Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за организацията и набиране на средства за изложбата КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за организацията и набиране на средства за изложбата КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Позволявам си да пусна още една тема по въпроса за изложбата, тъй като вече напреднахме с времето и организацията и връщане назад няма. Остват точно две седмици. Вече навлизаме във фаза, за която ще са необходими и финансови средства за да довършим тази хубава идея, която вече толкова много хора подкрепиха морално.
    За съжаление в момента не мога да определя точната сума,която ще ни трябва, но в процеса на проучване ще пиша тук веднага щом имам информация. В най-общи линии ще ни трябват средства за следните неща:
    1. Разпечатване на фотографиите в 2 екземпляра - за представянето на изложбата на Националния събор в Белоградчик на 5,6 и 7.09.2008 г. и за официалната изложба от 10.09.-10.10.2008 г. в шоурума на Мото-Пфое - София (общо около 160 снимки формат А4)
    2. Закупуване на някои материали за придаването на достоен за изложба, завършен вид на фотосите: коматекс, цветен картон, двойнолепящо тиксо, лепило и други.
    3. Наем за постаментите, на които ще се излагат снимките.
    4. Ще са необходими поне няколко по-големи плаката, може и на винил за реклама на събитието. Поне пред шоурума не може да няма нещо,което да насочи хората къде какво се провежда. За Белоградчик смятам също е добре да има. Необходимо е преди това да се направи проект за тях.
    5. Покани за гости и приятели. Има възможност да направим електронни покани,които да се изпращат по e-mail. Смятате ли че е удачно?
    6. Според мен е задължително на откриването тук в София да има малък коктейл. Имам позната във фирма за кетеринг и мога да се поинтересувам какво е необходимо и колко би струвало.
    Добре е да помислим и за някой друг начин за огласяване на събитието. Всеки контакт с медия или подходяща институция е добре дошъл.

Ще ми трябва и помощ за изрязването, лепенето на снимките и паспартирането.
    - За правенето, разпечатването,изрязването и лепенето на надписите към изображенията.
    - За подреждането на изложбата на Националния събор в Белоградчик на 5.09.2008 г.
    - За аранжирането тук в София в Мото-Пфое на 8-9.09.2008 г.
    - Не знам дали могат да осигурят някакво озвучаване от Мото-Пфое или ние ще трябва да помислим за това.

Ако някой се сеща за още нещо, необходимо по организацията и осъществяването на изложбата нека да пише тук. Предварително благодаря.

Ако някои има желание да помогне или да дари средства за осъществяване на мероприятието може да пише тук или да се свърже с мен на тел.0898436956. Георги Йорданов
    LZ1GYY
    0898 436 956

До: КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ - НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА

Аз мога да помогна с изготвянето на електронната покана. Може да се направи в два варианта: един - покана за откриването за медии и т.н. и един за всеки, който иска да покани свой приятел да посети изложбата. (Примерно може да се качи на сървъра и който иска да си я свали и да я праща на познатите си.)
    Мога да се пробвам да направя и някакъв проект за плакат, но трябва да се уточни колко ще е голям и колко цветен (от това зависи и дизайна и най-вече цената на неговата изработка, пълноцветният печат е доста по-скъп мисля).
    За организацията в Мотопфое, ако се прави нещо привечер, също мога да помагам, живея съвсем близо до залата.

Коментар

За отпечатването и оформянето на фотографиите ви препоръчвам да се обърнете към Силва Панайотова - тук никът и е Vip Photo, тя е специалист по тази част и може да даде интересни идеи, пък и знае колко точно би струвало. Баща й често прави фотоизложби и са наясно.
      [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

Гере, говорих с мойто фотаджийка, тя е собственичка на фото ателиета Аз и Ти. От години само на нея давам да ми вади снимки. Готова е да направи специална цена за изваждането на снимките, но я интересува точен брой, размер и дали ще е необходимо да издава фактура или не. Пиши на ЛС, та да говора понеделник с нея, че уиекенда съм извън мрежа.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Тъй като не виждам някой да се е заел с предпечата, мога да предложа услугите си и за оразмеряване на снимките, подозирам, че след като се оразмерят, някои снимки ще отпаднат поради ниската резолюция, снимки с по-малко от 180dpi няма да изглеждат добре на хартия (да не кажа и 200-220). Так или иначе виждам, че и бройката трябва да се ограничи до около 80, а в момента са 100. Ако няма други желаещи да се заемат със задачата скайпа ми е svetik2606, изпратете ми снимките в оригиналния рамер и ще ги оразмеря.

