Ето няколко от любимите ми пушеци (реални) 

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пушеци
Свий
X
-
До: Пушеци-как се снимат и с какво?
хаха Дори пише че е започната от мен!Мерси!
Та,
Нужните аксесоари: фотоапарат с ръчен режим, свткавица с ръчно активиране(или още по-добре такава със синхронизация и хай-спийд светкавица), статив ,плътно черен фон, "китайска клечка", тъмно помещение и програма за обработка.
Палим клечката на разстоятие най-близко за обектива (оптимално около 90-120 мм.фокусно разстояние на обектива)примерно на 1 метър, а фона на 1,4 м.На светло се наглася фокуса(ръчен) в равнината в която ще е начало на интересната дълбочина, за случая с "нормална" светкавица се слага скорост над 1 секунда (за да имаме време да задействаме светкавицата под желания ъгъл) и бленда ( f ), която е определяща за правилната експозиция и се наглася експериментално(примерно ок F=16),слагаме 100 аса или дори по-малко(за по-малко "шум"),гасим светлината задействаме апарата да снима и в това време(1 секунда) светкаме със светкавицата под желания ъгъл ,(като предварително слагаме сенник на светкавицата така че да освети само дима!)
готово! Сега с програмата:
Ако снимате RAW е по-добре(а и по принцип
), засилвате контраста и черното за да се прикрият евентуални светли петна по черния фон(дори може да се наложи да си ги оправяте) може да засилите и цветовете малко, после правите инвърт(негатив) и ето ви бял фон
успех! А ако съм пропуснал нещо или греша някъде моля казвайте или питайте!
ПП. А всъщност това е и начина за нискобюджетната хай спийд фотография по принцип! Понеже най-високата скорост на апаратите ни е примерно 1/4000 сек. а импулса на светкавиците е примерно 1/30 000 сек.
Хайде наздраве!Последно редактирано от трол; 18-05-09, 01:12.Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com
Коментар
-
До: Пушеци
Прекрасна Инициативя! Аз като човек който може само да ползва, а за съжаление не да допринася в тази област, бих се радвал много на подобна тема, пък току виж съм прихванал нещоПървоначално публикуван от трол Преглед на мнениеА всъщност би било гот да си направим една тема за обмен на опит и похвати.. тук има доста хора с опит...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
))
Коментар