Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пушеци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пушеци

Ето няколко от любимите ми пушеци (реални)

Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

До: Тези снимки си ги харесвам !

Ако някой има интерес към техниката за снимане на пушеци.. мога да я споделя!
    Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

До: Пушеци-как се снимат и с какво?

Отделих мненията в нова тема, за мен, предполагам и за други ще е интересно да разкажеш повече.
      Благодаря!
      LZ1PER

Коментар

До: Пушеци-как се снимат и с какво?

хаха Дори пише че е започната от мен!Мерси!
        Та,
        Нужните аксесоари: фотоапарат с ръчен режим, свткавица с ръчно активиране(или още по-добре такава със синхронизация и хай-спийд светкавица), статив ,плътно черен фон, "китайска клечка", тъмно помещение и програма за обработка.
        Палим клечката на разстоятие най-близко за обектива (оптимално около 90-120 мм.фокусно разстояние на обектива)примерно на 1 метър, а фона на 1,4 м.На светло се наглася фокуса(ръчен) в равнината в която ще е начало на интересната дълбочина, за случая с "нормална" светкавица се слага скорост над 1 секунда (за да имаме време да задействаме светкавицата под желания ъгъл) и бленда ( f ), която е определяща за правилната експозиция и се наглася експериментално(примерно ок F=16),слагаме 100 аса или дори по-малко(за по-малко "шум"),гасим светлината задействаме апарата да снима и в това време(1 секунда) светкаме със светкавицата под желания ъгъл ,(като предварително слагаме сенник на светкавицата така че да освети само дима!) готово! Сега с програмата:
        Ако снимате RAW е по-добре(а и по принцип ), засилвате контраста и черното за да се прикрият евентуални светли петна по черния фон(дори може да се наложи да си ги оправяте) може да засилите и цветовете малко, после правите инвърт(негатив) и ето ви бял фон
        успех! А ако съм пропуснал нещо или греша някъде моля казвайте или питайте!
        ПП. А всъщност това е и начина за нискобюджетната хай спийд фотография по принцип! Понеже най-високата скорост на апаратите ни е примерно 1/4000 сек. а импулса на светкавиците е примерно 1/30 000 сек.
        Хайде наздраве!
        Последно редактирано от трол; 18-05-09, 00:12.

Коментар

До: Пушеци

А всъщност би било гот да си направим една тема за обмен на опит и похвати.. тук има доста хора с опит...

Коментар

Чудесен резултат !
            Благодаря за споделения опит.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от трол Преглед на мнение
              А всъщност би било гот да си направим една тема за обмен на опит и похвати.. тук има доста хора с опит...
              Прекрасна Инициативя! Аз като човек който може само да ползва, а за съжаление не да допринася в тази област, бих се радвал много на подобна тема, пък току виж съм прихванал нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X