Коментар

Първоначално публикуван от svetik Преглед на мнение
            Аз мога да помогна с изготвянето на електронната покана. Може да се направи в два варианта: един - покана за откриването за медии и т.н. и един за всеки, който иска да покани свой приятел да посети изложбата. (Примерно може да се качи на сървъра и който иска да си я свали и да я праща на познатите си.)
            Мога да се пробвам да направя и някакъв проект за плакат, но трябва да се уточни колко ще е голям и колко цветен (от това зависи и дизайна и най-вече цената на неговата изработка, пълноцветният печат е доста по-скъп мисля).
            За организацията в Мотопфое, ако се прави нещо привечер, също мога да помагам, живея съвсем близо до залата.
            Благодаря ти за предложението. Твоята помощ ще ни е много необходима съвсем скоро. Тъй като в момента обсъждаме вариант да съчетаем изложбата с благотворителната акция за домовете за децата не мога да ти дам повече информация за текстовете за картичката, но тези дни ще се свържа с теб да го обсъдим. Помисли за някакви варианти. За сега относно плаката Петя каза, че ще говори с познат художник, който да ги направи. За предпечат и печат нямаме нито време нито средства, а и не можем да говорим за тираж, а просто за няколко бройки, с колкото да се запознават посетителите за какво става дума.

Първоначално публикуван от svetik Преглед на мнение
            Тъй като не виждам някой да се е заел с предпечата, мога да предложа услугите си и за оразмеряване на снимките, подозирам, че след като се оразмерят, някои снимки ще отпаднат поради ниската резолюция, снимки с по-малко от 180dpi няма да изглеждат добре на хартия (да не кажа и 200-220). Так или иначе виждам, че и бройката трябва да се ограничи до около 80, а в момента са 100. Ако няма други желаещи да се заемат със задачата скайпа ми е svetik2606, изпратете ми снимките в оригиналния рамер и ще ги оразмеря.
            Тук явно отново ще се наложи да работим с теб. Колко време смяташ, че ще ти е необходимо?
            LZ1GYY
            0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение

Тук явно отново ще се наложи да работим с теб. Колко време смяташ, че ще ти е необходимо?
              Ами малко ми е бавничък компютъра, но предполагам за една-две вечери ще мога да ги оразмеря. Пиши на скайп, ако искаш за да се уточним

Коментар

До: Помощ за организацията и набиране на средства за изложбата КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Колеги, възниква още един проблем: Постаментите, които трябваше да вземем от НДК се оказват непосилни като наем за нашите възможности. Търси се резервен вариант! Необходими са 10-12 постамента, конструкции или нещо подобно с размери приблизително 100/250, на което да слагаме снимките. Ако някой има контакти с хора,които участват или организират изложби, изложения и други подобни моля да ги попитате дали имат възможност да ни помогнат.
                LZ1GYY
                0898 436 956

Коментар

До: Помощ за организацията и набиране на средства за изложбата КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Това може и да е полезно за целта:
                  http://zografadisplays.com/index.php...gory&iCatId=20
                  ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                  СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Да, Стас, може да се окаже полезно. Благодаря ти. Като гледам цените за наем на изложбени конструкции, ако не се намери познат, който да помогне безвъзмездно с такава или фирма, която да го таксува като благотворително отдаване ще трябва да мислим за някакъв вариант снимките да висят за окачения таван.
                    LZ1GYY
                    0898 436 956

Коментар

Да, Стас, може да се окаже полезно. Благодаря ти. Като гледам цените за наем на изложбени конструкции, ако не се намери познат, който да помогне безвъзмездно с такава или фирма, която да го таксува като благотворително отдаване ще трябва да мислим за някакъв вариант снимките да висят за окачения таван.
                      Гере, забрави за конструкция (освен ако не се разберете с фирмата в НДК). Както ти обясних по телефона, точно през септември е изключено да намерим конструкция за срок от един месец. За няколко дни можеше да я осигуря дори безплатно, но за месец....не остава налична в този период. По-добре да мислим за алтернативни варианти. Зографа е една от водещите фирми в България за печат на рекламни материали и вероятно ще предложат приемливо решение.
                      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                      Omnia vincit amor !

