикновени монитори се вижда малко по-различно, особено при засилена яркост.

              Ето я моята "тъмна стая" - десният е старият ми евтин китайски монитор, който също е калибриран и показва цветовете почти по същия начин като левия, с изключение на тоналностите на черното, които са доста сбъркани на китаеца, заради засилената яркост.

              LZ2NKM

              Коментар


              • #22
                От: Монитори за снимкова обработка

                Dell UltraSharp U2312HM, 23”, свързан към лаптопа с Display port.
                Много доволен и огромна разлика спрямо екрана на лаптопа.
                .

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X