Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да си съхраняваме снимките.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Къде да си съхраняваме снимките.

    Един спамов въпрос: Колко снимки имате, до колко смятате да ги докарате и като свършите с "докарването" - как смятате да ги гледате?
    И въпросът съвсем не е риторичен.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

    Коментар


    • #17
      До: Къде да си съхраняваме снимките.

      Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Един спамов въпрос: Колко снимки имате, до колко смятате да ги докарате и като свършите с "докарването" - как смятате да ги гледате?
      И въпросът съвсем не е риторичен.
      Малко над 80 Хиляди (само от 2000-ната до сега, другите на хартия не ги броя).

      Как ги гледам? По няколко начина. Най-Хронологично става с Пикаса (безплатна програмка на Гугъл), но аз си харесвам Ирфан Вю и го ползвам него - важна е организацията на снимките!

      Аз след многогодишен опит стигнах до следната схема (Изстрадана), ВСИЧКИ СНИМИ седят в една директория - "Мойте снимки" (или както искате я кръстете), но не ги разпилявайте защото НИКОГА няма да сте сигурни дали като ги архивирате ще са всички! (до архива ще стигна след малко).

      Следващата стъпка (която можете да избегнете, ама аз нали съм си технократ) правя си под директории във формат "гггг-мм-дд име на апарата" - много важна е първата част където гггг е Годината в 4 цифри (примерно 2009) следва месеца и накрая деня по две цифри (примерно 2009-03-23 днес) броя цифри и формата е БЕЗЦЕНЕН за да можете да Сортирате ХРОНОЛОГИЧНО по дата - година, месец, ден, иначе сте загубени

      Следват под директориите (за всеки апарат - с времето вЕрваите ми ще станат повече от един), пак в същият стил "гггг-мм-дд разходка с пешо гошо и мимето на връх дедов с двете джипки........".
      Важно е да има максимално много информация ако някога се разтърсите например за "мимето"
      И вътре слагате снимките от тази разходка! (Ако случайно ви паднат снимки от друг снимащ в разходката може да ги служите в поддиректория "снимките на пепи" ако искате да ги пазите естествено).
      И така сте организиран или поне аз съм, доколкото мога

      Следва дълготрайното съхраняване!
      В компютъра ми има винаги ПОНЕ два ФИЗИЧЕСКИ РАЗЛИЧНИ ДИСКА (не партиции!!!) и използвам разпространени програмки за синхронизиране на директории - НАЙ-ВАЖНОТО е да работят АВТОМАТИЧНО - например всеки ден или седмица или месец (зависи колко снимате), че човек забравя - вече сте защитени от срив в един диск, но не и от Вирус или кражба на компютъра (например). Следва евентуално, втори компютър (лаптопа например) и/или външен диск (УСБ) върху които да синхронизирате РЕГУЛЯРНО!!!

      И след като сте така Организирани и Подредени, се молите да имате МНОГО Късмет, че Изненадите могат да са ВСЯКАКВИ, но все пак спомнете си поговорката "Господ помага, ама в кошара не вкарва" - трябва да помогнете на Късмета си

      Мога да ви разказвам още доста по въпроса, но започва да става самоцелно
      А ДВД-тата са НЕНАДЕЖДНИ за дълго съхраняване, а и безкрайно малки за съвременните апарати и снимки (понякога ми се е случвало от една разходка да имам 3-4 ГБ снимки!!! Е по често, по-малко).

      По сайтове - идеята не ме кефи, защото още не съм видял достатъчно добра за мен услуга, но поживем - увидим
      Последно редактирано от alex_markov; 23-03-09, 23:02.

      Коментар


      • #18
        До: Къде да си съхраняваме снимките.

        Първоначално публикуван от krasito Преглед на мнение
        Това как да го разбирам ,аз съм малко боса и някой неща не са ми ясни /и какво значи хостинг
        http://www.superhosting.bg/?gclid=CP...FdcWzAodKwvp5w

        По принцип се ползва ако искаш да си направиш интернет страница, но в твоя случай идеално се вписва в графата бекъп (предполага се, че хостинг компанията разполага със сървъри, резервирани захранвания, автоматично архивиране и т.н.)

        На цена от 4 лв/мес за 4555 MB (това е най-ниското в момента) получаваш това пространство и достъп през FTP, да си качваш файловете (в случая снимките).

        Остава само един (за мен нерешим или поне несъвместим с удобното ползване на снимките) проблем - не съм убеден, че желая до снимките ми да има достъп някой. Качиш ли ги в интернет - вече има поня няколко души, които имат достъп.

        Поздрави

        Коментар


        • #19
          До: Къде да си съхраняваме снимките.

          Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          ....................
          Това беше добра идея, защото идва момент да се чудиш какво да ги правиш.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X