Коментар

Разговарях с човек от фирмата. Обясних му за какво става дума. Подходи с много разбиране, обясни ми, че и те имат много работа около панаира, но обеща че ще провери и ако имат възможност ще ни помогнат. Трябва да се обади днес или утре.
                        Ако все пак не стане и там ще окачваме нещо за тавана.
                        Ще попитам в Зографа какво ще ми препоръчат.
                        LZ1GYY
                        0898 436 956

Коментар

П
                          Ще ми трябва и помощ за изрязването, лепенето на снимките и паспартирането.
                          - За правенето, разпечатването,изрязването и лепенето на надписите към изображенията.
                          - За подреждането на изложбата на Националния събор в Белоградчик на 5.09.2008 г.
                          - За аранжирането тук в София в Мото-Пфое на 8-9.09.2008 г.
                          - Не знам дали могат да осигурят някакво озвучаване от Мото-Пфое или ние ще трябва да помислим за това.
                          Мога да помогна с рязане, лепене и такива неща. Надписите към изображенията, ако ми ги пратите мога да ги разпечатам, а също и помогна с изрязване и лепене.
                          За озвучаването какво по-точно ще е нужно? Колони и усилвател, че не съм наясно с тези неща.
                          А за изложбата в Белоградчик, нали на някакви дървени конструкции ще окачвате снимките. Имате ли дървения материал?
                          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                          A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                            Мога да помогна с рязане, лепене и такива неща. Надписите към изображенията, ако ми ги пратите мога да ги разпечатам, а също и помогна с изрязване и лепене.
                            За озвучаването какво по-точно ще е нужно? Колони и усилвател, че не съм наясно с тези неща.
                            А за изложбата в Белоградчик, нали на някакви дървени конструкции ще окачвате снимките. Имате ли дървения материал?
                            Цвети, благодаря ти за предложението. Ще го имам предвид и при нужда ще се свържа с теб. Уточнявам детайлите непрекъснато, но по едни или други причини нещата постоянно се променят. За озвучаването трябва да проверя дали Мото-Пфое не разполага с озвучителна система и тогава нашия ангажимент ще е да подберем подходяща музика, която надали ще е удачно да е там през цялото време. По-скоро говорим само за откриването.
                            Вчера говорих със Злати и решихме в Белоградчик да е по-импровизирано излагането. Според него там има подходяща стена, на която спокойно могат да се изпънат тънки въжета и за тях по някакъв начин, дали с кламери или щипки да закрепим снимките. Ако не стигне мястото може да се опънат въжета и между два джипа и на тях по същия начин да сложим снимки. Този вариант ще спести и средства и жива сила, а и е по-гъвкав като място.

Като гледам за сега със средствата, които няколко човека вече ми предложиха ще успеем само да разпечатим фотографиите. Надявам се да съберем още някой лев и за да ги подготвим поне малко като за изложба.
                            LZ1GYY
                            0898 436 956

Коментар

ВАЖНО!
                              И на двете места където ще показваме снимките (Белоградчик и София) ще тече благотворителна кампания за двата дома за деца. Имаме предложение да продадем нашите снимки и парите да отидат за децата. Има вероятност да разпечатим снимки и в по-малък размер и също да се продават за тази кауза.

Моля, ако някой от авторите, чиито снимки ще участват в изложбата не желае неговите фотографии да бъдат продавани за тази кампания нека да го заяви изрично като се свърже с мен или пише в темата за изложбата. В противен случай ще смятаме, че е съгласен и можем да продадем неговите снимки и средствата ще бъдат дарени за двата дома.
                              LZ1GYY
                              0898 436 956

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X